Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Loving Pablo

18. apr. 2018 | 20:33
Dark Theme

Na septembrski beneški mostri, je Penélope Cruz povedala, da so njenega moža Javiera Bardema med snemanjem filma tako spremenili, da se ga je doma celo bala. Očarljivi Javier je bil dan za dnem vse bolj podoben Pablu Escobarju in to jo je tako motilo, da ga je nekega dne celo zaprosila, naj gre spat na divan ...
Zgodbo o kolumbijskem mafijcu je po avtobiografski knjigi novinarke Virginije Valejo posnel španski režiser Fernando León De Aranoa, to je avtor, ki je pred dvema letoma v Cannesu predstavil uspelo črno komedijo Perfect day o delovanju humanitarnih organizacij med vojno v Bosni, ki jo je v resnici posnel v Španiji.
De Aranoa se je ponovno lotil zgodovine, pa čeprav preko osebnosti, negativnega junaka Pabla Escobarja, po katerem je bilo že posnetih kar nekaj filmov in tudi Netflixova nadaljevanka Narcos.
Film Leóna De Aranoe se je v resnici zaustavil predvsem pri ljubezni med lepo novinarko in kolumbijskim krvnikom, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja postal nesporni gospodar celotne Kolumbije. Med delovanjem njegovega medellinskega kartela se je namreč eden najslavnejših mafijcev vseh časov zaljubil v novinarko, ki se mu je približala, da bi ga intervjuvala, kmalu zatem pa bi zaradi njega skoraj izgubila življenje.
Žal nekoliko didaskalični film tako opisuje vrsto trenutkov iz časa njunega razmerja, od začetkov, ko si je Escobar domišljal, da je pravi ljudski junak, pa do začetka konca in tudi zaključka njegove parabole. Kljub prisotnosti izrednega zvezdniškega para, dokaj zanimivi perspektivi smrtonosne ljubezni in tudi zgodovinsko zanimivi zgodbi, celovečerec filmsko nikoli ne dozori in vse do konca ostane na nivoju televizijske pripovedi.

Loving Pablo (Escobar - Il fascino del male)
Španija, Bolgarija 2017
Režija: Fernando León De Aranoa
Igrajo: Javier Bardem, Penélope Cruz, Julieth Restrepo

Ocena: ★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava