Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Jadran premagal vodilnega, slavila tudi Sloga Tabor

21. jan. 2017 | 22:33
Dark Theme

NOGOMET
PROMOCIJSKA LIGA
Primorec - Ol3 1:2 (1:1)
Strelec: 20. Ruzzier
Primorec je po porazu proti višjeuvščenemu Ol3 zdrknil za dve mesti navzdol. Trieste Calcio in Gonars sta namreč zmagala in ga prehitela.

Juventina - Aurora 4:0 (2:0)
Strelci: 36. Predan, 40. Bardini, 55. Predan, 57. Novati (11-m)
Juventina: Braini, Iansig, Morsut, Racca, Antonutti, Zorzut (Clancis), Novati (Sant), Madonna, Bardini, R. Nardella (Popovič), Predan. Trener: Sepulcri.
Juventina je na domačem igrišču visoko pomagala Auroro. Po izenačenem začetku so domači povedli po zaslugi zadetka Santa, pred odmorom pa je drugi zadetek prispeval Bardini. Juventina je dejansko zapečatila končni izid na začetku drugega polčasa, ko sta bila med 55. in 57. minuto uspešna Predan in Novati, ki je izkoristil enajstmetrovko.

1. AMATERSKA LIGA
Zarja - Mladost 2:0 (0:0)
Strelca: 63. Racman, 68. F. Bernobi
Zarja: Fran. Aiello, Varglien, Norante, Dario Maković, Pepelko, Debernardi, F. Bernobi (P. Tarable), Federico Aiello, Puzzer (R. Bernobi), Zucchini, Racman (Franco). Trener: Petagna.
Mladost: Peressin, D. Peric, Di Bert, Kogoj, R. Furlan, Iodice (Silvestri), S. Furlan (Milič), M. Peric (Mainardis), A. Cadez, Simeone, Sangalli. Trener: Vosca.
V Bazovici je bil prvi polčas precej neodločen. V drugem polčasu je prevzela pobudo v svoje roke Zarja, ki je povedla najpej z lepim diagonalnim strelom Patrika Racmana, za drugi zadetek pa ej poskrbel čvrsti Francesco Bernobi. Zarja je s tremi točkami potrdila visoka mesta na lestvici. Mladost pa ostaja pri dnu.

Primorje - Sant’Andrea San Vito 3:0 (1:0)
Strelci: 10. Casseler, 83. Semani, 88. Gerbini
Primorje: Carmeli, Benvenuto, Cerar, Pacherini, Furlan (Pezzullo), Semani, Metullio (Danieli), Gerbini, Casseler, Chierini, Cipolla. Trener: Ravalico.
Primorje je s polnim izkpičkom točk utrdilo drugo mesto na lestvici. V prvem polčasu je bila igra prepričljivejša, zadetkov bi bilo zato lahko še več (edini gol je dosegel Casseler v 10. minuti). V drugem delu pa je Sant'Andrea San Vito prevladal s hitrostjo, počasnejši nogometaši Primorja pa so imeli zato več težav. V zadnjih dveh protinapadih pa so vendarle uveljavili svoje znanje in zadeli še dva gola.

Sovodnje - Isontina 1:0 (1:0)
Strelec: 26. Stergulz
Sovodnje: Fabricijo, Petejan, Filej, Stergulz, S. Tomsič, Galliussi, Vanzo, Bernardis, Klančič (Lutman), Černe (De Matteo), Švigelj (Hriberšek). Trener: Cijan. Rdeč karton: Stergulz (95.)
Nogometaši Sovodenj so prekinili daljše obdobje suše in dosegli dragoceno zmago v boju za obstanek. Tekma sicer ni bila dopadljiva, odločilni zadetek pa je prispeval Stergulz v 26. minuti prvega polčasa. Istega igralca je nato sodnik izključil v izdihljajih srečanja zaradi ugovarjanja, ko je bilo tekme dejansko konec.

2. AMATERSKA LIGA -
Breg - Roianese 2:2 (1:0)
Strelca: Belladonna v 43., L. Nigris v 73.
Breg: Karan, Calabrese, Pischianz (70. D. D'Alessio), Bolcich, Spinelli, BElladonna, L. Nigris, Daris, M. D'Alessio (85. Marchetti), Dzinic, S. Nigris. Trener: Lacalamita.
Breg je v boju za zgorji del lestvice izgubil priložnost, da bi vknjižil popoln izkupiček točk. Nasprotniki so namreč gol za izenačenje dosegli le tri minute pred rednim koncem srečanja po 11-metrovki. Breg je nasploh igral napadalno, v obeh polčasih je imel tudi dve čisti priložnosti za gol, a obakrat (s Pischianzom in Maurom D'Alessiom) se je žoga odbila od vratnice.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Sagrado 3:3 (0:3)
Stelci: Saule (2) in Mosetti
Gaja: Bajrami, Vidoni (Mosetti), Chinnici, Palermo, Casertano, Lauro, Ferluga, Torcello (Turus), Saule, Maschietto (Urbani), Mania. Trener: Venenzi.
Gaja je v drugem polčasu odlično reagirala po uvodnem 3:0 za nasprotnika. V končnici je dosegla tudi četrti gol, a ga je sodnik razveljavil.

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Jadran Ispem - Oderzo 72:62 (24:13, 34:27, 60:45)
Jadran: M. Batich 8 (1:2, 2:2, 1:5), De Petris 12 (-, 6:9, -), Daneu 7 (1:4, 3:5, -), D. Batich 10 (-, 5:7, 0:2), Ban 16 (4:4, 3:4, 2:7), Kojanec nv, P. Zettin nv, Zidarič 8 (-, 1:2, 2:2), Belluzzo nv, Ridolfi 8 (2:3, 3:4, 0:3), Cettolo 0 (-, -, -), Rajčič 3 (-, 0:3, 1:4). Trener: Oberdan. Izgubljene žoge: 14; pridobljene: 5; podaje: 21; skoki: 37 (27 + 10). SON: 26. PON: De Petris.
Košarkarji Jadrana so na Opčinah uprizorili eno izmed najboljših tekem letos in presenetili vodilno silo prvenstva, ki je pred tem srečanjem izgubila le en dvoboj, in sicer v prvem krogu letošnje C-lige gold. Združena ekipa je vodila od prve do zadnje minute. V prvem polčasu je gostom odgovarjala z odličnimi odstotki pri metu za 2 točki (15:22), medtem ko je slabo metala izza črte 6,75 m (0:11). V tretji četrtini je Jadran vendarle prebil led tudi pri metanju trojk. Oderzo je namreč zmanjšal zaostanek na štiri točke pri izidu 42:38, tedaj pa so štiri trojke prispevali Ban, Matija Batich in Zidarič (dve). Košarkarji trenerja Oberdana so si pred začetkom zadnje četrtine tako nabrali 15 točk prednosti, ki so jih nato upravljali v poslednjih minutah - Oderzo se je sicer nevarno približal pri izidu 64:60 -, tako da so se na koncu veselili pomembnega in prestižnega uspeha.

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA
Sloga Tabor Televita - Arco 3:2 (22:25, 25:23, 27:25, 24:26, 15:13)
Sloga Tabor: Rigonat 1, Bolognesi 16, Katalan 13, Biribanti 4, Iaccarino 2, Ivanović 15, Privileggi (L), Cettolo 13, Princi 2, Kante 19, Juren 1, Umek n.v. Trener: Čuturič.
Sloga Tabor Televita je v pomembni tekmi za obstanek v ligi vknjižila dve točki in dohitela tokratnega nasprotnika pri 14 točkah. Kljub temu ostaja še v "rdeči" coni, ki vodi v nižjo ligo.
Tekma je bila vseskozi zelo izenačena, kar kažejo rezultati vseh nizov. Odločilno potezo je trener Čuturič naredil že v prvem nizu, ko je zaupal "mlajši" postavi, v kateri ni bilo ne Biribantija niti Rigonata. Kante in ostali so sicer prvi niz izgubili, slavili v naslednjih dveh. V četrtem nizu je pobudo prevzel nasprotnik in že povedel 21:23. A so ga slogaši ujeli pri 23:23, v končnici pa so pošle moči, tako da je Arcu uspelo izsiliti peti niz. Tudi v zadnjem nizu je spet povedel Arco (10:12), a je Sloga Tabor pravočasno reagirala, izenačila 12:12 in se na koncu upravičeno veselila dveh točk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava