Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Jadran in Kras uspešna, Vesni točka, poraz Zaleta

18. feb. 2017 | 16:42
Dark Theme

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Castelfranco Veneto - Jadran Ispem 64:79 (18:18, 28:40, 46:55)
Jadran: M. Batich 14 (1:1, 5:7, 1:8), Ban 15 (1:5, 4:6, 2:6), De Petris 7 (1:2, 3:10, -), Daneu 5 (-, 1:1, 1:1), D. Batich 3 (-, -, 1:5), P. Zettin 0 (-, -, -), Zidarič 14 (-, 4:7, 2:3), Ridolfi 11 (-, 4:6, 1:3), Cettolo 8 (1:3, 2:2, 1:2), Rajčič 2 (-, 1:3, 0:2), D. Zettin nv. Trener: Oberdan. Izgubljene žoge: 15; pridobljene: 12; podaje: 14; skoki: 43 (33 + 10). SON: 24. PON: D. Batich in Zidarič.
Košarkarji Jadrana se vračajo iz kraja Castelfranco Veneto z dragocenima točkama, ki so ju osvojili proti trdoživi pepelki prvenstva. Potem ko je bilo treba počakati dve minuti na prvi koš na tekmi, sta v prvi četrtini ekipi uprizorili prave strelske vaje, saj so domači dosegli tri trojke, gostje pa kar štiri uspešne mete za tri točke. Zelo izenačena je bila tudi prva polovica druge četrtine (26:29), Jadran pa je nato z uspešno igro v napadu Bana in Ridolfija sklenil prvi polčas z delnim izidom 2:11 in si tako priigral prednost dvanajstih točk. Združena ekipa je po povratku iz garderobe prikazala pravi pristop, saj je De Petris z dvema zaporednima košema takoj poskrbel za najvišje vodstvo na tekmi. Domači so odreagirali in so se tik pred začetkom zadnje četrtine približali na devet točk zaostanka, za nameček pa si je odlični Matija Batich prislužil četrto osebno napako. Kljub temu si je Jadran v zadnjih desetih minutah ponovno priigral petnajst točk prednosti, publika pa je bila priča tudi zanimivemu nizu štirih zaporednih trojk obeh moštev. Jadran je vsekakor brez težav upravljal naskok in se veselil druge zaporedne zmage. Naj omenimo, da so kar štirje košarkarji združene ekipe prispevali 11 ali več točk (Ridolfi, M. Batich,Zidarič in Ban).

D-LIGA
Grado - Sokol 62:75 (13:19, 34:40, 46:53)
Sokol: Peric 0 (-, -, -), Kojanec nv, Ferfolja 0 (-, 0:1, 0:1), Babich 5 (-, 1:1, 1:4), Pizziga 9 (1:1, 4:9, -), Gallocchio 9 (-, 0:2, 3:5), Semec 4 (2:2, 1:1, -), Strle 13 (1:2, 6:8, -), Terčon 7 (-, 2:3, 1:2), Seno 9 (-, 3:6, 1:3), Slavec 19 (2:3, 1:3, 5:10). Trener: Vatovec.
Vodilni Sokol je brez večjih težav premagal moštvo iz Gradeža. Tekma je bila sicer izenačena, gostje pa so si odločilno prednost priigrali v zadnji četrtini, predvsem po zaslugi odlične igre v napadu Slavca, zelo dobro je odigral tudi Terčon.

ODBOJKA
ŽENSKA C-LIGA
Codroipo - Zalet 3:0 (25:11, 25:23, 25:13)
Zalet: Kalin 0, Feri 4, Kovačič 6, Pertot 13, Grgič 4, Olenik 0, Vattovaz 3, Vitez 0, Costantini 0, Ban 0, Kojanec 3, Balzano 0, Zonch nv. Trener: Kušar.
Prvouvrščene odbojkarice Codroipa so bile premočne za Zalet, ki se je sicer v drugem nizu enakovredno boril, naposled pa je klonil s 25:23, medtem ko sta bila preostala seta enosmerna.

MOŠKA C-LIGA
VBU - Coselli Sloga Tabor 3:0 (25:19, 25:11, 25:18)
Coselli Sloga Tabor: Antoni 6, Gagliardi 1, Kante 4, Milič 8, Matevž Peterlin 5, Trento 12, De Luisa (L),  Furlanič 0, Sirch 3. Trener: Neubauer.
Coselli Sloga Tabor, ki je tokrat nastopil brez svojega trenerja-igralca Ambroža Peterlina, je izgubil po samih treh setih igre proti močni videmski ekipi VBU, ki zasluženo zaseda tretje mesto na lestvici.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Vesna - Fontanafredda 0:0
Vesna: Zucca, G. Kerpan, Potenza, Renar, Disnan (Menichini), Avdić, Del Bello (Toffoli), Marocco, Francioli (De Napoli), Tuan, Venturini. Trener: Sandrin.
Vesna je proti močni Fontanafreddi iztrgala pomembno točko v boju za obstanek. »Gostje so ena boljših ekip v prvenstvu. Igrali smo solidno. Neodločen izid pa je pravično plačilo,« je dejal športni vodja kriške ekipe Paolo Soavi. V prihodnjem krogu bo Vesna igrala v gosteh proti prvouvrščenemu Cjarlinsu.

Manzanese - Kras Repen 0:1 (0:0)
Strelec: 54. Spetič
Kras Repen: Dagnolo, Salkič, Ciave, Milan, Spetič, Sgorbissa (Fachin), Maio, Tomizza, Smrtnik, Kocman (Ghersinich), Stančič. Trener: Kneževič.
Z golom Luke Spetiča je Kras odnesel domov izjemno dragoceno zmago v boju za obstanek v elitni ligi. Trener Radenko Kneževič je imel na razpolago okrnjeno postavo: le šestnajst nogometašev. V obrambni vrsti je Spetič nastopil v dvojici s Ciavejem. Na sredini pa je Tomizzo spremljal Sgorbissa. Krasov trener je tako našel pravo ravnovesje. Gostitelji so igrali živčno. Že proti koncu prvega dela je moral zaradi rdečega kartona zapustiti igrišče Raffa. V drugem polčasu je šel predčasno v slačilnico še nekdanji nogometaš Krasa Saša Ranič. Kras je ustvaril številne priložnosti za gol. Končni izid bi lahko bil še višji.


PROMOCIJSKA LIGA
Tarcentina - Primorec 0:0
Primorec: Bonin, Rocca, Cudicio, Rihter, Farosich, Vesnaver, Iadanza (Luongo), Greco, Mevlja (Ronci), Tropea, Zacchigna. Trener: R. Sorrentino.
Primorec je nastopil v zdesetkani postavi, kljub temu pa je osvojil zlata vredno točko proti Tarcentini. Domači so celoten drugi polčas odigrali le z desetimi nogometaši na igrišču zaradi izključitve igralca, Primorec pa ni unovčil številnih priložnosti za zadetek, ki jih je ustvaril.

1. AMATERSKA LIGA
Primorje – Isontina 5:3 (4:2)
Strelci: 5. Danieli, 17. Metullio, 32. Danieli, 34. Casseler, 87. Casseler
Primorje: Manosperti, Benvenuto,Cerar, Del Vecchio, Miot, Pacherini, Metullio, Semani (Pezzullo),
Danieli (Romano), Chierini (Cipolla), Casseler. Trener Ravalico.
Primorje je s pirotehnično zmago potrdilo vrh lestvice. Domači so v prvem polčasu že vodili s 4:1, ko je Isontina zmanjšala zaostanek pred koncem prvega polčasa. Isontina se je v drugem delu srečanja dodatno približala po zaslugi enajstmetrovke, končni izid pa je postavil neustavljivi Casseler.

Zarja - Mariano 1:2 (0:0)
Strelec: 90. D. Marković
Zarja: Francesco Aiello, Varglien (Puzzer), Norante, D. Marković, Pepelko (Spadaro), Debernardi, Riccardo Bernobi, Federico Aiello, Caselli (Racman), Zucchini, Francesco Bernobi. Trener: Petagna.
Zarja je proti Marianu uprizorila lepo predstavo, usodni pa sta ji bili dve naivni napaki v 55. minuti, ko so gostje, za katere nastopa tudi Michele Leghissa, dosegli dva zadetka v šestdesetih sekundah. Zarja je nato zadela vratnico z Debernardijem, častni zadetek pa je dosegel Marković v izdihljajih srečanja.

Pro Romans Medea - Mladost 1:0 (1:0)
Mladost: Peressin, Comar (S. Furlan), Di Bert (Colja), R. Furlan, Candusso, Kogoj, Bressan, Marušič, M. Peric, Sangalli, Milič (Mainardis). Trener: Vosca.
Mladost je proti drugouvrščeni ekipi Pro Romans Medea doživela nov poraz, tako da si deli dno lestvice s Sovodnjami. Gostom je bila usodna napaka v obrambi v 7. minuti, po zaslugi katere so domači povedli. Nato je Mladost zagospodarila na igrišču, Pro Romans Medea pa se je uspešno branila in osvojila tri točke.

2. AMATERSKA LIGA
Breg – Piedimonte 2:4 (1:1)
Strelca: 10′ Mauro D'Alesio, 66′ Simič
Breg: Karan, Calabrese, Spinelli, Bolcich, Marchetti, Belladonna, Madrusani, Davide D’Alesio (Bampi), Martini, Mauro D’Alesio, Simič. Trener Lacalamita.
Rdeči karton: Bolcich v 85. minuti (dvojni opomin)
Breg je odigral najslabšo tekmo v letošnji sezoni in je izgubil proti pepelki prvenstva, za katero nastopa nekdanji nogometaš Mladosti Daniel Skarabot. Domači so sicer povedli z zadetkom Maura D'Alesia, nato pa so prevladali gostje, ki so zasluženo osvojili tri točke.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Castions 3:3 (3:0)
Strelca: 15. Urbani, 42. in 44. Saule.
Gaja: Bajrami, Spena, Chinnici, Palermo, Casertano, Lauro, Mosetti (Maschietto), Ferluga (Mania), Saule, Jurissevich, Urbani (Torcello). Trener: Venanzi.
Gaja kot Dr. Jekyll in Mr. Hyde. Rumeno-zeleni so igrali dve različni tekmi. V prvem polčasu so vodili 3:0 in zgrešili še vsaj tri zlate priložnosti za gol. V drugem polčasu pa so bili gledalci priča popolni prevladi gostov, ki so uspeli izenačiti v 92. minuti s pomočjo najstrožje kazni. Zamujene priložnost torej za gropajsko-padriško ekipo v boju za končnico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava