Torek, 16 april 2024
Iskanje

Naši oskarji, adijo, zdaj Zlati let

19. nov. 2014 | 12:32
Dark Theme

Na tržaškem sedežu Združenja slovenskih športnih društev v Italiji je bila davi predstavitev Zlatega leta, to je novega imena tradicionalne nagrade, ki jo športno uredništvo Primorskega dnevnika že od leta 2002 podeljuje najboljšim slovensko govorečim športnikom iz Italije v nogometu, košarki in odbojki, in je bila doslej poznana kot prireditev Naši oskarji. Nove diplome in maskoto sta predstavila predsednik Združenja slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI) Ivan Peterlin in urednik športnih strani Primorskega dnevnika Aleksander Koren, napovedala pa sta tudi, da bo prihodnja podelitev v četrtek, 29. januarja 2015.
Pobuda, ki je že tradicionalna, je nov zagon pridobila leta 2011, ko je partner Primorskega dnevnika postalo ZSŠDI. Tega leta se je podelitev priznanj iz simbolične spremenila v realno s slovesnim podeljevanjem priznanj v sejni dvorani Zadružne kraške banke na Opčinah v začetku vsakega leta. Nagrajevanje je Primorski dnevnik vsako leto dopolnjeval z novimi priznanji tudi za trenerje in športnike drugih disciplin, na prireditvi pa ZSŠDI podeljuje svoje tradicionalne nagrade zaslužnim odbornikom. Nagrado Zlati let za leto 2014 bodo, kot rečeno, podelili v četrtek,  29. januarja 2015. Kje bo prireditev, bodo organizatorji še sporočili, iščejo pa primerno veliko dvorano, saj je bila dvorana ZKB lani pretesna, da bi lahko v njej udobno stali vsi, ki so si prišli ogledat nagrajevanje.
Tudi prihodnjo slovesno podelitev nagrad bo vodila dvojica Evgen Ban in Marko Sancin, ki je lani pričarala v dvorani ZKB pravi spektakel. Novosti in presenečenja napovedujeta tudi za prihodnjo izvedbo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava