Paranormal Cooper

Kralj srhljivega roka izdal novo ploščo

V naši rubriki Na ves glas!
Priložen videoposnetek

A

petek, 21. julija 2017 | 11:45

 

Ameriški pevec in filmski igralec Alice Cooper se po šestih letih vrača z novim ploščkom Paranormal. S prepoznavnimi vrhunskimi, strašljivimi in zabavnimi šovi, ki so postali njegova zaščitna znamka, je zaslovel po vsem svetu kot nesporni kralj teatralnega roka, ob tem pa je vzor celim generacijam glasbenikov različnih žanrov - od panka, heavy metala do pop glasbe.
Vincent Damon Furnier, vsem znan s psevdonimom Alice Cooper, je eden izmed najstarejših še živečih rokerjev. Ameriški pevec je star kar devetinšestdeset let, a je še vedno v izredni formi. Med najbolj spornimi ikonami roka je v skoraj petdesetletni glasbeni karieri izdal več kot trideset plošč. Znan je predvsem po spektakularnih nastopih v živo. Svojo znamenito teatralno scenografijo in odrske točke, v katerih sekajo glave, strašijo pošasti in je kača del njegovega kostuma, pa je v novejših časih popestril še z novimi in jih spojil z eksplozijo udarnega roka svojih največjih hitov, kot so Poison, I'm Eigteen, School's Out, No More Mr. Nice Guy, Only Women Bleed, ter dodal tudi nekaj dobro znanih pesmi drugih avtorjev.
Legenda horror roka in neizpodbitni kralj groze Alice Cooper se je po dolgih letih končno ponovno zaprl v glasbeni studio in posnel nov plošček z naslovom Paranormal. Cooperju je tokrat priskočil na pomoč izredni glasbeni producent Bob Ezrin, ki je v preteklosti že sodeloval z bendi, kot so Pink Floyd, Kiss in Deep Purple. Novo ploščo, ki bo izšla naslednji teden pri založbi Universal Music Enterprises, sestavlja deset komadov in dve bonus skladbi. Paranoiac Personality je prvi single in je odraz glasbene usmeritve, kateri Cooper sledi že celih petdeset let. Ameriški pevec je k snemanju novih pesmi povabil celo vrsto imenitnih glasbenikov, med katerimi izstopajo kitarist ameriškega benda ZZ Top Billy Gibbons, bobnar skupine U2 Larry Mullen in basist angleške zasedbe Deep Purple Roger Glover. Z novim albumom Paranormal je Cooper vnovič dokazal, da je rojstni datum na njegovi osebni izkaznici le skupek številk.

Paranormal
Alice Cooper
Horror rok
Universal Music Enterprises, 2017
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Sveti Valentin je po starem ljudskem izročilu prvi pomladin. V kolikšni meri se veselite, da se pomlad približuje?

ostale novice

Cankar ne bi bil zadovoljen z današnjo Slovenijo ...

Nocoj v Ljubljani osrednja proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

7. februarja 2018 | 23:51

Giacomettijev »Final portrait«

V glavni vlogi nastopa Goffrey Rush V naši rubriki Gremo v kino!Priložen trailer

8. februarja 2018 | 11:30

»Plešite in bodite prešerni«

Prešernov nagrajenec Janez Mejač o plesni umetnosti

7. februarja 2018 | 18:23

»Reševanje duš iz pozabe je smisel tega petja ...«

Boris A. Novak o svoji poeziji

6. februarja 2018 | 22:24

Starinske knjige in splet z roko v roki

Danes v Primorskem dnevniku pogovor z Martino Trevisan, mlado bibliofilko, ki je v Trstu pravkar odprla svoj knjižni antikvariat

6. februarja 2018 | 16:00

Primorski slikarji v Kranju

Istočasno sta na ogled kar dve razstavi

5. februarja 2018 | 09:03

Černo in Bruna Dorbolò osebnosti velikega formata

V Špetru predstavili Trinkov koledar

5. februarja 2018 | 07:55