Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Lahko naredi še marsikaj«

10. maj. 2017 | 19:52
Dark Theme

Zmaga Jana Polanca na četrti etapi italijanskega Gira je dvignila na noge vse slovenske navijače. Med temi se je prav gotovo najbolj veselil prvi Janov navijač in sicer njegov oče Marko Polanc, nekdanji kolesar in trenutno trener Kolesarskega Društva Rog. Marko Polanc je hkrati tudi Janov trener in zato dobro pozna potencial petindvajsetletnega (rojstni dan je praznoval 6. maja op.av.) kolesarja iz Kranja.
Ali ste se pogovorili s sinom po zmagi? Kaj vam je rekel?
Zelo je vesel, da mu je uspelo, saj tako dolgi begi, ki se pričnejo takoj po začetku etape, imajo le redkokdaj srečen konec. Po pravici povedano, med samim begom Jan ni bil zelo prepričan, saj je bila prednost pred začetkom vzpona na Etno nizka. Zavedal pa se je, da mora dati vse od sebe in šel je do konca.
Ali vam je pred Girom napovedal, da bo poskusil zmagati etapo?
Jan je v ekipi pomočnik kapetana Rui Coste, ki tekmuje za čim višjo uvrstitev na skupni lestvici. Omenil pa mi je, da se je pred dirko zmenil s športnimi direktorji, da bo poskusil beg in poskrbeti za odmeven rezultat, kar mu je povsem uspelo že v prvem poskusu.
Ali ga bomo še videli v ospredju?
Težko je to napovedati. Če bo zdrav in če ne bo imel težav, bo morda še kaj pokazal. Ker ga poznam in ker sem njegov trener, mislim, da bo v nadaljevanju še bolj v formi, tako da lahko še marsikaj naredi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava