Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

»Italijanski agenti so razočarani«

26. jul. 2014 | 21:47
Dark Theme

V tretje gre rado, pravi slovenski pregovor. In pri Krasu si tega najbolj želijo: v D-ligi želijo ostati. Letos ne bodo več novinci, saj so v višji ligi že dvakrat nastopali (v sezoni 2010/11 in 2012/13). Predsednik Goran Kocman, s katerim smo se pogovorili pred začetkom priprav, pravi, da so sestavili konkurenčno moštvo, vendar vselej je v ocenah zelo previden, saj bo šele zelenica pokazala, ali to drži.
Ekipa je s prihodom mladega beloruskega igralca Babičeva (več o tem v okvirju) dopolnjena. Ali ste s sestavo ekipe zadovoljni?
Zelo. Mislim, da smo sestavili konkurenčno ekipo, seveda pa bo čas pokazal, ali je res tako. Ker lahko vključimo v ekipo neomejeno število državljanov EU, imamo na razpolago večjo paleto dobrih igralcev, ki so na primer igrali tudi v 1. slovenski ligi. Pred tem si igralce moral poiskati v Venetu ali iti še dlje, zdaj pa lahko vključujemo Slovence, ki so nam bližji.
Izbrali ste res več Slovencev.
Stroški so nižji, igralci pa boljši. Fantje poznajo okolje in se zato vanj lažje vključijo. In to je tisto, kar jih razlikuje na primer od igralcev, ki prihajajo iz Veneta ali Lombardije.
Kdo izstopa med igralci, ki so se letos pridružili moštvu?
Od starejših Saša Ranić, z najdaljšim stažem, pred leti je bil razglašen za najboljšega igralca 1. lige. Igral je tudi v tujini. Upam, da bo tudi napadalec Bordon dokazal, kaj velja, čeprav ni dosegel veliko golov. Med mladimi pa bi ob Babičevu omenil Slavca, ki je lani izstopal v Domžalah.
Kako bi opisali letošnjo D-ligo?
Zelo zahtevna, letos bo D-liga četrta liga v Italiji in zaradi prihoda igralcev iz ukinjene C2-lige, bo še kakovostnejša. Najbrž bo v skupini 20 ekip iz Veneta in Furlanije, torej čaka nas 38 tekem. Med njimi bo najbrž tudi Padova, ki je igrala v A-ligi. Ni še jasno, ali bodo k nam vključili tudi ekipe iz Tridentinske-Južne Tirolske. Za nas bi bilo seveda dobro, saj so tam ekipe manj konkurenčne od ekip iz Veneta. Letos izpadejo štiri ekipe, dve neposredno, dve po play-outu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava