Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Jadran, Sloga Tabor, Kras in Vesna brez točk

15. okt. 2016 | 22:30
Dark Theme

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Arzignano - Jadran Ispem 66:65 (21:20, 34:34, 48:52)
Jadran: M. Batich 8 (3:5, 1:6, 1:4), Zidarič 9 (1:1, 1:3, 2:5), Ban 10 (2:2, 1:7, 2:2), De Petris 5 (3:4, 1:4, -), Daneu 7 (-, 2:5, 1:3), Kojanec nv, P. Zettin nv, Belluzzo nv, Ridolfi 7 (-, 2:6, 1:2), Cettolo 0 (-, 0:2, 0:1), Rajčič 19 (2:2, 1:6, 5:7), D. Batich 0 (-, -, 0:2). Trener: Oberdan. Izgubljene žoge: 20; pridobljene: 7; asistence: 16; skoki: 47 (44 + 14). SON: 24. PON: Ban.
Po napeti in izenačeni tekmi je moral Jadran priznati premoč Arzignana. Košarkarji trenerja Oberdana bodo morali na prvo zmago še počakati, medtem ko je moštvo iz okolice Vicenze že tretjič slavilo zmago v letošnji sezoni. Srečanje je bilo od samega začetka zelo izenačeno. Pred tekmo smo zapisali, da razpolaga Arzignano z odličnimi ostrostrelci, v prvih 20 minutah pa je Jadran odlično metal izza črte 6,75 m, saj je združena ekipa v prvi četrtini zadela 4 od 5 poskusov za tri točke, polčas pa je sklenila z odličnim 8:14 z razdalje. V drugi četrtini je sicer Arzignano že vodil s šestimi točkami prednosti (26:20), Jadran pa je odgovoril z delnim izidom 0:11. V tem delu srečanja je izstopal Rajčič, ki je zgolj v prvem polčasu dosegel 14 točk (na koncu tekme pa 19 točk), Arzignano pa se je tik pred glavnim odmorom vendarle predramil in izenačil. Odstotki so se nato poslabšali pri obeh ekipah, Jadran je kljub temu sklenil tretjo četrtino v rahlem vodstvu (48:52). Ban in soigralci so v poslednji četrtini vodili vse do šeste minute, ko je Bolcato zadel trojko in poskrbel za vodstvo domače peterke (59:58). Gostje so odgovorili s petimi zaporednimi točkami Rajčiča, napake so se nato pri obeh ekipah vrstile kot za stavo, odločilna prosta meta pa je za vodstvo domače ekipe (66:65) 12 sekund pred koncem srečanja zadel Bolcato, saj je nato Jadran zapravil poslednji napad, tako da sta točki ostali v okolici Vicenze.


ODBOJKA
DRŽAVNA MOŠKA B-LIGA
Cornedo - Sloga Tabor Televita 3:0 (25:21, 25:18, 25:21)
Sloga Tabor Televita: Biribanti 17, Katalan 7, Pavlović 1, Rigonat 2, Bolognesi 5, Cettolo 6, Privileggi (L), Iaccarino 2, Ivanović 6, Princi 0, Kante 1, Juren, Umek. Trener: Jasmin Čuturić.
Pot v enotni B ligi se za Slogo Tabor Televita res ni dobro začela, saj se ekipa z gostovanja vrača z gladkim porazom in brez osvojenega seta. Da Slogašem ne bo šlo vse po načrtih, je bilo jasno že med ogrevanjem, saj je bilo vidno, da so igralci izredno napeti, nesproščeni, med tekmo pa so to le še potrdili. Vseskozi so igrali zakrčeno, nikakor niso mogli ujeti svojega ritma igre, kar je domača ekipa seveda izkoristila.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Vesna - Tricesimo 0:1 (0:0)
Strelec: Favero v 62.
Vesna: Zucca, G. Kerpan, Potenza, Male, Disnan, Del Bello, Stanich, Tuan (od 75. Purič), Sammartini, Božičič, A. Kerpan (od 60. Venturini). Trener: Sandrin.
Odločilni zadetek je Vesni zadal nekdanji nogometaš Krasa Alberto Favero, ki je bil pred kratkim usoden tudi za samo ekipo repenskega društva. »Tokrat smo igrali kar solidno. Poraza si nismo zaslužili,« je po tekmi ocenil športni vodja Paolo Soavi.

Union Pasiano - Kras Repen 3:2 (2:1)
Strelca za Kras: Spetič v 42. in Grujić v 78.
Kras: Dagnolo, Salkič, Milan (od 62. Kocman), Simeoni, Pahor, Tomizza, Stančič (od 62. Ciave), Facchin, Smrtnik, Grujić (od 78. Maio), Spetič. Trener: Tortolo.
»Igrali smo slabo. Fantje niso bili zbrani in tudi fizično nismo bili na višku,« je bil po tekmi razočaran predsednik Goran Kocman. Union Pasiano je povedel že po treh minutah, ko je najstrožjo kazen »zakuhal« vratar Dagnolo. Po četrt ure je bilo že 2:0. Kras je zmanjšal zaostanek tik pred odmorom s Spetičem. V drugem polčasu je Kras uspel izenačiti z Grujićem. V nadaljevanju pa je Union še enkrat zatresel mrežo Krasa, ki je danes pokazal manj kot ponavadi. Vsi so igrali pod pričakovanji.

PROMOCIJSKA LIGA
Domio - Juventina 0:3 (0:1)
Strelca: Antonutti v 40.; Bardini v 46. in 54.
Domio: Koren, Bussi, Marturano (Trenul), Guadagnin (Morina), Messi (Orlando), Suttora, Cepar, Puzzer, Pippan, Fichera, Grando. Trener: Sciarrone.
Juventina: Bon, Innocenti, Scrazzolo (Iansig), Racca, Morsut, Zorzut, Novati (Madonna), Bardini (Sant), Nardella, Prodan. Trener: Sepulcri.
Prvi polčas je bil pri Domju še precej izenačen. Juventina je povedla šele pred odmorom, ko je izkoristila nepazljivost domače obrambne vrste. Za Domio trenerja Maurizia Sciarroneja, ki je bil tokrat diskvalificiran in je ekipo vodil s tribune, je bil usoden prvi del drugega polčasa. Juventina je v desetih minutah z Bardinijem dosegla dva (podobna) gola in tekme je bilo dejansko konec. Povrh tega so se poškodovali trije nogometaši Domia. Predsednik Juventine Marco Kerpan je bil po tekmi zadovoljen: »Nismo še v pravi formi, toda igramo vse boljše, kar je spodbudno za prihodnje tedne, ko bomo igrali številne pomembne tekme (med drugim proti ekipam Ronchi in Pro Gorizia).

Ronchi - Primorec 2:1
Strelec za Primorec: Ruzzier.
»Ronchi je solidna ekipa in je tokrat zasluženo zmagala, čeprav smo se mi borili,« je dejal predsednik Primorca Darko Kralj.

1. AMATERSKA LIGA
Primorje – Muglia 3:1 (1:1)
Strelci za Primorje: Danieli 2, Miot.
Primorje: Carmeli, Zancola (Semani), Cerar, Miot, Marchetti, Benvenuto, Metullio, Pachierini, Danieli, Chierini (Paoletti), Ruggiero (Chierini); Manosperti, Goglia, Awono Roney, Romano. Trener: Ravalico.
Primorje je odpor Muglie strlo šele v zadnjem delu srečanja, ko sta v polno zadela Danieli in Miot.

Sovodnje – Aquileia 1:2 (0:2)
Strelec: 70. Buffa (11-m)
Sovodnje: Baldissin, Stergulz (Bernardis), Galliussi (Vanzo), Bytyqi, Buffa, S, Tomsič, Vizintin, Petejan, Čavdek (Colella), Černe, Hriberšek. Trener: Cijan.

Zarja – Isonzo 0:2 (0:0)
Zarja: Francesco Aiello, Franco, Norante (R. Bernobi), Varglien, Pepelko, Debernardi, Federico Aiello (Arduini), Zucchini, F. Bernobi, Besić, Marocco (Solaia). Trener: Petagna.
Zarja je gospodarila vse do 70. minute, ko so gostje uspeli povesti. Za ekipo iz Bazovice je drugi zaporedni poraz.

2. AMATERSKA LIGA
Breg – Campanelle 3:1 (2:0)
Strelci: 2. Loris Nigris, 20. Martini; 47. Loris Nigris
Breg: Karan, Calabrese, Spinelli, Bolcich, Belgtrame, Belladonna, Mauro D’Alesio, Daris, Loris Nigris (Banfi), Martini (Davide D’Alesio), Sebastian Nigris. Trener: Lacalamita.
Breg je v domači Dolini zasluženo premagal tržaško ekipo. Varovanci trenerja Lacalamite ostajajo po šestih krogih še nepremagani (5 zmag in neodločen izid).

3. AMATERSKA LIGA 
Gaja - Mossa 3:4 (1:1)
Strelci za Gajo: Vrse 43. 11-m, Saule 55., Mania 80.
Gaja: Bajrami, Vidoni, Chinnici, Palermo, Casertano, Lauro, Torcello (od 75. Mania), Ferluga, Saule, Jurissevich (od 90. Maschietto), Vrse (od 70. B. Sovic). Trener: Venanzi.
Gaja si tokrat ni zaslužila poraza. Tekma na Padričah je bila zelo pestra. Gostje so povedli. Domačini so izenačili po golu iz enajstmetrovke Massima Vrseta. V drugem polčasu so zeleno-rumeni povedli s Saulejem. Mossa je izenačila in nato znova povedla. Za 3:3 je poskrbel Mania, ki je zamenjal Torcella. V 90. minuti pa hladna prha in četrti gol ekipe iz Moša.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava