25 let in 20 milijonov kasneje ...

Steven Tyler, lider skupine Aerosmith, bo prihodnji teden nastopil v Trstu

V naši rubriki Na ves glas!
Priložen video posnetek


A

četrtek, 12. julija 2018 | 11:20

Ameriški pevec Steven Tyler bo prihodnjo sredo nastopil na tržaškem Velikem trgu. Sedemdesetletni Tyler bo v sklopu večera predstavil svoj prvenec We're All Somebody From Somewhere, prav gotovo pa bo zapel tudi kak komad legendarnega benda Aerosmith, s katerim nastopa od ustanovitve. Skupina praznuje letos oseminštirideseto leto delovanja, med njene najboljše plošče pa spada album Get A Grip iz leta 1993.
Zasedbo Aerosmith so daljnega leta 1970 ustanovili pevec Steven Tyler, kitarist Joe Perry in basist Thomas Hamilton. Fantom sta se kmalu pridružila še bobnar Joey Kramer in kitarist Ray Tabano, ki ga je že leto kasneje nadomestil Brad Whitford. Postava je od takrat ostala skoraj nespremenjena. Bend je leta 1973 izdal svoj istoimenski prvenec, na katerem sta bili tudi uspešnici Dream On in Mama Kin, zaslovel pa je s tretjim ploščkom Toys In The Attic. V prvi polovici 80. let se je nekaj zataknilo, Perry in Whitford sta začasno zapustila skupino in se začela ukvarjati s solo projekti, poleg tega pa je marsikateri član Aerosmithov zabredel v nevarne vode uživanja mamil … »Kriza« je po nekaj letih minila, Perry in Whitford sta se vrnila, bend pa je z novo založbo Geffen Records izdal najprej ploščo Done With Mirrors, nato pa Permanent Vacation, Pump in leta 1993 imenitno Get A Grip. Z novim albumom so Tyler in ostali ponovno prišli do zasluženega slovesa in mogočnih svetovnih turnej.
Get A Grip praznuje torej letos okroglo petindvajsetletnico. Album sestavlja štirinajst komadov za malo več kot eno uro pristnega rokenrola. Plošča je prodala več kot 20 milijonov izvodov in osvojila nešteto nagrad in priznanj. Na njej se pevec Tyler večkrat spominja prejšnjih let in prekomernega uživanja mamil ter trdi, da se iz »tunela« lahko potrpežljivo povlečejo vsi (pesmi Get A Grip in Amazing). Plošček je rokersko melodično obarvan, med boljše komade spadata še Eat The Rich in Livin' On The Edge, baladi Crazy in Cryin' pa sta skorajda ponarodeli. K uspehu albuma so bistveno pripomogli tudi videoposnetki nekaterih skladb, ki jih je v 90. letih vztrajno predvajal glasbeni televizijski kanal Mtv.

Get A Grip
Aerosmith
Melodični rok
Geffen Records, 1993
Ocena: ★★★★★★★★☆☆


Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Neprepričljivi The Kooks

Angleški bend po štirih letih izdal ploščo Let's Go SunshineV naši rubriki Na ves glas!Priložen videoposnetek

14. septembra 2018 | 11:20

Magija Svetlobne gverile

Svetlobni umetniki »zasedli« Izolo

13. septembra 2018 | 17:45

Japonska alternativna družina

Režiser Kore'eda Hirokazu je za film prejel zlato palmoV naši rubriki Gremo v kino!Priložen trailer

14. septembra 2018 | 15:03

Spomini s podstrešja nabrežinske ribiške družine

V Ljubljani bodo odprli razstavo Morje - naše življenje

13. septembra 2018 | 12:04

Čuk kandidat za predsednika

Volilni občni zbor Društva slovenskih pisateljev

12. septembra 2018 | 05:17

Na Primorskem beremo ... (10)

Paolo Carelli - Il Brasile d’Europa

11. septembra 2018 | 17:26

Začel se je 21. FSF

S podelitvijo Badjurove nagrade Tugu Štiglicu

11. septembra 2018 | 16:13