Bad Witch

Plošček, kateremu je v nekaterih trenutkih skoraj težko prisluhniti

V naši rubriki Na ves glas!
Priložen video posnetek

A

petek, 24. avgusta 2018 | 12:27

Na glasbeno nepredvidljivost ameriškega glasbenika, pevca in glasbenega producenta Trenta Reznorja smo že od nekdaj navajeni. Lider znanega industrial rock benda Nine Inch Nails nas je v teh letih večkrat presenetil z glasbeno raznolikimi ploščami, s številnimi sodelovanji in še marsičim.
Tokrat pa si je Reznor »privoščil« nov plošček, kateremu je v nekaterih trenutkih skoraj težko prisluhniti … Bad Witch je izšel pred dvema mesecema, izdala pa ga je neodvisna glasbena založba The Null Corporation, ki jo je Reznor ustanovil pred desetimi leti. Album je najprej nastal kot krajša plošča, del glasbene trilogije. Prvo poglavje z naslovom Not the Actual Events je ameriški pevec izdal proti koncu leta 2016, pri snemanju pa sta sodelovala tudi znameniti pevec in glasbenik Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) in kitarist Dave Navarro (Jane's Addiction, Red Hot Chili Peppers). Sound krajše plošče se uspešno vrača v devetdeseta leta prejšnjega stoletja, v komadih je velik poudarek na distorzijah kitar in basa. Neke vrste dvajsetminutni industrial metal plošček z elektronskimi efekti. Julija 2017 je zagledal luč drugi del glasbene trilogije. Add Violence se oddaljuje od prejšnjega Not the Actual Events. Veliko manj je kitar in roka nasloh, več je electro ambient ritmov. Ploščo Bad Witch si je Reznor najprej zamislil kot zaključni del trilogije, nato pa se raje odločil za album verzijo, ki pa je vseeno bolj podobna EP-ju, saj traja le malo več kot trideset minut. Plošček je Reznor posnel z angleškim glasbenim producentom Atticusom Rossom, s katerim sodeluje že od leta 2005. Ross pa je tokrat podpisal tudi več komadov. Začetek albuma je dokaj spodbuden. Shit Mirror je namreč agresivna pesem, ki spominja na starejše komade Nine Inch Nailsev in na sound skupine Marilyn Manson. Glasbeni trend menja v drugi drum'n'bass skladbi Ahead of Ourselves in se nato popolno spremeni v pesmi Play the Goddamned Part, v kateri pridejo na dan electro jazz improvizacije s saksofonom … Pihalu prisluhnemo tudi v komadu God Break Down the Door, v preostalih dvajsetih minutah albuma pa se Reznor preizkuša v težko prebavljivi uporabi elektronskih efektov in ambient ritmov. Ne, hvala!

Bad Witch
Nine Inch Nails
Electro jazz, eksperimentalni rok
The Null Corporation/Capitol Records, 2018
Ocena: ★★★★☆☆☆☆☆☆


Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Na Primorskem beremo ... (11)

Mirt Komel - Medsočje (Založba Goga, 2018)

19. septembra 2018 | 16:01

Poklon Tržaškim Slovenkam v Ljubljani

Nocoj bodo v Atriju Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti odprli razstavo Tržaške Slovenke

17. septembra 2018 | 10:03

»Rokovski« Hamlet

Jutri (v torek) javna predstavitev prve letošnje produkcije SSG

17. septembra 2018 | 11:06

Ne bom več luzerka - najboljši film

V Portorožu podelili osrednje slovenske filmske nagrade

15. septembra 2018 | 23:55

»Z gojenjem spomina utrjujemo pripadnost«

V Ljubljani odprli razstavo Morje - naše življenje

15. septembra 2018 | 19:00

Od črte do črke

ZTT izdal dva delovna zvezka Ester Derganc

14. septembra 2018 | 13:38

Neprepričljivi The Kooks

Angleški bend po štirih letih izdal ploščo Let's Go SunshineV naši rubriki Na ves glas!Priložen videoposnetek

14. septembra 2018 | 11:20