Torek, 09 april 2024
Iskanje

Vsa poročila športne »super nedelje«

24. jan. 2015 | 19:43
Dark Theme

KOŠARKA
MOŠKA B-LIGA
Jadran Franco - Bologna 52:69 (11:14,
24:33, 35:51)
Jadran: M. Batich 9 (-, 0:1, 3:3), Ban 9 (2:2, 2:4, 1:2), Ridolfi 2 (-, 1:2, 0:2), De Petris 8 (-, 4:11, 0:1), Franco 5 (-, 1:1, 1:5), Malalan 4 (-, 2:2, 0:1), Diviach 11 (4:6, 2:9, 1:5), Daneu, Zobec, D. Batich 4 (-, 2:5, 0:6),
Bologna: Cambi, Valentini, Lamma 9, Grilli 9, Ianilli 11, Samoggia 10, Montano 6, Mancin, Raucci 5, Carrareto 19.
Fortitudo Bologna,  klub, ki ima v svoji lasti dva italijanska naslova in tudi zmago v italijanskem pokalu, je v Trstu upravičil vlogo favorita in premagal Jadran. Gostje so prevladali predvsem s svojo fizično premočjo na čelu z izkušenima Carraretom (osvojil je osem državnih naslovov) in Lammo (z italijansko reprezentanco je osvojil bron na EP leta 2003). Najbolj izenačeno je bilo v prvi četrtini, ko je Jadran tudi povedel 6:7, nato še 11:9. Fortitudo je namreč začel previdno, igro prvih minut posejal tudi z več naivnimi napakami, v nadaljevanju pa je strnil vrste in v drugi četrtini pokazal, česa je zmožen. V prvih petih minutah drugega dela je z delnim izidom 10:0 prevzel naskok (sedem od desetih točk je dosegel Carrareto), ki ga do konca ni izpustil. Jadran je v drugem delu zadel prvič šele po petih minutah s Francom, a tudi koši soigralcev niso uspeli izničiti naskoka Bologne, ki je po odmoru razliko še povečal do končnih, maksimalnih 17 točk prednosti. Pri Jadranu so se tokrat zanašali predvsem na met iz razdalje, ki pa ni bila nikakor dobra odločitev (le 6:25 za 3 točke), prevečkrat so tudi lahki meti pod košem odskočili od obroča, vse do konca – čeprav je bila razlika že neulovljiva – pa so Vatovčevi varovanci vztrajali s čvrsto obrambo, tako da je Bologna zmagala z manj kot 70 točkami. Po dolgem času je več –23 – minut odigral tudi Marco Diviach, ki je bil edini, ki je zadržal nalet nasprotnikov, bil z 11 točkami najboljši strelec, a je predvsem na začetku srečanja s samostojnimi akcijami skušal rešiti situacije, a neuspešno.
Tekmo si je ogledalo okrog 300 gledalcev, med njimi tudi pedeseterica glasnih navijačev iz Bologne.

MOŠKA C-LIGA
Don Bosco - Breg 67:63 (7:15, 20:33, 40:43, 58:58)

Breg: Mattiassich 0, Grimaldi M. 17, Pigato 12, Slavec 17, Kos 0, Coretti 0, Semec 2, Spigaglia 8, Sterle 8, Gelleni 0. Trener: Krašovec.

ODBOJKA
MOŠKA B2-LIGA
Sloga Tabor Televita - Padova 3:1 (24:26, 25:18, 25:13, 25:21)
Sloga Tabor: Bolognesi 19, Cettolo 14, Jerončič 10, Kante 13, Princi 2, Sirch 10, A. Peterlin (L), Ivanović, M. Peterlin, Privileggi, Sosič.
Sloga Tabor je v nedeljo osvojila »obvezne« tri točke proti ekipi iz spodnjega dela lestvice in tako tudi dosegla cilj, ki si ga je zadala pred samim srečanjem.
Tekma je bila na papirju lahka, saj ima Padova le 10 točk, ponovno pa se je izkazalo, da lahkih nasprotnikov v tej ligi ni in da moraš proti vsakemu igrati odločno, če hočeš uspeti. Slogaši so svoje nasprotnike verjetno podcenjevali, poleg tega pa so se prilagodili njihovi igri in tako zaigrali pod svojimi sposobnostmi. To so seveda mladi gostje izkoristili in presenetljivo povedli s 16:11 in nato rahlo prednost obdržali do 19:17, ko je Sloga Tabor dosegla nekaj zaporednih točk. Vse je kazalo na preobrat, s katerim so nam slogaši letos že večkrat postregli, povedli s 23:21, nato pa se spet pustili dohiteti in prehiteti. Padovi so sicer izničili prvo zaključno žogo, naprej pa jim ni več šlo od rok. A v nadaljevanju je bila Sloga Tabor precej boljša, razen še v zadnjem setu, ko je odločilno prednost dosegla po izidu 20:20. Sloga Tabor končuje prvi del prvenstva s 24 točkami,  enako kot pred dvema sezonama, ki je bila za našo ekipo doslej najuspešnejša v drugoligaški konkurenci.

Zane’ - Olympia 0:3 (21:25, 18:25, 19:25)
OLYMPIA: Hlede 0, Pavlović, Rigonat 0, Juren 3, Čavdek (L), Komjanc 0, Lavrenčič 2, Vogric 0, Persoglia 19, Terpin 18, Gastaldo 10, Vizin 6, Plesničar (L). Trener: Marchesini.
Olympia je dosegla pri Vicenzi tretjo zaporedno zmago in peto v zadnjih šestih tekmah. Razen na začetku, so bili proti neugodnemu nasprotniku popolni gospodarji tekme in so Zane doslej edini na njegovme igrišču zmagali s 3:0. Hitro so zaustavili najboljšega tolkača nasprotnikov Maniera, po začetnih težavah so tudi izboljšali sprejem servisa (Juren je že v prvem setu zamenjal Komjanca) in največ težav gostiteljem povzročali z napadom preko centra. Izjemen score je imel bloker Sandi Persoglia (84 odstotni izkoristek v napadu, 15 točk, 3 asi, 1 blok). Če bo v četrtek v zaostali tekmi premagala Treviso, se bo združena goriška ekipa ob koncu prvega dela prvenstva celo povzpela na sam vrh lestvice. Neverjetno!

NOGOMET

D-LIGA
AltoVicentino - Kras Repen 0:1 (0:1)
Strelec: Luka Spetič v 10. min.
Altovicentino: De Filippo, Nchamaoyono, Perosin, Brancato, Gritti, Di Girolamo, Peluso, Cortesi, Marrazzo, Dal Dosso, Cozzolino. Trener: Zanin.
Kras Repen: Mosetti Casaretto, Boškovič, Slavec, Rondinelli, Spetič, Delnero, Maio (od 85. Fross), Gulič, Rabbeni, Babičev, Tawgui (od 65. Corvaglia) Trener: Žlogar.
Nemogoče je v športu, še posebno v nogometu, mogoče. Kras je v Valdagnu dosegel izjemno pomembno zmago, saj je premagal prvega na lestvici. Varovanci trenerja Antona Žlogarja, ki ostajajo v letu 2015 nepremagani, so igrali zbrano in pametno. V napadu sta ob Rabbeniju igrala mlada Tawgui in Maio. Pred obrambno vrsto pa čvrstni Babičev in borbeni Gulič. Rdeče-beli so povedli že v 10. minuti, ko je Luki Spetiču uspelo potisniti žogo v mrežo v gneči po podaji s kota. Zadetek je nekoliko zmedel domačine, ki so v nadaljevanju dosegli zadetek. Sodnik pa jim ga je zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Kras pa se ni zgolj branil, toda je bil nevaren v protinapadih.
V drugem polčasu se slika na igrišču ni spremenila. Škoda le, da je Spetič prejel četrti rumeni karton in ga ne bo na prihodnji tekmi proti Triestini. Gostitelji so se enkrat nevarno približali vratom Krasa, toda niso bili natančni. V zadnjih minutah pa so imeli Žlogarjevi varovanci še eno izjemno priložnost za gol. Žoga pa se je po posredovanju domačega branilca odbila od vratnice.
Z novimi tremi točkami se je Kras še približal Giorgioneju (beri neposredni obstanek), ki ima zdaj le pet točk prednosti. V nedeljo bo D-liga mirovala zaradi mladinskega turnirja v Viareggiu. 8. februarja pa bo, bržkone v Repnu (še ni uradno), derbi s Triestino, ki je danes igrala neodločeno.
Predsednik Krasa je bil s predstavo Žlogarjevih fantov izjemno zadovoljen: »Igrali smo res dobro. Prav malo smo tvegali. Pohvalili so nas tudi nasprotniki.«
Ostali izid: Triestina - Arzignanochiampo 2:2, Fontanafredda - Giorgione 2:1, Mezzocorona - Belluno 3:1, Montebelluna - Legnago 2:2, Mori - Padova 2:6, Ripa - Sacilese 1:2, Tamai - Clodiense 0:0, Union Pro - Dro 1:0.
Vrstni red: Padova 47, AltoVicentino 45, Belluno 38, Sacilese 36, Clodiense 33, Arzignano 32, Fontanafredda 30, Tamai 29, Ripa 29, Montebelluna 28, Union Pro 28, Giorgione 23, Legnago 19, Dro 19, Kras 18, Triestina 16, Mezzocorona 10, Mori 8.
Prihodnji krog (8.2.): Kras Repen - Triestina.

ELITNA LIGA
Vesna-Virtus Corno 0:2 (0:0)
Strelca: Muiesan v 51. min in 65. min Božičič
VESNA: Carli, G. Kerpan, Potenza, Cipracca, Avdić, Škrbina, Toffoli, Božičič, Colja (A. Kerpan), Muiesan (Kosmač), Stanich (Liso).
V kriškem taboru se veselijo izredno pomembnih treh točk. Na gostovanju v Korenu sta bila odločilna Muiesan in Božičič. Prvi je po strelu iz kota ponesel Vesno v prednost takoj v 6. minuti drugega polčasa, v 65. minuti pa je Božičič postregel za končni 2:0 z lepim volejem iz roba kazenskega prostora. Vesnin napad se je pošteno razigral tudi proti zaključku srečanja, ko sta bila nevarna še Kosmač in Albert Kerpan, ki je v 94. minuti zgrešil pred prostimi vrati.
Vesna pa je že v prvem polčasu postregla s kakovostno igro. »Tokrat moram pohvaliti vse fante, saj so odigrali nadvse požrtvovalno, tri točke pa so popolnoma zaslužene in nas po negativni seriji približujejo obstanku,« je takoj po srečanju v Korenu dejal predsednik Vidoni.
Skozi ves prvi polčas je Vesna pritiskala domačine v njihovo polovico. Ti so bili najbolj nevarni s protinapadi fizičnega Diawa, ki pa niso bili dovolj nevarni. Ob priložnostih gostiteljev je dobro posegel Carli, sodnik pa je ob spornem dotiku v kazenskem prostoru Vesne prizanesel kriški obrambi.
Najboljši v dresu moštva iz Korena je bil ravno Diaw, ki pa si je v zadnjih minutah po grobi osebni napaki prislužil še drugi rumeni karton, tako da so Križani zaigrali z igralcem več. V drugem polčasu pa si ob odlični ekipni predstavi, pohvalo zasluži tudi Saša Božičič, ki je ob zadetku odlično vodil kriški napadalni manever.
Ostali izidi
: Gemonese - Tolmezzo 0:0, Ism - Ol3 2:1, Lumignacco - Ufm 0:0, Manzanese - Chions 0:0, Torre - Sanvitese 2:2, Tricesimo - Cordenons 0:2, Zaule - Cjarlins 1:1.

PROMOCIJSKA LIGA
Juventina - San Giovanni 0:1 (0:0)
JUVENTINA: Ciroi, Popović, Manfreda, Racca, Morsut, Zorzut (Iansig), Dragosavljević, Antonutti, Giolo (Zucchiatti), Palermo, Predan (Stabile). Trener: Sepulcri.
Juventina je proti tržaški enajsterici zapravila enkratno priložnost, da bi se povzpela na vrh lestvice. Palermo je že v 2. minuti zadel vratnico. Gostje so po bledi igri povedli v 77. minuti z Di Benedettom po napaki vratarja Ciroia. V 93. minuti bi lahko Dragosavljević izenačil iz enajstmetrovke, vendar je odlični vratar Donno ubranil poslednji Juventinin poskus.
Zucchiati je v sodnikovem dodatku izsilil enajstmetrovko, ki jo je Dragosavljević zgrešil. Najstrožjo kazen je ubranil nekdanji vratar Vesne Donno. San Giovanni (trener je Ruggiero Calo, ex Vesna), četrti na lestvici, se je rdeče-belim približal na same tri točke zaostanka. Odločilni gol je padel v 75. minuti. Dosegel ga je Di Benedetto. Juventina je nastopala s črnim trakom v spomin na preminulega odbornika in nekdanjega predsednika Lada Marchija. Znova (drugič zapored) sta izgubila tudi vodlini San Luigi in Torviscosa.
Ostala izida: Valnatisone - San Luigi 2:1, Trieste Calcio - Torviscosa 3:1.

1. AMATERSKA LIGA
Gradese - Breg 1:1 (0:0)
Strelec: Cramesteter v 90. min.
Breg je točko v Gradežu iztrgal šele v zadnji minuti. Gostje so povedli četrt ure pred koncem. Brežani so igrali slabo in najboljši na igrišču je bil vratar Daniele Daris, čeprav je bil kriv pri golu Gradeseja.

Primorec - Fogliano Turriaco 4:2
Strelci za Primorec: Mascarin, Ruzzier, Cappai 2.
Primorec in Sistiana, ki je prav tako zmagala (3:0 proti Domiu), sta še dodatno povečala prednosr pred zasledovalcema, Bregom in Gradesejem.

Sovodnje - Muglia 0:3

2. AMATERSKA LIGA: Opicina - Zarja 0:0, San Canzian Begliano - Mladost 0:0, Romana - Primorje 0:2 (Altin, Paoletti), vodilna Pro Gorizia je zmagala 1:0 v gosteh proti Sagradu.
3. AMATERSKA LIGA: Fiumicello - Gaja 0:2 (Mosetti, Flora)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava