Petek, 19 april 2024
Iskanje

Kras slavil v Furlaniji
Nesrečno gostovanje Sloge Tabor

28. feb. 2015 | 18:06
Dark Theme

NOGOMET
D-LIGA
Tamai - Kras Repen 1:2 (0:0)
Strelca za Kras: Delnero v 20. dp in Corvaglia v 32. min. drugega polčasa; v 21. dp Bozzetto.
Kras: Mosetti, Boškovič, Slavec, Rondinelli (Rabbeni), Cvijanovič, Delnero, Maio (Tawgui), Babičev, Kneževič, Spetič, Corvaglia (Božič). Trener: Žlogar.
Vse se je spremenilo. Današnji krog D-lige je ponudil serijo zanimiv rezultatov, ki so marsikatero ekipo znova potegnili v boj za obstanek. Dejansko se bo pred izpadom v nižjo ligo (tekem je e deset) borilo več kot polovica ekip. Vključno z Montebelluno in Arzignanom, ki imata 36 in 37 točk. Najbolj pomembni sta bili zmagi Krasa in Triestine.
Kras je v deželnem derbiju v Tamaiu igral solidno in se je že v prvem polčasu dvakrat resneje približal vodstvu. Prvič je vratnico zadel Maio v 30. minuti. Nato pa je prečko stresel Kneževič kako minuto kasneje po podaji Corvaglie. In prav Alessio, ki je bil protagonist že na zadnji tekmi proti Unionu Ripi LF (dosegel je zmagoviti gol), se je tudi tokrat izkazal za odločilnega. V 65. minuti je prav on podal prvemu strelcu Krasovega gola: Delneru (gol z glavo). Gostitelji so uspeli izenačiti že minuto kasneje. Igralci Krasa se niso strinjali s sodnikovo odločitvijo, saj je stranski sodnik pred golom Bozzetta dvignil zastavico, češ da je bil igralec v prepovedanem položaju. Sodnik ni soglašal s kolegom.
Kras je hitro reagiral in deset minut pred koncem tekme je Kneževič podal Rabbeniju, slednji pa je Corvaglii ponudil edinstveno priložnost, ki jo je videmski nogometaš izkoristil na najlepši način. Kras je povedel in dve minuti kasneje bi lahko rdeče-beli postavili piko na i. Kapetan Kneževič si je izboril najstrožjo kazen, ki pa jo je zgrešil. Ubranil jo je domači vratar Francescutti. To je opogumilo Tamai, ki je v zadnjih minutah napadal. Še dobro, da se je dvakrat izkazal Mosetti. Kras, ki bo v prihodnjem krogu v Repnu gostil Union Pro, je tako odnesel domov tri zlata vredne točke.
V taboru Krasa so bili po zmagi zelo zadovoljni. »Ekipa je dobila pravo podobo. Novi igralci so se dobro vključili v moštvo in so se izkazali za zelo pomembne. Veseli me, da se nam je pridružil tudi Corvaglia, ki je v izjemni strelski formi. Nadaljevati moramo po tej poti,« so želje trenerja Antona Žlogarja. Poleg Corvaglie sta odlično igrala še Babičev in vratar Mosetti.
Ostali izidi: Arzignano - Clodiense 1:3, Belluno - Padova 0:2, Fontanafredda - Legnago 2:3, Mezzocorona - Dro 1:1, Montebelluna - Union Ripa 0:0, Mori - Sacilese 0:2, Triestina - Giorgione 4:2, Union Pro - Altovicentino 0:1.
Vrstni red: Padova 59, Altovicentino 49, Sacilese 43, Belluno 43, Clodiense 41, Arzignano 37, Montebelluna 36, Union Pro 33, Tamai 31, Union Ripa 31, Fontanafredda 31, Giorgione 29, Legnago 26, Kras 25, Triestina 24, Dro 22, Mezzocorona 12, Mori 11.
Prihodnji krog: Kras - Union Pro, Union Ripa - Triestina.

ODBOJKA
MOŠKA B2-LIGA
Olimpia Zane - Sloga Tabor Televita 3:1 (25:19, 25:20, 20:25, 25:20)
Sloga Tabor: Bolognesi 13, Cettolo 14, Ivanović 14, Jerončič 9, Kante 9, Princi 2, A. Peterlin (L), Iaccarino 1, M. Peterlin, Sirch 4, Privileggi 0.
Pri Vicenzi se je spet pokazalo, da Slogi Tabor na gostovanjih še zdaleć ne gre tako dobro od rok kot v Rpenu. Poraz ima grenak prioksu, ker nasprotnik, ki je sicer doma že dosegel nekaj prestižnih zmag, ni bil nepremagljiv. Žal pa so gostje igrali pod svojimi sposobnostmi. Trener in igralec Gregor Jerončič je začel z običajno postavo, v kateri pa se je Bolognesi izmenjaval z Iaccarinom. Od tretjega seta dalje je trener uvrstil na center Sircha, Ivanović je prevze vlogo korektorja namesto Kanteta, ki tokrat ni bil najbolj razpoložen. Zamenjava je obrdoila svoje sadove, saj ej Sloga Tabor set osvojila, a v četrtem setu je spet zažla v krizo, iz katere se ni več izvlekla.

MOŠKA D -LIGA
Soča - Reana 3:1 (25:21, 29:27, 17:25, 25:17)
Mladi odbojkarji Soče so postregli še z enim podvigom, saj so si v telovadnici v Sovodnjah privoščili drugo uvrščeno Reano in se povečali svoje možnosti v boju za uvrstitev v končnico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava