Iz Beneške Slovenije v Inter in reprezentanco U21

Lorenzo Crisetig je sedemnajstletni mladenič iz Škrutovega, vasice ob cesti med Špetrom Slovenov in Svetim Lenartom v Nediških dolinah v Beneški Sloveniji. O njem bomo bržkone še slišali govoriti.

A

sreda, 21. aprila 2010 | 16:11

Lorenzo Crisetig pred tekmo v Bazovici (KROMA)

Crisetiga (kot nam je povedal, ne govori slovensko oziroma v beneškem narečju) smo videli na delu na sobotni tekmi mladincev (prvenstvo primavera) med Triestino in Interjem v Bazovici.
Kot je za naš dnevnik povedal po tekmi, je Lorenzo svojo igralno pot začel pri ekipi Audace v Svetemu Lenartu, v kateri pa je igral le eno sezono. »Že drugo leto svoje nogometne poti sem odšel k videmskemu Donatellu, ki je Udinesejeva podružnica. Tu sem igral vse do leta 2007, ko so me povabili k milanskemu Interju. Snubila sta me tudi Udinese in Milan. Odločil sem se za Inter, pri katerem sem naprej igral za državne najmlajše. V sezoni 2008/09 sem prvenstvo začel pri Interjevih deželnih naraščajnikih, nato pa sem se pridružil državnim naraščajnikom, s katerimi smo osvojili drugo mesto v Italiji. V finalu smo izgubili proti Fiorentini,« nam je povedal simpatični in precej sramežljivi Lorenzo. Letošnja je za nogometaša iz Beneške Slovenije tretja sezona v Interjevem dresu. »Letošnjo sezono sem začel s člansko ekipo, saj me je trener Mourinho povabil na poletne priprave. Zame je to bilo lepo priznanje za vložen trud in res prava pravljica. Enkratno. Treniral sem z ramo ob rami z zvezdniki kot so Cambiasso, Julio Cesar, Milito, Sneijder, Zanetti in še bi lahko našteval. Trener Mourinho, ki je res odlična oseba, mi je celo dal možnost, da odigram devet minut prijateljske tekme proti reprezentanci Bahrajna.«
Crisetig je letošnjega 5. januarja že sedel na klopi z Interjevo člansko ekipo in je tudi že igral v mladinskih reprezentancah U16, U17 in ima celo eno prisotnost v reprezentanci do 21. leta starosti.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Ali soglašate s ponovno uvedbo razpela in z obveznim nošenjem haljic v tržaških občinskih vrtcih?

ostale novice

Športna priloga: jutri v časopisu

Jutri v Športni prilogi Primorskega dnevnika.

3. decembra 2018 | 21:42

Športel s Fabiom Ruzzierjem in Jurijem Devetakom

V koprski športni oddaji počastili športni jubilej lonjerskega hitrohodcaKlikni in oglej si oddajo

4. decembra 2018 | 11:43

Mikaela Shiffrin kot Tina Maze

23-letna Američanka je postala šele sedma smučarka, ki je v svetovnem pokalu zmagala v vseh petih disciplinah - V »klubu« je tudi Tina Maze

3. decembra 2018 | 06:10

Tokrat brez uvrstitve

Katrin Don (SD Novinar, ex SK Brdina) ni zaključila drugega slaloma sezone.

2. decembra 2018 | 18:02

Športna nedelja: Zalet zmagal in se povzpel na 3. mesto

Krasu in Juventini točka, Primorje spet vodi - Visoka zmaga košarkaric Poleta - Zalet zmagal po petih nizih

2. decembra 2018 | 10:43

Odbojkarska sobota: Sloga Tabor in Olympia uspešna

Na težkem gostovanju v Trstu so bili valovci besni na sodnika.

1. decembra 2018 | 20:06

Košarkarska sobota: Jadran v zadnjih sekundah

Bor Radenska v tržaškem derbiju boljši od Don Bosca.

1. decembra 2018 | 20:03