Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Neverin Katje Colja

10. mar. 2018 | 20:17
Dark Theme

Neverin je narečni izraz za nepričakovano poletno neurje, ki nas preseneti sredi tržaškega poletja. Neverin je tudi delovni naslov prvega celovečernega filma Katje Colja. Tržaška režiserka in scenaristka, ki že dobrih 15 let živi v Rimu, bo s snemanjem začela jutri v svojem rojstnem mestu. Snemanje Neverina naj bi trajalo pet tednov, v katerih bodo Katja Colja in njena ekipa na delu v mestnem središču, Barkovljah, Miljah, na Krasu in še kje.
Režiserka pravi, da je njen celovečerni prvenec film o »utrujeni ljubezni«. O življenju in smrti, ki kot neverin nepričakovano prizadene tipično tržaško družino, v kateri se prepletajo različni jeziki in dialekti. Ali jo morda osvežujoče prevetri. V nosilni vlogi nastopa Lunetta Savino, priznana italijanska gledališka in filmska igralka, ki jo televizijsko občinstvo pozna iz serije Un medico in famiglia, v kateri je igrala hišno pomočnico Cettino; nastopila pa je tudi v nekaterih filmih Cristine Comencini (Matrimoni, Liberate i pesci) in Ferzana Ozpeteka (Saturno contro, Mine vaganti). V vlogi njenega moža bo zaigral priljubljeni slovenski igralec Boris Cavazza, ki se tako ponovno vrača v Trst, kjer je ob številnih nastopih na odru Slovenskega stalnega gledališča bil tudi protagonist filma Nahrani me z besedami še enega tržaškega režiserja mlajše generacije - Martina Turka. Njuno hčerko bo zaigrala goriška igralka Anita Kravos, ki jo je tačas mogoče videti v italijanskih kinodvoranah v najnovejšem filmu Marca Tullia Giordane Nome di donna.
Producentka filma je Marica Stocchi (Minimum Fax Media), sicer pa gre za italijansko-slovensko koprodukcijo, pri kateri sodelujejo tudi slovenska producentska hiša Casablanca Igorja Pedička, filmska sklada iz Slovenije in Furlanije Julijske krajine, Rai Cinema in še kdo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava