Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Uspešni samo odbojkarji Sloge Tabor

21. dec. 2014 | 8:59
Dark Theme

NOGOMET
D-LIGA
Dro - Kras Repen 2:0 (1:0)
Kras: Budicin, Slavec, Castellano (od 70. Maio), Rondinelli, Božič, Simeoni (od 75. Fross), Rabbeni, Gulič, Grujić (od 60. Fachin), Kneževič, Tawgui. Trener: Žlogar.
Kras je v predzadnjem krogu prvega dela prvenstva nerodno izgubil na pomembnem gostovanju v tridentinskem Droju. Gostitelji, ki se bodo v nadaljevanju sezone prav tako borili za obstanek, so zmagali s klasičnim 2:0 in tako povečali prednost pred Krasom na 5 točk. Krasa ostaja tako pri dnu lestvice. Rdeče-beli so do vodilnega zadetka domačinov igrali solidno. »Bili smo jim enakovredni. Imeli smo tudi izjemno dobro priložnost za gol, ki ga je zgrešil Tawgui,« je povedal predsednik Goran Kocman, ki je še dodal: »Žal smo drago plačali številne odsotnosti. Kompetitivni smo lahko le s popolno postavo.« Dro je prvi gol dosegel v 37. minuti. Drugič pa so domačini premagali Budicina po samih treh minutah po povratku iz slačilnic. Tedaj je bilo tekme dejansko konec, saj je bila reakcija Krasa zelo jalova. Pri Krasu je krstni nastop opravil mladinec Marco Fachin (letnik 1997), ki je solidno odigral 35 minut. Kras bo v prihodnjem krogu (v nedeljo, 4. januarja) v Repnu gostil Clodiense. Do takrat upajo v Krasovem taboru, da bodo okrevali nekateri poškodovani igralci. Z novim letom pa bo imel trener Žlogar na razpolago tudi Belorusa Babičeva, ki bi bil moral igrati že danes, ampak je v zadnjih dneh prišlo do birokratskih zapletov pri registraciji.
Ostali izidi: Arzignano - Tamai 2:0, Belluno - Union Pro 0:1, Padova - Ripa 3:1, Clodiense - Altovicentino 4:4, Fontanafredda - Triestina 2:1, Giorgione - Montebelluna 0:1, Legnago - Sacilese 1:1, Mezzocorona - Mori 1:1.
Vrstni red: Padova 41, Altovicentino 36, Belluno 33, Sacilese 31, Montebelluna 27, Ripa 26, Clodiense 25, Tamai 23, Arzignano 22, Union Pro 22, Fontanafredda 21, Giorgione 19, Legnago 16, Dro 15, Triestina 10, Kras 10, Mezzocorona 7, Mori 7.
Prihodnji krog (4. januarja): Altovicentino - Padova, Kras - Clodiense, Montebelluna - Belluno, Mori - Fontanafredda, Ripa - Giorgione, Sacilese - Dro, Tamai - Mezzocorona, Triestina - Legnago, Union Pro - Arzignano.

2. AMATERSKA LIGA
Pro Gorizia - Mladost 3:0
Pro Gorizia je povečala prednost pred drugouvrščeno Zarjo na šest točk. Mladost ostaja četrta na lestvici.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Pro Staranzano 5:0


ODBOJKA
MOŠKA B2-LIGA
Povolaro - Sloga Tabor Televita 0:3 (25:27, 18:25, 15:25)
Sloga Tabor: Bolognesi 11, Cettolo 10, Jerončič 8, Kante 15, Princi 2, Sirch 7, A. Peterlin (L), Iaccarino, Ivanović, Sosič.
Slogaši so dosegli v pokrajini Vicenza pričakovano, vseeno pa pomembno zmago, po kateri so se glede na poraza vodilnih Villafrance in Trevisa, spet približali vrhu oz. položaju, ki omogoča boj za uvrstitev končnico. Povolaro ima zelo dobrega podajalca in oster servis, drugače pa je bil tehnino neprimerno slabši od slogačev. Tako je bil izenačen samo prvi set, v katerem sta si bili ekipi ves čas enakovredni, a v končnici je zaključne žoge imela samo Sloga Tabor izkoristilia pa je tretjo. V naslednjih dveh setih so gostje povsem prevladali. Kot napovedano je Ivanović zaradi poškodbe sedel namklopi, korektor je tako spet bil Kante. Manjkala sta tudi Matevž Peterlin libero Privileggi.

KOŠARKA
MOŠKA B-LIGA
Bergamo - Jadran Fanco 76:62 (34:29)
Jadran Franco: Ban 6, Franco 7, Malalan, Diviach 12, D. Batich 15, M. Batich 3, Marusic 9, Ridolfi 6, De Petris 4, Zobec n.v., trener Mura.
Končna razlika je prehuda kazen za Jadran Franco, ki se z gostovanja vrača z vnovičnim porazom. Bergamu je bil dvakrat tudi čisto blizu, vendar odločilnega meta za naskok ni uspel doseči, medtem ko so nasprtoniki zadeli in ušli.
Začetek je bil sicer plah, kar so nasprotniki izkoristili, v nadaljevanju pa je Jadran strnil vrste v obrambi, vseh prizadevanj pa fantje niso utegnili vnovčiti v napadu. Več je bilo napak pri lahkih metih, še pred odmorom pa je igrišče moral zapustiti Diviach z že štirimi osebnimi napakami. Bergamo vodstva ni izpustil iz rok, tudi v tretji četrtini ga Jadran ni uspel dohiteti. Najbližje ji je bil pri rezultatu 41:40 sredi tretjega dela, nato še 61:57 štiri minute pred koncem, a jim je v ključnih trenutkih zastal napad. Tako je bilo tudi pred iztekom, ko so 50 sekund pred koncem imeli žogo za minus 6, a se je protinapad izjalovil. Bergamo je v zadnjih sekundah pritistnil na plin, zadel vse, Jadran pa silil mete za tri točke, a neuspešno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava