Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Na glas« bodo razmišljali o prihodnosti

20. maj. 2017 | 18:34
Dark Theme

Kakšna bo prihodnost? Katera znanja bodo nujno potrebna v prihodnosti? O tem, pa tudi o poklicih prihodnosti bodo »na glas« razmišljali predavatelji na Laboratoriju bodočnosti, pa tudi višješolci in univerzitetni študentje, katerim je dogodek namenjen. Prihodnost bodo mladi in manj mladi (prijavljenih je približno 140 slušateljev) načrtovali jutri (nedelja, 21. maja) v Kongresnem centru na četrtem pomolu v Trstu od 9.30 dalje. Pogovore na glavnem prizorišču bo obogatil tudi sejemski prostor, na katerem se bodo predstavile univerze, podjetja, društva in ustanove, ki bodo prav tako nadaljevale nit razmišljanja o prihodnosti naše družbe. Zaživel bo tako sejem robotike v organizaciji Mitellaba, podjetje Fluido bo omogočilo izkušnjo virtualne resničnosti, na okrogli mizi (ob 12.20) pa bo med drugim sodeloval tudi Nik Mohorko iz inštituta za razvoj vesoljskih tehnologij Spacelink, kjer želijo kot prva amaterska ekipa na svetu poslati v Zemljino orbito. Na sejmu bodo svojo dejavnost predstavili še Univerza v Ljubljani, Univerza v Novi Gorici, Univerza na Primorskem, Univerza v Vidmu, MOSP, Park vojaške zgodovine Pivka, pa še ZKB mladi, ki bodo vodili anketo in nato podelili tudi vrsto nagrad, SDGZ pa bo predstavilo možnosti za mlade na področju podjetništva in svobodnih poklicev.
Dogodek organizirata ZSŠDI in ZKB mladi v sodelovanju z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovenskim dijaškim domom Srečka Kosovela v Trstu in ustanovama SDGZ in SLORI ter pokrovitelji ZKB, Aurora viaggi, Podjetje Samsa, Conad Nova srl, Moda 21 in Cvetličarna Elena.
Vsi prijavljeni udeleženci Laboratorija bodočnosti se bodo potegovali za za dve brezplačni vstopnici za MTV Summerblast festival 2017 v Poreču in dve brezplačni vstopnici za zabaviščni park Gardaland, ki ju poklanja potovalna agencija Aurora viaggi iz Trsta.
Prireditev bo odprl nastop vokalne skupine Anakrousis in zaključil koncert raperja Trkaja. Pred glasbenim koncem bo nastopila tudi mlada skupina plesne šole Toc Toc, ki bo popestrila dogodek z energično točko tip tap plesa.

Program
9.30
Prihod in prijava
10.00
Otvoritev in nastop vokalne skupine Anakrouzis
10.15
Marco Cernaz, generalni direktor Citysport: »Kakšna bo naša prihodnost – osnove za razmišljanje o po3klicni poti 2.0 (predavanje v italijanskem jeziku)
11.45
Sejem znanja se predstavi
12.00
Odmor
12.20
Okrogla miza: »Krepat ma ne molat!« Sodelujejo: podjetnika Marko in Fabio Pahor, violinist Črtomir Šiškovič, odbojkarski trener Gregor Jerončič, start up podjetnik Nik Mohorko. Vodi: Peter Verč.
13.20
Sejem znanja se predstavi
13.30
Odmor za kosilo
14.20
Sejem znanja se predstavi
14.30
Alenka Stanič, dr. svetovalka za ključne kadre: »Znanja in poklici prihodnosti«
15.45
Sejem znanja se predstavi
16.00
Odmor
16.20
Sejem znanja se predstavi
16.30
Rok Trkaj, reper in podjetnik: »Slovenska hiša Vida: z idejo do uspeha«
17.15
Zaključek in žrebanje nagrad
17.30
Rok Trkaj – koncert v živo in druženje ob glasbi
19.00
Konec dogodka

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava