Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Podvig Jadrana v Jesolu, Primorje v višji ligi

1. apr. 2017 | 23:41
Dark Theme

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD -
Jesolo - Jadran Ispem 73:75 (24:10, 38:39, 59:51)
Jadran: M. Batich 12 (2:2, 2:6, 2:7), Daneu 6 (-, 3:6, 0:1), Rajčič 3 (-, 0:6, 1:4), D. Batich 0 (-, 0:2, 0:1), Ban 23 (15:17, 5:8, 0:3), Zidarič 10 (2:3, 0:2, 3:4), Ridolfi 13 (-, 2:4, 3:4), Cettolo 5 (2:4, 0:1, 1:2), P. in D. Zettin n.v., Kojanec n.v. Trener: Oberdan
Jadran je srečanje proti drugi sili prvenstva začel katastrofalno, saj je Jesolo povedel kar s 15:0. Prvi dve točki za Jadran je naposled dosegel Ban s prostima metoma šele v 6. minuti, do konca prvega dela pa je nato Jadranova četa le nekoliko omilila začetni zaostanek (24:10). Visoka prednost pa navsezadnje ni pretrašila Bana in ostalih, morda je le gostiteljem zmotno dala misliti, da bo zmaga prišla brez truda. Jadran je namreč s serijo metov za tri točke (izza 6 metrske črte so bili uspešni Cettolo, Ridolfi in še Rajčič) približal na 29:27. Na reakcijo Jadrana je Jesolo sicer prav hitro odgovoril z delnim izidom 5:0 (34:27),  vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je Ban z osmimi zaporednimi prostimi meti ponesel Jadran na plus 2 (34:36), s trojko Zidariča pa še na plus 5 (34:39), kar je bilo tudi najvišje vodstvo varovancev trenerja Oberdana. Prvi del se je naposled zaključil 38:39. Po odmoru je Jesolo spet hotel upravičiti vlogo favorita in predvsem z natančnim Ambrosinijem (7:13 za 3 točke, skupno 23 točk) spet povedel in v bistvu zagospodaril na igrišču v tretji četrtini. Kazalo je, da Jadran nima več protiorožja, saj je v začetku zadnjega dela Jesolo povečal prednost na 10 točk (61:51), vendar se je Jadran spet predramil in se z delnim izidom 5:13 štiri minute pred koncem spet nevarno približal (66:64), po košu Bana in metu za tri točke Matije Baticha pa je tudi povedel 68:69. Takat se je vnel boj za vsako točko, ki pa ga je tesno zmagal Jadran. Z zmago je Jadran četrti z dvema točkama prednosti pred petovurščenim, v nedeljo bo še zadnjič v rednem delu igral doma proti Calligarisu. Zmaga je imperativ, če želijo varovanci trenerja Oberdana ohraniti četrto mesto in s tem prednost domačega igrišča v play-offu.


NOGOMET

ELITNA LIGA -
Kras Repen - Cjarlins Muzane 3:3 (0:1)
Strelci: 60. in 70. Smrtnik, 87. Spetič
Kras: D'Agnolo, Salkić, Simeoni, Milan, Tomizza, Facchin, Košuta (65. Kocman), Carlevaris, Smrtnik, Spetič, Stančič. Trener: Kneževič.
Kras je proti prvi sili prvenstva Cjarlins Muzane, ki je prejšnjo nedeljo že napredoval v D-ligo, osvojil točko. Gostje so sicer povedli v prvem polčasu, najbolj zanimiv pa je bil drugi polčas, ko je padla tudi glavnina golov. Po zaostanku z 0:2 v golih je Kras znal reagirati in s Smrtnikom izničil vso prednost. Prvouvrščeni gostje so nato še enkrat zatresli mrežo, a jim je Kras s Spetičem spet odgovoril. Pri Krasu so bili po tekmi zadovoljni s predstavo in borbenostjo igralcev, morda bi si po tako prepričljivi igri zaslužili še kaj več.

Manzanese - Vesna 2:1 (1:1)
Strelci: Marocco 16., Zucchiati (M) 28.; Zucchiati (M) 85. Vesna: Paoli, G. Kerpan, Potenza, Avdić, Disnan, Male, Bubnich, Marocco (Inchiostri), Toffoli, Tuan, Venturini (Delbello). Trener: Sandrin.
Vesna je tokrat igrala boljše kot v preteklih krogih. Domov pa se je vrnila brez osvojene točke. Položaj na lestvici se je zaradi tega močno zakompliciral, saj so plavi v rdeči coni play-outa. Predzadnjeuvrščeni Lignani, ki je tudi danes zmagal (2:1 proti Gemoneseju), ima le pet točk zaostanka. Tolmezzo in Union Pasiano pa le tri.

PROMOCIJSKA LIGA -
Trieste Calcio - Juventina 3:1 (3:1)
Strelec: 20. R. Nardella
Juventina: Bon, Novati, Jansig, Racca, Antonutti, Zorzut, Madonna, Innocenti, Sant, R. Nardella, M. Nardella. Trener: Sepulcri.
Juventina je sedmič zapored ostala brez zmage, tako da se play-off vse bolj oddaljuje. Tokrat je izgubila v Trstu, v vseh 90. minutah pa pokazala bore malo. Enega od treh golov Trieste Calcio je nenazadnje dosegel innocenti po avtogolu.

Valnatisone – Primorec 3:0 (1:0)
Primorec: Sorrentino, Rihter, Cudicio, Muccio Grasso, Farosich, Vesnaver, Grego (Iadanza), Gileno, Zacchigna, Meola (Davanzo), Ruzzier. Trener R. Sorrentino.
Primorec je proti tretji sili prvenstva gladko izgubil. Prvi polčas je bil sicer precej izenačen, dokler ni Valnatisone v prvem poskusu pred nasprotnikovimi vrati takoj zatreslo mrežo. V nadaljevanju so gostitelji izkoristili neprepričljivo igro Primorca in povedli z 2:0, pred koncem tekme pa je padel še tretji gol, ki je bil sicer »velik poklon« sodnika domači ekipi, ki si je sicer zaslužila zmago, toda ne s tako visoko razliko.

1. AMATERSKA LIGA -
Mladost - Aquileia 1:1 (0:1)
Strelec: 55. S. Furlan
Mladost: Peressin, Silvestri (A. Cadez), S. Furlan, R. Furlan, Candusso, Iodice, Kogoj, M. Peric (Komar), Ferletič, Simeoni, Sangalli (Milič).
Izključen: 50. Simeoni
Doberdobska Mladost si je proti izkušeni ekipi delila točke. Gostje so prvi povedli, že po petih minutah drugega dela pa je Mladost ostala v desetih, ker je bil izključen Simeone. Kljub temu pa so gostitelji s Samom Furlanom stanje izenačili. Po 15 minutah pa je moral z igrišča še Mauro Peric, ki je utrpel hujšo poškodob, tako da so ga morali z rešilcem odpeljati v bolnišnico, igrišče pa je moral naposled zapustiti tudi Sangalli zaradi lažje poškodbe.

Primorje - Cormonese 6:1 (2:1)

Strelci: 21. Losetti (C), 26. Casseler, 37. Pacherini; 50. Casseler, 59. Cipolla, 63. Romano, 80. Miot 11-m
Primorje: Manosperti, Miot, Del Vecchio, Santoro (Cerar), Pezzullo, Pacherini (Semani), Romano, Gerbini (Furlan), Casseler, Chierini, Cipolla. Trener: Ravalico.
Ker je Zarja igrala neodločeno v Romansu, je Primorje dva kroga pred koncem rednega dela sezone matematično napredovalo v promocijsko ligo, v kateri je zadnjič igralo v sezoni 1999/2000. Današnja tekma se vsekakor ni začela najboljše za domačine, saj so prvi povedli gostje. Nato je Primorje reagiralo in do konca polčasa so uspeli spreobrniti izid v svojo korist. V drugem polčasu je ekipa iz Krmina zgrešila gol za 2:2 in v naslednji akciji je Primorje tretjič zatreslo mrežo gostov. Do konca tekme so padli še trije goli. Na Rouni so se po pozitivnem razpletu v Romansu lahko veselili napredovanja v višjo ligo.

Fogliano Turriaco - Sovodnje 3:2 (3:1)
Strelca: 35. Klančič 11-m, 70. Stergulz
Sovodnje: Fabrizio, Petejan, Filej, Galliussi, S. Tomsič, Dematteo (Piva), Vanzo, Stergulz, Klančič, Černe (N. Tomsič), Švigelj. Trener: Cijan.
Sovodnje je moralo po dopadljivi igri in borbeni tekmi priznati premoč Fogliana Turriaca, ki zaseda mesto na sredini lestvice. Nasprotniki so takoj povedli s 3:0: prvi gol je padel že po 30 sekundah, potem ko so gostitelji zatresli mrežo s strelom iz 40 metrov, drugi gol so dosegli po strelu iz kota, tretjega pa po upešnem napadu. Sovodenje kljub visokemu naskoku niso popustile. Še pred koncem prvega dela so zaostanek zmanjšali z uspešno 11-metrovko Klančiča, 20 minut pred koncem tekme pa je bil uspešen še Stergulz.

Pro Romans Medea - Zarja 1:1 (1:0)
Strelec: 93. F. Bernobi
Zarja: Francesco Aiello, Franco, Markovič, Pepelko, Spadaro (Varglien), Marocco (Caselli), Federico Aiello (Francesco Bernobi), Riccardo Bernobi, Zucchini, romano; trener Petagna.
Zarja je z golom Francesca Bernobija v zadnji akciji tekme igrala neodločeno z drugo silo prvenstva Pro Romansom in s tem pripomogla, da je proseško Primorje dva kroga pred koncem prvenstva napredovalo v promocijsko ligo. Končno deljenje točk pa je bil povsem pravičen rezultat, saj so igralci Zarje v drugem delu zaigrali prepričljivejše in bolj napadalno. Priigrali so si tudi več priložnosti, najbolj nevarni so bili z Zucchinijem, Racmanom in Riccardom Bernobijem, naposled pa so pred končnim sodnikovim žvižgom vendarle dosegli gol. Po podaji Zucchinija Markovič preusmeril žogo do Francesca Bernobija, ki je žogo zatresel mrežo in spravil v obup domače igralce in navijače. Drugovrščeni Pro Romans je sicer v prvem delu zalsluženo povedel, a je gol dosegel po napadi Zarjine obrambe.

2. AMATERSKA LIGA -
Ruda - Breg 3:2 (2:1)
Strelca: 33. Daris, 55. S. Nigris
Breg: Giusti, Bampi (30. Calabrese), Spinelli, Bolčič, Pedrosa, Belladonna (54. Beltrame), Madrussani (85. Kofol), Dris, Čimič, Pischianz, S. Nigris. Trener: Lacalamita.
Breg je proti prvouvrščeni Rudi izgubil. Vodilni na lestvici so povedli že po 30 sekundah igre zaradi napake Bregove obrambe, po 20. minutah pa je bilo že 2:0 za nasprotnike. Naskok gostiteljev je nekoliko omilil Daris v 33. minuti. V drugem polčasu je Ruda spet povečala prednost. Breg je nato s Sebastianom Nigrisem dosegel še zadnji gol, kaj več pa kljub številnim priložnostim ni uspel iztržiti. V sodnikovem podaljšku bi Ruda lahko dosegla še en gol, a je vratar Giusti uprabil 11-metrovko.

3. AMATERSKA LIGA -
Ufm - Gaja 3:0 (1:0)
Gaja: Paulich, Chinnici (Bajrami), Spena, Palermo (Mania), Vidoni, Lauro, Ban, Ferluga (Martini), Saule, Urbani, Sovic, Brian (Maschietto). Trener: Venanzo.
Izključen Paulich v 80. minuti
Gaja je proti vodilnemu UFM-ju, ki je že napredoval v višjo ligo, klonila. Z igro varovanci trenerja Venanzija niso povsem zadovoljili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava