Četrtek, 21 marec 2024
Iskanje

Zelo slab nastop Krasa,
Odbojka: oboji KO

22. mar. 2015 | 14:48
Dark Theme

NOGOMET
MOŠKA D-LIGA
Kras Repen - Mori S.Stefano 0:1 (0:0)
Strelec: Imperatrice v 60. min.
Kras: Mosetti, Slavec, Rondinelli (Fross), Spetič, Del Nero, Maio (Corvaglia), Gulič (Ranič), Kneževič, Babičev, Rabbeni. Trener: Žlogar.
Poraz (tretji zaporedni) Krasa je glede na pristop in prikazano igro zaslužen. Kar se tiče priložnosti za gol, pa so jih rdeče-beli ustvarili več od gostov. Pred nasprotnikovimi vrati niso bili natančni. V prvem polčasu (okrog 20. minute) je najlepšo imel Rabbeni. V drugem delu pa sta se golu približala Kneževič (vratnica v 49. min.) in Del Nero (65.). Zmagoviti gol gostov, ki so zadnji na lestvici in so zadnjo in edino točko v gosteh dosegli 21. decembra (proti Mezzocoroni), je padel v 60. minuti, ko je vratar Mosetti nerodno posredoval: dolgo visoko podajo je slabo odbil naravnost v noge nasprotnikovemu igralcu, ki je streljal naravnost v prazna vrata. Kdor je pričakoval reakcijo Krasa, se je pošteno uštel. Ni je bilo. Igra je bila mlačna, raztrgana, nepovezana. Navijači so že pred iztekom srečanja zapuščali repensko igrišče. Po tekmi je bilo vzdušje v taboru Krasa grenko.
»Igrali smo zelo slabo,« je dejal branilec Krasa Matic Slavec, ki je bil skupaj z Luko Spetičem med manj slabimi igralci na igrišču. Vsi drugi ne zaslužijo pozitivne ocene.
Položaj na lestvici na srečo še ni tako zaskrbljujoč, čeprav morajo rdeče-beli paziti, da jim Giorgione oziroma 13. ekipa na lestvici ne zbeži na 8 ali več točk prednosti. V tem primeru bi Kras neposredno izpadel v elitno ligo. Skratka: tudi play-out sploh ni zagotovljen.

ELITNA LIGA
Tolmezzo - Vesna 2:4 (1:2)
Strelci za Vesno: 21. min Muiesan, 24. min Stanich, 77. min Božičič, 86. min Muiesan
Vesna: Carli, G. Kerpan (od. 85. min Purič), Stanich, Cipracca, Potenza, Škrbina, Toffoli, Božičič, Bubnich (od 60. min. Colja), Muiesan (od 80. min. Arduini), Kosmač. Trener: Zanuttig
»Igrali nismo le vrhunsko, igrali smo zrelo,« je po srečanju dejal Saša Božičič najboljši Vesnin mož na igrišču. Sicer je Vesna že v prvi minuti doživela šok, ko je Carlija premagal Gregorutti, ki je po mnenju večine tolmeške publike startal iz nedovoljenega položaja. Četrt ure za tem je po predložku Kosmača izenačil Muiesan, Cipracca pa je lepo podal za Stanicha za delni 1:2 v 24. minuti.
Pred odhodom v slačilnico je delno vodstvo ubranil Carli, ki pa je bil nemočen po akciji iz kota v 54. minuti, ko je Muffato izenačil z glavo.
Vesna pa je trdoživo vztrajala, predvsem po zaslugi Božičiča, ki je v 77. minuti uporabil svoje najboljše orožje, in sicer kazenski strel na robu šestnajstmetrskega prostora, ki je zopet napihnil mrežo Tolmezza. Zmago je z lepim strelom zapečatil še Muiesan v 86. minuti.
»Tudi po začetni hladni prhi nismo obupali. Zbrali smo se in zaigrali lep nogomet. Zmaga nam je pošteno dvignila samozavest in nam je zdaj drugo mesto res konkreten cilj,« je ob vrnitvi iz gostovanja v Tolmeču dejal Božičič, saj Vesna po tem krogu zaostaja za furlanskim Cjarlins-Muzane le za dve točki. Slednji je v soboto izgubil z 1:0 v Tržiču proti Ufm. Za Tržičane je zmagoviti gol, ki odpira vrata D-lige Zorattijevemu moštvu, zadel Tomizza.


DRUGE TEKME: Sovodnje presenetile, Bazovica usodna za Pro Gorizio, derbi Mladosti
V promocijski ligi je Juventina igrala neodločeno 0:0 proti Seveglianu. V 1. amaterski ligi so nepričakovano zmagali sovodenjci, ki so v Vižovljah premagali Sistiano. Belo-modri so osvojili izjemno pomembne točke v boju za obstanek. Vodilni Primorec, ki je bil tokrat prost, je ohranil 8 točk prednosti pred Sistiano, ki bo v Trebčah gostovala v soboto. Breg je igral neodločeno v Marianu 1:1. V 2. AL je Zarja zadala vodilni Pro Gorizii prvi letošnji poraz. Vituličevi varovanci so dvakrat zatresli mrežo Goričanov, ki je bila nedotaknjena kar 1538 minut (17 tekem). Deseti jubilejni derbi v Doberdobu med Mladostjo in Primorjem so osvojili igralci doberdobskega društva, ki so ekipo s Proseka premagali z 1:0. Primorje se je tako še bolj oddaljilo od play-offa. V 3. AL je Gaja v Zdravščini z 2:0 premagala Poggio.

ODBOJKA
MOŠKA B2-LIGA
Bibione - Olympia 3:1 (17:25, 25:20, 25:20, 25:16)
Olympia: Hlede 0, Pavlović 6, Rigonat 2, Juren 4, Komjanc 0, Lavrenčič 3, Vogrič 2, Persoglia 8, Terpin 24, Gastaldo 7, Vizin 0, Plesničar (L).
Cordenons - Sloga Tabor Televita 3:1 (25:27, 25:13, 25:13, 25:18)
SLOGA TABOR: Cettolo 12, Ivanovič 9, Juren 9, Kante 14, A. Peterlin 7, Princi 2, Privileggi (L), Bolognesi 0, Iaccarino 4, M. Peterlin 0, Sirch 0.
Po porazu so se možnosti naših dveh ekip, da b se še potegovale za uvrstitev v končnico za napredovanje občutno zmanjšale

MOŠKA D-LIGA
Soča – Volleybas 3:2 (25:19, 19:25, 25:13, 21:25, 15:10)
SOČA: Russian 1, Pahor 23, Pellis 10, Lupoli 13, Waschl 16, Franzot 6, Terpin 0, Cotič 0, Čavdek (L), Hlede, Princi. Trener: Battisti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava