Paranormal Cooper

Kralj srhljivega roka izdal novo ploščo

V naši rubriki Na ves glas!
Priložen videoposnetek

petek, 21. julija 2017 | 11:45

 

Ameriški pevec in filmski igralec Alice Cooper se po šestih letih vrača z novim ploščkom Paranormal. S prepoznavnimi vrhunskimi, strašljivimi in zabavnimi šovi, ki so postali njegova zaščitna znamka, je zaslovel po vsem svetu kot nesporni kralj teatralnega roka, ob tem pa je vzor celim generacijam glasbenikov različnih žanrov - od panka, heavy metala do pop glasbe.
Vincent Damon Furnier, vsem znan s psevdonimom Alice Cooper, je eden izmed najstarejših še živečih rokerjev. Ameriški pevec je star kar devetinšestdeset let, a je še vedno v izredni formi. Med najbolj spornimi ikonami roka je v skoraj petdesetletni glasbeni karieri izdal več kot trideset plošč. Znan je predvsem po spektakularnih nastopih v živo. Svojo znamenito teatralno scenografijo in odrske točke, v katerih sekajo glave, strašijo pošasti in je kača del njegovega kostuma, pa je v novejših časih popestril še z novimi in jih spojil z eksplozijo udarnega roka svojih največjih hitov, kot so Poison, I'm Eigteen, School's Out, No More Mr. Nice Guy, Only Women Bleed, ter dodal tudi nekaj dobro znanih pesmi drugih avtorjev.
Legenda horror roka in neizpodbitni kralj groze Alice Cooper se je po dolgih letih končno ponovno zaprl v glasbeni studio in posnel nov plošček z naslovom Paranormal. Cooperju je tokrat priskočil na pomoč izredni glasbeni producent Bob Ezrin, ki je v preteklosti že sodeloval z bendi, kot so Pink Floyd, Kiss in Deep Purple. Novo ploščo, ki bo izšla naslednji teden pri založbi Universal Music Enterprises, sestavlja deset komadov in dve bonus skladbi. Paranoiac Personality je prvi single in je odraz glasbene usmeritve, kateri Cooper sledi že celih petdeset let. Ameriški pevec je k snemanju novih pesmi povabil celo vrsto imenitnih glasbenikov, med katerimi izstopajo kitarist ameriškega benda ZZ Top Billy Gibbons, bobnar skupine U2 Larry Mullen in basist angleške zasedbe Deep Purple Roger Glover. Z novim albumom Paranormal je Cooper vnovič dokazal, da je rojstni datum na njegovi osebni izkaznici le skupek številk.

Paranormal
Alice Cooper
Horror rok
Universal Music Enterprises, 2017
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Copyright 2017 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Okoliščine smrti Giulia Regenija še niso razčiščene, po pisanju New York Timesa pa naj bi bile za umor odgovorne egiptovske tajne službe. Ali je prav, da se italijanski veleposlanik vrne v Kairo?

ostale novice

L'avenir - filozofija za vsakdanjo rabo

Film francoske režiserke Mia Hansen-LøveV naši rubriki Gremo v kino!Priložen trailer

27. julija 2017 | 11:37

Oblaki vedo

Na Mittelfestu tudi priljubljeni igralec Giuseppe Battiston

25. julija 2017 | 10:00

Od Kalašnjikova do Belle ciao

V sklopu Mittelfesta nastopil tudi Goran Bregović

24. julija 2017 | 18:45

Ta na Solbici osvojila Rigo

Slovenski zbor Carmen manet slavil na prvem tekmovanju Evrovizijski zbor leta

24. julija 2017 | 16:01

Vabilo k sodelovanju pri anketi o slovenščini

Pripravili so jo na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša

21. julija 2017 | 16:59

Paranormal Cooper

Kralj srhljivega roka izdal novo ploščoV naši rubriki Na ves glas!Priložen videoposnetek

21. julija 2017 | 11:45

»Gledališče je kot surfanje«

Gledališki in filmski igralec John Malkovich v Ljubljani in Čedadu

21. julija 2017 | 08:00