Ponedeljek, 01 april 2024
Iskanje

Vesna zadovoljna, Kras ne,
podvig Sloge Tabor, Jadran KO

29. mar. 2015 | 15:59
Dark Theme

NOGOMET
D-LIGA
Arzignanochiampo - Kras Repen 2:1 (0:0)
Strelci: v 70. Tecchio, 80. Trinchieri, 92. Corvaglia.
Arzignanochiampo: Dall’Amico, Vignaga, Vanzo, Simonato (Azzolini), Pregnolato, Beccaro (Bolcatto), Carlotto (Marchetti), Tecchio, Trinchieri, Fracari, Urbani. Trener: Beggio.
Kras Repen: D’Agnolo, Fross, Slavec (Castellano), Gulič (Grujić), Cvijanovič, Del Nero, Spetič, Babičev, Kneževič, Ranič, Rabbeni (Corvaglia). Trener: Žlogar.
Kras se je vso tekmo enakovredno boril proti solidni ekipi iz Arzignana. Kljub temu pa so rdeče-beli odšli z gostovanja praznih rok. Za Žlogarjeve varovance je že četrti zaporedni poraz.
Prvi gol so sicer dosegli gostje, ki so v prvem polčasu zatresli domačo mrežo z golom Radenka Kneževiča. Sodnik pa je zadetek razveljavil zaradi nedovoljenega položaja, kar ni šlo po godu rdeče-belim. V drugem polčasu so domačini povedli v 60. minuti s prostega strela. Deset minut kasneje pa je Trinchieri dosegel drugi gol po lepem strelu z glavo. Častni gol je za Kras dosegel Corvaglia v sodnikovem dodatku.
Položaj Krasa se pravzaprav ni spremenil, saj so izgubili Giorgione, Dro in Triestina. Le Tamai je osvojil vse tri točke in se tako oddaljil od dna lestvice. Dejstvo je, da bo Kras igral le play-out. Pa še ta je pod vprašajem, saj mora do konca rednega dela sezone obdržati manj kot osem točk zaostanka od Giorgioneja.
Kras bo že v četrtek v Repnu ob 15.00 gostil zadnjeuvrščeno Mezzocorono.

ELITNA LIGA
Vesna - Cordenons 2:1 (1:0)
Strelca za Vesno: Kosmač v 24. min in Potenza v 94. min.
Vesna: Carli, G. Kerpan, Stanich, Cipraccca, Avdić, Potenza, Toffoli, Božičič, Colja (od 65. min A. Kerpan), Muiesan, Kosmač. Trener: Zanuttig.
Tekla je 94. minuta, ko je po kazenskem strelu iz levega roba igrišča in posledični gneči Gianluca Potenza potisnil žogo v mrežo za končni 2:1 v korist kriške Vesne. Natanko dve minuti prej so gostje iz Cordenonsa izenačili izid po nerodnem posegu celotne Vesnine obrambe pred lastnimi vrati, kjer se je Carliju kljub dobremu posegu izmuznila žoga, Scian pa je prehitel Stanicha in zadel.Preden bi se v Križu zgodil dramatični epilog, je Vesna vodila od 24. minute prvega polčasa, ko je Kosmač pobral odbito žogo meter pred vrati in se po srečnem dotiku veselil vodstva. Sicer je bilo srečanje ves čas dopadljivo in na ravni vrha elitna lige. Cordenons je večji del igre stavil na protinapad, po 75. minuti je začel resneje oblegati Vesnin kazenski prostor. Zmaga v zadnjih trenutkih je tokrat še slajša, saj se je podoben prizor zgodil že v prvem delu prvenstva, ko je Vesna morala priznati premoč Cordenonsa ravno v tretji minuti sodnikovega dodatka. Ob vnovičnem spodrsljaju Cjarlins-Muzane proti Manzaneseju je Vesna zdaj tudi sama na drugem mestu.

ODBOJKA
MOŠKA B2-LIGA
Sloga Tabor Televita - Valsugana 3:1 (25:23, 27:29, 25:23, 25:18)

Sloga Tabor: Bolognesi 15, Cettolo 12, Jerončič 14, Kante 25, Princi 1, Sirch 12, A. Petelrin (L), Iaccarino, Ivanović, M. Peterlin.
Sloga Tabor je v Repnu (kljub odsotnosti Iavnoviža in Privileggija, ki sta zbolela) premagala vodilnega in z zmago ogrozila njegove možnosti v boju za napredovanje. Vnovič se je pokazalo, da je Sloga Tabor v Repnu izjemno trd oreh za vse nasprotnike v ligi.
Zaradi tega uspeha in nepričakovanega poraza Bibiona v Vicenzi se je lestvica spet zgostila. Olympia za 3. mestom, ki še vodi v play-off, spet zaostaja le za dve točki, Sloga Tabor pa za štiri.

KOŠARKA
DRŽAVNA B-LIGA

Montichiari – Jadran Franco 92:68 (20:34, 34:46, 64:55)
M. Batich 6 (-, -, 2:3), Ban 16 (8:10, 4:9, -), Ridolfi n.v., Moruzzi 7 (-, 2:6, 1:7), De Petris 6 (-, 3:7, -), Franco 6 (-, 0:2, 2:2), Malalan 8 (-, 4:8, 0:1), Diviach 14 (4:6, 5:11, 0:1), Zobec (-, -, 0:1), D. Batich 5 (-, 1:1, 1:3). Trener: Vatovec. Skoki: 28 (10 v napadu in 18 v obrambi), podaje: 8, izgubljene žoge 15, pridobljene žoge 5.
Proti pokalnemu zmagovalcu je Jadran Franco zdržal tri četrtine. Zelo dober je bil začetek, ko so igralci Jadrana z lepo košarko in učinkovito igro v napadu in obrambi visoko povedli (20:34). Podoben ritem so Ban in ostali ohranili tudi v nadaljevanju in se na 15 minuti odmor odpravili s 14 točkami naskoka (32:46). »To sta bili res dopadljivi četrtini, pohvalo zaslužijo vsi, še posebej Ban, Diviach in Matija Batich,« je po tekmi ocenil nastop blagajnik Peter Žerjal. Vodstvo je Jadran ohranil še v prvih minutah drugega dela, a se je Montichiari že začel prebujati, s poostreno obrambo, agresivnostjo in prodornimi napadi je v 23. minuti izenačil, v zadnjih treh minutah tretje četrtine pa povsem ušel. Delni izid tretjega dela je bila kar 30:9. Vodstvo so seveda domačini ohranili in še povišali v končnici. »Fizično nas prekašajo v vseh pogledih. Kar pet igralcev je višjih od dveh metrov, obenem so v februarskem roku privabili še Marconata, ki je do pred nekaj leti igral v državni reprezentanci. V zadnjih dveh četrtinah je tudi sodniška dvojica spremenila kriterij sojenja, dovolila tudi več moške igre, kar so nasprotniki odlično izkoristili,« je še zaključil Žerjal.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava