Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Breg Mediachem napredoval v C-ligo gold

24. maj. 2017 | 20:26
Dark Theme

Il Michelaccio San Daniele - Breg Mediachem 60:67 (27:16, 38:37, 48:47)

Breg: Carra 17 (8:9, 3:4, 1:5), I. Gregori nv, Zobec nv, Pigato 8 (3:6, 1:3, 1:3), Schina 18 (2:4, 5:8, 2:5), Vecchiet 4 (-, 2:4, 0:1), L. Gregori nv, Spolaore 0 (-, 0:1, 0:2), Cigliani 1 (1:2, 0:3, 0:6), Crismani 2 (-, 1:2, 0:1), Gelleni 4 (-, 2:2, 0:2), Grimaldi 13 (0:2, 5:12, 1:1). Trener: Krašovec.

BreGold. Zlati Breg. Kakor liga, ki si jo je moštvo iz Doline danes izborilo na igrišču. Košarkarji trenerja Krašovca so tudi na drugi tekmi finalne serije za napredovanje v C-ligo gold strli odpor trdoživega San Danieleja in tako kronali sijajno sezono: z zgodovinskim napredovanjem v nekdanjo C1-ligo.
Vzdušje v San Danieleju je bilo enkratno že krepko pred začetkom tekme, saj so gledalci napolnili telovadnico. Ob 20.13 so v dvorano vstopili navijači Brega, ki so se z avtobusom iz Doline odpeljali v furlansko mesto pršuta. Začela se je prava navijaška bitka, saj so se privrženci obeh moštev merili v tekmovanju, kdo je bolj glasen oz. hrupen. Ob 20.30 se je začel tudi boj med košarkarji. Carra je takoj zapravil prvo žogo, San Daniele pa je povedel po zaslugi koša v protinapadu in nato dodal še dve točki. Za goste je led prebil Pigato po 80 sekundah z dvema uspešnima prostima metoma, za izenačenje pa je poskrbel Carra, ki je ukradel žogo na sredini igrišča in brez težav izvedel polaganje na koš. Breg pa ni igral dobro, tako da so domači povedli s šestimi točkami naskoka (10:4). To je razburilo trenerja Krašovca, ki je zaprosil za minuto odmora. Tudi »time out« se ni obrestoval, saj je San Daniele v nadaljnjih minutah povedel pri izidu 17:6. Na splošno so domači poskrbeli za sanjsko prvo četrtino, saj so Bregov koš polnili z izredno visokimi odstotki pri metu ter se tako dokopali do najvišje prednosti na tekmi (24:10). Ko je kazalo, da se bo tudi druga četrtina tako nadaljevala (33:18), pa je prišlo do reakcije gostov. Domači so zaradi agresivne obrambe Brega doživeli pravi mrk v napadu, na drugi strani pa sta bila izza črte 6,75 m uspešna Schina in Grimaldi. Moštvo iz Doline se je v nekaj minutah približalo (delni izid 0:13), v zadnji sekundi pred glavnim odmorom pa je Carra v bistvu izničil zaostanek (38:37).
Na prvi koš drugega polčasa so morali gledalci počakati tri minute in 13 sekund, ko je San Daniele zadel prosi met, Breg pa je takoj zatem prvič povedel na tekmi (39:40). Gostje so najprej izenačili, Carra pa je nato zadel prosti met po tehnični napaki, ki si jo je prislužil domači klub. San Daniele je nasprotnika zopet prehitel, nekdanji kapetan Pallacanestra Trieste pa je še enkrat v teh dveh sezonah dokazal, zakaj je nastopal v tako visokih ligah, saj si je privoščil drzno trojko v tranziciji, ki jo je seveda zadel za vodstvo 41:43. Kljub razigranemu Carri domači niso vrgli puške v koruzo in tretjo četrtino sklenili s točko naskoka. Breg je zopet povedel v četrti minuti poslednje četrtine (53:54), ko je nasprotnike s polaganjem kaznoval Schina. Zmago pa si je Breg dokončno priigral 70 sekund pred koncem, ko je neustavljivi Carra zadel neverjeten »circus shot«, si prislužil osebno napako, zadel dodatni prosti met in tako odprl slavje dolinskega moštva in njegovih navijačev sredi San Danieleja.

1. ČETRTINA (27:16)
Breg Mediachem je dvoboj začel slabo. V nabito polni telovadnici v San Danieleju so domači povedli s 4:0, gostje so nato takoj izenačili, zagrešili pa so preveč napak. To so odlično izkoristili košarkarji San Danieleja, ki so po zaslugi visokih odstotkov pri metu z igrišča povedli tudi s 14 točkami naskoka (24:10).

2. ČETRTINA (38:37)
Uspešna igra San Danieleja se je nadaljevala tudi na začetku druge četrtine, saj so domači povedli pri izidu 33:18. Tedaj pa je prišlo do reakcije Brega, ki je dosegel dva zaporedna koša z Grimaldijem in Gellenijem, trener Krašovec pa se je med drugim odločil za consko postavitev obrambe. V domačem napadu se je nekaj zataknilo, Breg pa je San Daniele takoj kaznoval s trojkama Schine in Grimaldija ter razpolovil zaostanek (33:28). Mrk domače ekipe se je nadaljeval, tako da so gostje v bistvu dohiteli tekmeca. Najprej se je Breg približal pri izidu 33:31, v zadnji sekundi tik pred koncem polčasa pa je Carra poskrbel za 38:37.

3. ČETRTINA (48:47)
Gledalci so morali na prvi koš drugega polčasa počakati 3 minute in 13 sekund, Breg pa je takoj zatem prvič povedel na tekmi (39:40). V napadu je izstopal predvsem Carra, ki je zadel nekaj pomembnih metov z razdalje. Kljub temu je San Daniele sklenil četrtino s točko naskoka.

4. ČETRTINA
Breg je zopet povedel v četrti minuti poslednje četrtine (53:54), ko je Schina ukradel žogo in brez težav dosegel dve točki. Nato sta obe ekipi zagrešili veliko napak, gostje pa so si kljub temu priigrali manjši naskok, ki so ga nato upravljali do konca dvoboja, tako da so se zasluženo veselili napredovanja v C-ligo gold

Na prvi tekmi v Dolini je Breg zmagal s 75:70.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava