Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Podvig Sloge Tabor, poraz Jadrana, spodrsljaj Vesne

25. mar. 2017 | 19:08
Dark Theme


KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD -
Jadran Ispem - Dueville 60:69 (11:11, 25:27, 37:49)
Jadran: M. Batich 10 (2:4, 4:7, 0:5), Zidarič 0 (-, 0:2, -), Rajčič 8 (1:2, 2:6, 1:4), D. Batich 3 (3:4, 0:2, 0:7), Ban 21 (11:11, 5:10, 0:3), Kojanec nv, Ridolfi 11 (6:9, 1:5, 1:5), Cettolo 5 (0:2, 1:2, 1:3), Daneu 2 (0:4, 1:1, 0:1). Trener: Oberdan. Izgubljene žoge: 18; pridobljene: 9; podaje: 8; skoki: 45 (28 + 17). SON: 27.
Jadran Ispem, ki je nastopil v okrnjeni postavi, je moral priznati premoč predzadnjeuvrščenemu Duevilleju. Po izenačenem prvem polčasu, ko so 22 od 25 točk domače ekipe prispevali Rajčič (7), Ban (9) in Ridolfi (6), so gostje začeli tretjo četrtino z delnim izidom 1:16 in tako povedli s 17 točkami prednosti pri izidu (26:43). Do reakcije združene ekipe je prišlo v poslednji četrtini, saj se je Jadran pet minut in pol pred koncem tekme približal na šest točk zaostanka (52:58), nato pa na štiri točke (58:62), ko je manjkalo nekaj manj kot tri minute do konca dvoboja. Do preobrata pa ni prišlo, tako da je Dueville iz Opčin odnesel dve točki. Naj med drugim omenimo slabo izvajanje prostih metov Jadrana (23:36) in porazen odstotek pri metu za tri točke (3:28).

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA -
Sloga Tabor Televita - Mosca Bruno Bolzano 3:0 (25:17, 28:26, 25:23)
Sloga Tabor: Princi 5, Bolognesi 11, Katalan 13, Biribanti 20, Cettolo 2, Kante 1, Iaccarino 2, Privillegi (L), n.v. Pavlović, Rigonat, Umek. Trener: Čuturić.
Sloga Tabor Televita je v Repnu odigrala eno najboljših tekem v letošnji sezoni, če že ne najboljšo in s 3:0 premagala drugo silo prvenstva. Z novimi tremi točkami je prehitela Arco in je tako po več tednih spet na zeleni veji - če bi se prvenstvo končalo po tem krogu, bi slogaši dosegli obstanek.
Sloga Tabor je svoj najboljši obraz pokazala že v prvem nizu, ko je gladko premagala Bolzano, ki se v repenski telovadnici sploh ni znašel. Najbolj izenačen je bil drugi niz, ki je bil najbrž tudi odločilen za gladko zmago. Sloga Tabor je že zaostajala 12:16 in 16:21, nato pa s sedmii zaporednimi točkami povedla 22:21. Nato je bilo izenačeno vse do konca, ko sta Katalan in Biribanti (tokrat najboljša na mreži) dosegla odločilni točki za zmago. Tudi tretji niz je bil izenačen do 6. točke, nato je Bolzano povedel 9:14. A se Sloga Tabor niti tokrat ni udala. S skupinsko igro je spet izničila zaostanek in povedla 16:15 predvsem po zaslugi napadalnih servisov Biribantija. Nato je bilo izenačeno do konca, s tem da je Sloga Tabor vodila vedno za točko in se na koncu zasluženo veselila zmage.

NOGOMET

ELITNA LIGA -
Vesna - Union Pasiano 0:2 (0:1)
Vesna: Paoli, G. Kerpan, Potenza, Avdić, Disnan (Toffoli), Male (Toffoli), Del Bello, Marocco, Menichini, Tuan (Bubnich), Venturini. Trener: Sandrin.
Po porazu proti Unionu Pasianu so v Križu lahko zaskrbljeni. Prvič, ker plavim grozi play-out. Drugič, ker predstava Sandrinovih varovancev je bila res slaba. Gostje so povedli že po tridesetih sekundah, ko je Avdić v kazenskem prostoru podrl gostujočega napadalca in je sodnik pokazal na najstrožjo kazen. Vesna je v drugem polčasu delno reagirala in v 71. minuti je imela na razpolago enajstmetrovko, ki jo je Marocco zgrešil. Gostje so drugi gol (znova iz enajstmetrovke) zadeli v sodnikovem dodatku. V elitni ligi so danes praznovali napredovanje v D-ligo nogometaši Cjarlinsa, ki so včeraj igrali neodločeno 1:1. Gemonese je danes namreč izgubil.

Virtus Corno - Kras Repen 0:0
Kras: D’Agnolo, Saklič, Ciave (20. Simeoni), Milan, Tomizza, Facchin, Maio, Carlevaris, Smrtnik, Spetič, Stančič. Trener: Kneževič.
Corno in Kras sta si po borbeni tekmi delili točki. Kras si je dve čisti priložnosti priigral v drugem delu z Maiem, a sta oba strela šla mimo gola.

PROMOCIJSKA LIGA -
Juventina - Sistiana 1:1 (1:1)
Strelca: 42. Mariones, 45. R. Nardella 11-m
Juventina: Bon, Iansig, Scrazzolo, Racca, Popovič, Zorzut, Novati, Antonutti (Morsut), Predan, R. Nardella, Madonna. Trener: Sepulcri.
Sistiana: Gon, Boscarolli, Disnan (Colja), Carli, Miklavec, Cociani, Podgornik, Hirkic, Mariones, Kočič, Birko (Cannone). Trener: Campo.
Rdeči karton: Popovič (25., dvojni rumeni karton), trener Sepulcri (67.), Predan (71.), Cannone (81.m dvojni rumeni karton), trener Sistiane Campo in maser Juventine Franco
Protagonist tekme med Juventino in Sistiano je bil nedvomno sodnik, ki je pokazal kar štiri rdeče kartone. Sicer je Sistiana povedla v 42. minuti z Marionesom, Juventina pa je takoj izenačila z Raffaelejem Nardello, ki je unovčil enajstmetrovko. Rezultat se v drugem polčasu ni spremenil, spremenilo se je le število nogometašev na travnati zelenici.

Primorec – Trieste Calcio 0:0
Primorec: Sorrentino, Rihter, Cudicio, Muccio Grasso, Scomegna (Farosich), Vesnaver, Tropea, Gileno, Zacchigna (Davanzo), Iadanza, Ruzzier; trener R. Sorrentino.
Primorec je s povprečno igro zaman upal, da bo osvojil vse tri točke, ki jih krvavo potrebuje v boju za obstanek v ligi. Tudi gostje sicer niso pokazali dopadljive igre, tako da je bil končni rezultat pravičen.

1. AMATERSKA LIGA -
Zarja – Turriaco 0:1 (0:1)
Zarja: Francesco Aiello, Varglien (Racman), Norante, Spadaro, Pepelko,Debernardi, Marocco, Federico Aiello, R. Bernobi, Zucchini, F. Bernobi; trener Petagna.
Zarja je proti nižjeuvrščenemu Turriacu, ki se še bori za obstanek v ligi, izgubila, po osvjeni točki Chiarbole pa je zdrknila na peto mesto. Igralci Zarje so bili nevarni v prvih 20 minutah, ko so oblegali gostujoča vrata in zamudili vsaj tri stoodstone priložnosti za gol z Maroccom in Bernobijem. Nato so malce popustili, kar so izkoristili gostje, ki so dve minuti pred koncem polčasa povedli. Zarja je v drugem delu spet imela terensko premoč, a je bila v napadu manj agresivna, tako da je rezultat ostal nespremenjen.

Sovodnje - Sevegliano 1:1 (1:1)
Strelec: 4. Černe Sovodnje: Fabricijo, Čavdek, Filej, Galliussi, S. Tomsič, Petejan, Vanzo, Stergulz, Klančič, Černe, Švigelj (Hriberšek). Trener: Cijan.
Po remiju proti Seveglianu je položaj Sovodenj na lestvici vse bolj zaskrbljujoč. Domači so povedli že v 4. minuti, ko je bil uspešen Černe, in nato zapravili več priložnosti za zadetek, gostje pa so izenačili v 19. minuti po nerodnem posredovanju obrambe Sovodenj. Obe ekipi sta nato napadali, nihče pa ni premagal nasprotnikovega vratarja.

Aquileia – Primorje 0:1 (0:0)
Strelec: 52. Casseler
Primorje: Carmeli, De Vecchio, Cerar (Casseler), Santoro, Pezzullo, Gherbini, Metullio, Pacherini, Danieli (Miot), Chierini, Cipolla. Trener Ravalico.
Izključen: Metullio.
Primorje je proti ekipi s sredine lestvice osvojil vse tri točke in tako utrdilo prvo mesto na lestvici, tako da je napredovanje vse bližje. Tekma je bila precej izenačena, edini gol je padel v začetku drugega dela. Pred vrati so bili pred koncem nevarni tudi gostitelji, a je bil vratar Carmeli na pravem mestu.

Isontina - Mladost 0:0
Mladost: Ballerino, Comar (Di Bert), S. Furlan, Iodice (R. Furlan), Candusso, Patessio, Kogoj, Marušič, M. Peris, Simeone, Sangalli. Trener: Vosca.
Mladost je takoj zagospodarila na igrišču, ni pa ji uspelo doseči odločilnega zadetka. Sicer je v drugem polčasu nogometaš Isontine odbil žogo z glavo, potem ko je usnje že prečkalo golovo črto, sodnica pa ni priznala gola.

2. AMATERSKA LIGA
Breg - Azzurra 1:0 (1:0)
Strelec: 30. Zinić
Breg: Karan, Bampi, Spinelli, Marchetti, Beltrame, Dzinic, Mandrussani (46. Pischianz), Daris (80. Pedrosa), L. Nigris, Zinić (70. Calabrese), S. Nigris. Trener: Lacalamita.
Breg je proti nižjepostavljeni Azzurri zasluženo zmagal. Po edinem golu Zinića se je igra povečini odvijala na sredini igrišča. V drugem delu so bili dolinski nogometaši bolj agresivni v napadu, Sebastian Nigris je dvakrat tudi streljal proti golu, a neuspešno. Prvič je žoga šla mimo gola, drugič pa je strel ubranil vratar.

3. AMATERSKA LIGA -
Gaja - Poggio 0:0
Gaja: Paulich, Chinnici (Martini), Spena, Palermo, Vidoni, Lauro, Ban (Mosetti), Ferluga, Saule, Jurissevich (Torcello), Mania (B. Sovic). Trener: Venanzi.
Gaja s prikazano igro ni zadovoljila in ni prehitela nasprotnika, ki ima tako po današnjem srečanju še vedno točko naskoka. Trener Venanzi je bil po tekmi razočaran, saj so igralci na igrišču pokazali bore malo. Čez teden dni čaka Gajo dvoboj z UMF-jem, ki je še brez poraza. »Cilj je zmaga,« je že napovedal trener Venanzi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava