Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: poraz Jadrana; Sloga Tabor ohranila B-ligo

22. apr. 2017 | 22:02
Dark Theme

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Play-off: Jadran Ispem - Mestre 64:78 (17:21, 34:38, 46:48)
Jadran: M. Batich 8 (2:4, 3:10, 0:3), Zidarič 2 (-, 1:2, -), Rajčič 11 (1:2, 2:6, 2:4), D. Batich 8 (1:2, 2:4, 1:3), Ban 22 (7:8, 6:15, 1:4), P. Zettin nv, Ridolfi 9 (3:3, 3:4, -), Cettolo 0 (-, -, 0:1), Daneu 4 (-, 2:6, -), D. Zettin. Trener: Oberdan. Skoki: 40 (26 + 14) ; izgubljene žoge: 17, pridobljene 6; podaje: 7. SON: 17.  PON: M. Batich. Izključen: Dean Oberdan.
Jadran Ispem je zapravil prednost domačega igrišča, saj je v prvem krogu play-offa izgubil v telovadnici na Opčinah proti Mestram. Gostje so takoj dokazali, da se v Trst niso odpravili le na izlet, saj je Tonetti poskrbel za začetni 0:5. Združena ekipa je nato prvič povedla v sedmi minuti pri izidu 14:12, ko je bil uspešen Matija Batich. Mestre so nato v končnici prve četrtine zadele dve zaporedni trojki in si zopet priigrale rahlo prednost. Jadran je v drugi četrtini slabo igral v obrambi, kar je omogočilo gostom, da povedejo z desetimi točkami prednosti (19:29). Tedaj je Dean Oberdan zahteval minuto odmora, ki je predramila domače košarkarje, saj so Ban in soigralci poskrbeli za delni izid 8:0 in se spet približali. Ridolfi je z dvema prostima metoma zmanjšal zaostanek na 34:35, Mestre pa so zaključile prvi polčas z novo trojko. V tretji četrtini so se napake na obeh straneh vrstile kot za stavo, združena ekipa pa je povedla pri izidu 41:40, ko je tudi tokrat odlični Ban zadel trojko. Mestre so odgovorile z delnim izidom 0:7, novo in zadnje izenačenje pa je podpisal Stanko Rajčič. Gostje so poslednjo četrtino začeli s šestimi točkami, Ridolfi jim je odvrnil s košem in dodatnim prostim metom, Mestre pa so nato dosegle osem zaporednih točk in zopet visoko povedle (49:58). Tedaj si je Oberdan prislužil tehnično napako zaradi zelo sporne sodniške odločitve, nato pa tudi izključitev. Tekme je bilo tedaj konec, tako da so se zmage veselile Mestre, ki bi se lahko že v sredo veselile uvrstitve v polfinale.

D-LIGA
Play-off: Casarsa - Sokol 54:66 (13:15, 28:33, 42:47)
Sokol: Peric nv, Kojanec 7 (1:2, 3:4, 0:1), Furlan nv, Babich 12 (-, -, 4:8), Pizziga 4 (-, 2:7, -), Gallocchio 3 (3:4, -, -), Semec 0 (-, -, -), Strle 21 (3:5, 9:12; -), Terčon 2 (-, 1:2, -), Seno 11 (2:4, 3:8, 1:4), Slavec 6 (0:1, -, 2:7). Trener: Vatovec.
Sokol je osvojil dvoboj za prvo mesto na lestvici proti Casarsi, tako da sameva sedaj na vrhu skupnega seštevka. Gostje so vseskozi vodili, odločilni beg pa jim je uspel v poslednji četrtini.

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA
Casalserugo - Sloga Tabor Televita 0:3 (16:25, 21:25, 16:25)
Sloga Tabor: Biribanti, Bolognesi 12, Cettolo 13, Kante 7, Katalan 9, Princi 3, Pirivleggi libero, Iaccarino, Juren, Pavlović, Rigonat, Rimbaldo, Umek. Trener: Ivan Peterlin.
Odbojkarji Sloge Tabor Televita so v gosteh nadigrali zadnjeuvrščeni Casalserugo in so si z dodatnimi tremi točkami zagotovili obstanek v državni B-ligi dva kroga pred koncem prvenstva. Ekipa trenerja Čuturića, ki ga je sicer tokrat zaradi bolezni nadomestil Ivan Peterlin, se je z deseto zmago v letošnji sezoni povzpela na osmo mesto na lestvici, tako da ima kar šest klubov pod seboj.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Vesna - Lumignacco 2:3 (0:2)
Strelca: 63. Bubnich, 79. Potenza.
Vesna: Paoli, G. Kerpan, Potenza, Avdić, Disnan, Male, Tuan (Del Bello), Marocco, Toffoli (Bubnich), Božičič, Venturini. Trener: Sandrin.
V predzadnjem krogu je Vesna izgubila proti Lumignaccu trenerja Denisa Godeasa in se bo tako morala za obstanek boriti v dodatni tekmi (play-out). Gostje so v prvem polčasu že vodili z 2:0. Na začetku drugega polčasa je Božičič zgrešil najstrožjo kazen. Nato pa je Vesni le uspelo najprej zmanjšati zaostanek in nato še izenačiti. Pred koncem pa so domače gostje tretjič kaznovali iz protinapada.


Fontanafredda - Kras Repen 3:2 (0:0)
Strelca: 50. Spetič, 65. Smrtnik
Kras: Dagnolo, Salkič, Simeoni (Košuta), Milan, Tomizza, Fachin, Maio, Carlevaris, Smrtnik, Spetič (Kocman), Stančič. Trener: Kneževič.
Na težkem zadnjem letošnjem gostovanju bi lahko Kras iztrgal vsaj točko. Gostitelji so zmagoviti zadetek dosegli v prvi minuti sodnikovega dodatka in ostajajo tako že v boju za 2. mesto. Kras je v Fontanafreddi dvakrat vodil.


PROMOCIJSKA LIGA
Juventina - Zaule 2:3 (0:2)
Strelci: 30. Mormile, 47. Lapaine, 55. R. Nardella 11-m, 62. Popovič, 91. Marchio
Juventina: Bon, Innocenti, Iansig, Racca (Morsut, Novati), Popovič, Zorzut, Madonna (Scrazzolo), Antonutti, Sant, R. Nardella, Bardini. Trener: Sepulcri.
Nadaljuje se rezultatska suša Juventine. Potem ko je Raffaele Nardella v 17. minuti zapravil enajstmetrovko in zadel vratnico, je moral zaradi hude poškodbe igrišče zapustiti Racca, ki ga je rešilec odpeljal v bolnišnico. Zaule je nato v 30. minuti povedel in podvojil tik pred koncem prvega polčasa. Juventina je zmanjšala zaostanek v 55. minuti z enajstmetrovko Nardelle, sedem minut kasneje je bil uspešen Popovič, tako da je bilo stanje zopet izenačeno. V izdihljajih pa hladna prha, saj je Zaule dosegel še tretji zadetek in zmagal.

Primorec - Pro Cervignano 0:0
Primorec: Sorrentino, Rihter, Cudicio, Muccio Grasso, FArosich, Gileno, Grego, Propea, Zacchigna, Davanzo, Ruzzier. Trener: R. Sorrentino.
Zdesetkani Primorec je na domačih tleh osvojil točko. Srečanje je bilo dolgočasno, domači pa bi najbrž zaslužili kaj več, saj so ustvarili večje število priložnosti za zadetek, ki jih niso izkoristili.

1. AMATERSKA LIGA
Primorje - Fogliano 3:1 (0:0)
Strelec: 58., 69. in 87. Metullio.
Primorje: Carmeli, Miot, Del Vecchio, Santoro, Furlan, Gerbini, Metullio, Semani (Benvenuto), Danieli, Chierini (Paoletti), Casseler (Romano). Trener: Ravalico.
Po izenačenem prvem polčasu je praznovanje na Rouni za napredovanje Primorja dopolnil Metullio, ki je v drugem polčasu dosegel tri zadetke, s katerimi so se letos neustavljivi nogometaši trenerja Ravalica veselili nove zmage.

Sovodnje - S. Andrea 1:1 (0:1)
Strelec: avtogol v 90. minuti
Sovodnje: Fabricijo, Petejan (N. Tomsič), Filej, Galliussi, S. Tomsič, De Matteo (Piva), Vanzo, Stergulz, Klančič, Černe, Švigelj (Čavdek). Trener: Cijan.
Sovodnje so po remiju proti moštvu S. Andrea S. Vito izpadle v 2. amatersko ligo krog pred koncem prvenstva. Domači so zapravili veliko priložnosti za zadetek, gostje pa so povedli v 30. minuti. Sovodnje so nato izenačile v 90. minuti po zaslugi avtogola, ki pa ni preprečil izpada.

Zarja - Gradese 0:1 (0:0)
Zarja: Mislej, Varglien (Štoka), Norante, Markovič, Pepelko, Debernardi, F. Bernobi, Aiello (Puzzer), R.Bernobi, Zucchini, Racman (Caselli). Trener: Petagna.
Zarja je proti Gradeseju, ki se bori za obstanek v ligi, odigrala zelo slabo srečanje in izgubila.
Mariano - Mladost 1:1 (1:0)
Strelec: 60. Sangalli
Mladost: Peressin, Di Bert, S. Furlan (Comor), R. Furlan, Candusso, Papais, Kogoj, Marušič, A. Cadez (Milič), Ferletič, Sangalli. Trener: Vosca.
Mladost je izenačila v Marianu, kljub temu pa si je zagotovila nastopanje v play-outu. Mariano je povedel v prvem polčasu, v drugem delu srečanja pa so gostje odreagirali in izenačili s Sangallijem.

2. AMATERSKA LIGA
Breg - Staranzano 3:0 (1:0)
Strelci: 44. S. Nigris, 75. Pischianz, 86. L. Nigris
Breg: Karan, Bampi, Marchetti, Bolcich, Beltrame, Belladonna, Madrussani (Zinič), Daris, L. Nigris, Pischianz, S. Nigris. Trener: Lacalamita.
Rdeči karton: 89′ S. Nigris.
Breg je v predzadnjem krogu prvenstva uprizoril odlično predstavo in premagal solidni Staranzano. Za vodstvo domačih je poskrbel Sebastiano Nigris tik pred koncem prvega polčasa, v drugem delu srečanja pa sta še dva zadetka prispevala Pischianz in Loris Nigris.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Lucinico 3:0 (3:0)
Strelca: 15. Saule, 26. Urbani, 34. Saule
Gaja: Bairami, Torcello (Ban), Lauro, Palermo (Mosetti), Vidoni, Cerkvenic (Ferluga), Spema, Iurissevich, Saule (Mania), Urbani (Liu), B. Sovič. Trener: Venanzi.
Gaja je brez večjih težav pometla z Lucinicom. Nogometaši trenerja Venanzija so si zmago zagotovili že v prvem polčasu, ko so v devetnajstih minutah zadeli tri zadetke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava