Paranormal Cooper

Kralj srhljivega roka izdal novo ploščo

V naši rubriki Na ves glas!
Priložen videoposnetek

petek, 21. julija 2017 | 11:45

 

Ameriški pevec in filmski igralec Alice Cooper se po šestih letih vrača z novim ploščkom Paranormal. S prepoznavnimi vrhunskimi, strašljivimi in zabavnimi šovi, ki so postali njegova zaščitna znamka, je zaslovel po vsem svetu kot nesporni kralj teatralnega roka, ob tem pa je vzor celim generacijam glasbenikov različnih žanrov - od panka, heavy metala do pop glasbe.
Vincent Damon Furnier, vsem znan s psevdonimom Alice Cooper, je eden izmed najstarejših še živečih rokerjev. Ameriški pevec je star kar devetinšestdeset let, a je še vedno v izredni formi. Med najbolj spornimi ikonami roka je v skoraj petdesetletni glasbeni karieri izdal več kot trideset plošč. Znan je predvsem po spektakularnih nastopih v živo. Svojo znamenito teatralno scenografijo in odrske točke, v katerih sekajo glave, strašijo pošasti in je kača del njegovega kostuma, pa je v novejših časih popestril še z novimi in jih spojil z eksplozijo udarnega roka svojih največjih hitov, kot so Poison, I'm Eigteen, School's Out, No More Mr. Nice Guy, Only Women Bleed, ter dodal tudi nekaj dobro znanih pesmi drugih avtorjev.
Legenda horror roka in neizpodbitni kralj groze Alice Cooper se je po dolgih letih končno ponovno zaprl v glasbeni studio in posnel nov plošček z naslovom Paranormal. Cooperju je tokrat priskočil na pomoč izredni glasbeni producent Bob Ezrin, ki je v preteklosti že sodeloval z bendi, kot so Pink Floyd, Kiss in Deep Purple. Novo ploščo, ki bo izšla naslednji teden pri založbi Universal Music Enterprises, sestavlja deset komadov in dve bonus skladbi. Paranoiac Personality je prvi single in je odraz glasbene usmeritve, kateri Cooper sledi že celih petdeset let. Ameriški pevec je k snemanju novih pesmi povabil celo vrsto imenitnih glasbenikov, med katerimi izstopajo kitarist ameriškega benda ZZ Top Billy Gibbons, bobnar skupine U2 Larry Mullen in basist angleške zasedbe Deep Purple Roger Glover. Z novim albumom Paranormal je Cooper vnovič dokazal, da je rojstni datum na njegovi osebni izkaznici le skupek številk.

Paranormal
Alice Cooper
Horror rok
Universal Music Enterprises, 2017
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Copyright 2017 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Ali je prav, da Katalonija zahteva neodvisnost od Španije?

ostale novice

Marko Marković, balkanska glasba in jazz

Glasbenik bo v soboto zvečer nastopil na praprovski Guči na Krasu

23. septembra 2017 | 10:37

American Dream

LCD Soundsystem izdal novo ploščoV naši rubriki Na ves glas!Priložen videoposnetek

22. septembra 2017 | 10:31

Kaj čudežnega je v vojni? Nič.

V Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani fotografska razstava o 100-letnici preboja pri Kobaridu

21. septembra 2017 | 15:59

Majhna, a reprezentativna

Na ogled so grafike Lojzeta Spacala iz prvih povojnih let

21. septembra 2017 | 10:06

»Feministični« pogled na državljansko vojno

Nov film režiserke Sofie Coppola

21. septembra 2017 | 11:30

Boris Pahor, Jože Pirjevec in Trst

Zanimivo razmišljanje Vesne Mikolič v Delu

20. septembra 2017 | 16:16

Drama, ki odkriva kompleksnost človeške duše

Dramska družina društva Sedej predstavila svojo zadnjo produkcijo, Leto šlagerja

18. septembra 2017 | 19:08