Torek, 16 april 2024
Iskanje

Kaj vse smo pripravljeni storiti?

12. jul. 2018 | 16:32
Dark Theme

Po neverjetnem uspehu s filmom Perfetti Sconosciuti se je rimski režiser Paolo Genovese ponovno lotil novega ambicioznega projekta, ki sicer ni naletel na podobno odobravanje publike in kritike kot njegovo prejšnje delo, se je pa vseeno zapisal med najbolj gledane italijanske filme pretekle sezone. Jutri ob 18.30 in ob 21. uri bodo film The Place spet predvajali v tržaški dvorani Ariston.
Zgodbo je tokrat Genovese postavil v bar The Place v Rimu. V njem, pri zadnji mizici dolgega hodnika, vselej poseda zelo svojevrsten tip, ki vseskozi sprejema obiske in tudi nepoznane stranke, ki se pač obračajo nanj z najrazličnejšimi prošnjami in zahtevami.
O tem svojevrstnem junaku vemo bolj malo, v resnici niti njegovega imena. Vselej vidimo, kako drži pred sabo veliko črno knjigo, ki jo vsakič znova odpre in vanjo zapisuje vse, kar mu sogovorniki zaupajo. To so običajno sanje in želje. On ima namreč nalogo, da jih uresniči. To tudi stori, ali vsaj obljubi, da bo storil; v zameno pa postavlja zelo čudne zahteve. Največkrat gre pri tem za odpovedi, se pravi prave žrtve, ki jih pričakuje od svojih sogovornikov. Včasih tudi za hujše postavke, ki zahtevajo od ljudi, da se zoperstavijo etiki in morali, včasih pa je cena tako visoka, da morajo celo zagrešiti kaznivo dejanje.

Genovesejev najnovejši film je prosto posnet po ameriški nadaljevanki The Booth at the End, po kateri je režiser povzel idejo zgodbe.

The Place
Italija 2017
Režija: Paolo Genovese
Igrajo: Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi, Silvio Muccino in Alba Rohrwacher
Ocena: ★★★ 1/2


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava