Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Zasedba Air iz Versaillesa v Sesto

19. jul. 2017 | 19:28
Dark Theme

V kraju Sesto al Reghena pri Pordenonu je v polnem teku že dvanajsti poletni glasbeni festival Sexto 'nplugged. Priljubljena glasbena revija bo doživela višek 20. julija, ko bo na oder stopila znamenita francoska zasedba Air.
Bend Air je glasbeni duo, katerega člana sta glasbenika Nicolas Godin in Jean-Benoît Dunckel, dva izmed pomembnejših predstavnikov francoske sodobne elektronske glasbene scene. Glasbeni projekt je nastal pred več kot dvajsetimi leti v Versaillesu, njegovo ime pa je kratica za Amour, Imagination, Rêve, kar pomeni ljubezen, domišljija, sanje.
Skupina je leta 1998 izdala prvenec z naslovom Moon Safari in v hipu zaslovela na svetovni ravni. Na ploščku je blestela electro-pop popevka Sexy Boy, prodali pa so ga v več kot dveh milijonih izvodov. Do danes je dvojica izdala le pet studijskih plošč, sodelovala pa je pri številnih glasbenih kulisah in drugih projektih. Lani je zagledala luč prva zbirka singlov Twentyears.
Četrtkov koncert se bo začel ob 22. uri, vstopnice pa znašajo okrog 35€. Več informacij je na voljo na spletni strani www.sextonplugged.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava