Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Kolajna na SP prava nagrada za Cecilo Fedel

25. jul. 2016 | 19:25
Dark Theme

Z vztrajnostjo (in vadbo) se daleč pride. Tudi do kolajne. Taka je zgodba še ne devetnajstletne Cecilie Fedel, članice TPK Sirena, ki se je v Sanremu v soboto okitila z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu dvoseda 420. V ženski konkurenci je s krmarko Mario Vittorio Marchesini osvojila nepričakovano tretje mesto: »Najin cilj sploh niso bile stopničke, verjeli pa sva, da se lahko uvrstiva med prvih pet. Prvi dan sva s spoštovanjem opazovali ostale nasprotnice, naposled pa se je vse obrnilo v najino korist,« nam je včeraj povedala Cecilia, flokistka.
Za kolajno seveda stojita tudi klub in koprski trener Matjaž Antonaz, ki je v zadnjih letih ponesel tržaške jadralce v dvosedih na svetovni zemljevid. Med drugim se je letos s svetovnim naslovom »okitil« že tretjič: prvič, sicer v olimpijskem razredu 470, z Jašem Farnetijem in Simonom Sivitzem Košuto leta 2012, leta 2014 sta naslov osvojili varovanki Francesca Russo Cirillo in Carlotta Omari, letos pa sta na najvišjo stopničko stopili Francesca Russo Cirillo in Alice Linussi, uspeh pa je dopolnil še z bronasto kolajno Cecilie in Marie Vittorie. »Bron je za Cecilio izredna nagrada. Od vseh jadralcev, ki so trenirali pod mojo taktirko, je prav ona največ vlagala v ta šport. Krasijo jo srčnost, vztajnost - štirikrat tedensko jo čaka dvourna vožnja z vlakom do Barkovelj - in spoštljivost, kar je nujno, če želiš do uspeha. Trije krmarji so jo pustili na cedilu, sam pa sem vedno verjel vanjo in je zato tudi zame ta kolajna največje zadoščenje. Lahko zatrdim, da je zdajle prav ona najboljša flokistka v Trstu,« je v eni sapi povedal trener Antonaz, ki je v letošnji sezoni vodil skupno ekipo dvosedov sosednjih klubov SVBG in TPK Sirena.
Cecilia, doma iz Martinščine, je svojo jadralno pot sicer začela pri sesljanski Čupi leta 2005. Cecilia je po slovenski osnovni in srednji šoli (starša sta sicer italijansko govoreča, z nami pa se je Cecilia pogovarjala v slovenščini) izbrala znanstveni-športni licej v Gorici, Maria Vittoria, Tržačanka, pa obiskuje znanstveni licej v Trstu. Obe jadralki bosta v naslednjem šolskem letu maturantki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava