Torek, 16 april 2024
Iskanje

Raznoliki ATW

11. okt. 2018 | 19:46
Dark Theme

Po dolgem času se vračamo v ameriško zvezno državo Tenessee, točneje v Nashville, od koder so doma člani rok benda All Them Witches. Gre za skupino, ki na izvrsten način ustvarja psihedelični rok. Fantje so prejšnji mesec izdali novo, peto ploščo z naslovom ATW.
All Them Witches je glasbeni projekt, ki je nastal pred komaj šestimi leti, ko so fantje izdali prvenec Our Mother Electricity in kot strela z jasnega vdrli na mednarodno underground sceno. Danes sestavljajo bend pevec in basist Charles Michael Parks Jr., kitarist Ben McLeod, bobnar Robby Staebler ter pianist Jonathan Draper, ki je maja zamenjal Allana Van Cleavea.
Sound ameriške zasedbe je mešanica psihedeličnega bluza, alternativnega roka, močnejših stoner ritmov, a tudi izrednih intimnih melodij. Končni rezultat je nadvse originalna glasba, v kateri zaznamo vplive zelo različnih skupin, kot so Black Sabbath, Pink Floyd, Madrugada in še bi lahko naštevali … All Them Witches so si v res kratkem času izborili vidno mesto na svetovni glasbeni sceni psihedeličnega roka. Gre za nadvse raznoliko glasbeno zasedbo, ki spaja v svojih komadih različne zvrsti, izstopa pa zlasti sposobnost fantov spoznavanja in uporabljanja novih glasbenih elementov.

Z novim ploščkom ATW je skupina opustila stoner ritme ter se še bolj poglobila v hard rok iz 70. let in bolj intimne melodije. Album je izšel konec septembra s pomočjo neodvisne glasbene založbe New West Records. ATW traja malo več kot 50 minut, na njem pa lahko prisluhnemo osmim komadom. Že s prvim Fishbelly 86 Onions je jasno, da bo nova plošča prava poslastica za ljubitelje psihedelije - celih šest minut psihedeličnega prog roka, predvsem v drugem delu komada, ko pridejo do izraza prav vsi instrumenti, med katerimi izstopajo hammond klaviature (beri The Doors). Odtenki stonerske preteklosti so zaznavni v pesmi 1st vs. 2nd, glasbena intimnost benda pa še najbolj izstopa v skladbah Half-Tongue, Diamond in Harvest Feast. V zadnjih dveh pesmih HJTC in Rob's Dream se pevec Parks spremeni v šamana, ki poslušalca prime za roko in ga pospremi h koncu albuma.

ATW
All Them Witches
Psihedelični rok
New West Records, 2018
Ocena: ★★★★★★★★☆☆


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava