Petek, 19 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: zmagal le Kras Repen

9. sep. 2017 | 11:08
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA
Union Pasiano - Kras Repen 0:1 (0:1)
Strelec: 31. Stromajer
Kras: D'Agnolo, Simeoni, Stanic, Hadžič, Parola, Dulić (Pagliaro), Maio (Klančič), Facchin (Košuta), Stromajer, Radujko (Carlevaris), Germani (Kocman). Trener: Radenko Knežević. 

Kras Repen je začel svojo pot v elitni ligi s pomembno zmago v kraju Pasian di Prato. Trener Knežević je sicer imel nekaj težav s poškodbami, saj sta morala v prvem polčasu zapustiti igrišče tako Radujko (mišične težave) kot Facchin (poškodba gležnja). Kljub temu pa so gostje povedli v 31. minuti z lepim zadetkom Stromajerja s kakih 16 metrov. Nato sta obe ekipi ustvarili nekaj priložnosti za zadetek, svoje pa je prispeval tudi dež, saj so zadnje minute igre zaznamovale obilne padavine, rezultat pa se do konca ni spremenil.

1. AMATERSKA LIGA
Primorec - Isonzo 0:0
Primorec: Sorrentino, Burolo, Cudicio (Suppani), Di Leo, Frangini, Prestifilippo, Procacci, Piras, Carlasara (Bonpane), Caselli, Grego. Trener: Vincenzo De Sio.
Primorec je nastopil v okrnjeni postavi, kljub temu pa je v Trebčah osvojil dragoceno točko proti solidnemu Isonzu. Tekma je bila dopadljiva, saj sta obe ekipi ustvarili več priložnosti za gol. Naposled do zadetka ni prišlo, remi pa je nedvomno pravičen izid.

Zarja - Aquileia 0:4 (0:1)
Zarja: Bernabich, Spinelli, Norante (Vascotto), Varglien, Markovic, Panforte (Chizzo), Franco, Cottiga, Tarable (Milošević), Cepar, Racman. Trener Campo.
Rdeči karton: 47. trener Michele Campo.
Zarja je svoj letošnji krstni nastop sklenila z eno najslabših predstav zadnjih let in zasluženo visoko izgubila na domačih tleh proti mladi ekipi iz Ogleja. Gostje so povedli že v 10. minuti, vodstvo enega zadetka pa so ohranili do konca prvega polčasa. V drugem delu srečanja, ko je sodnik med drugim izključil trenerja Zarje Micheleja Campa, je Aquileia dosegla še tri zadetke in tako kaznovala nezbrane domače nogometaše, ki so tokrat bili zelo pomanjkljivi.

2. AMATERSKA LIGA
Breg - Cormonese 1:1 (0:0)
Strelec za Breg: 93. Scheriani
Breg: Karan, Marchetti (Marinelli), Selaković (Maselli), Bobini, Spinelli, Belladonna, Madrussani (Scheriani), Daris, Loris Nigris, D'Alesio (Calabrese), Sebastian Nigris. Trener: Nicola Lacalamita.
Tekma v Dolini se je zaradi nalivov začela s 30 minutami zamude. Nato pa sta se na razmočenem igriščem z umetno travo spopadli dve dobri ekipi, nekaj več priložnosti pa je ustvaril Breg. Vse se je nato zgodilo v zadnjem delu tekme, ki je postregel s številnimi emocijami. Cormonese je povedel v 89. minuti z Notom, nogometaši trenerja Lacalamite pa so takoj odreagirali in v sodnikovem dodatku izenačili s Scherianijem ter tako vknjižili prvo točko v letošnji sezoni.

Terenziana Staranzano - Sovodnje 3:0 (2:0)
Sovodnje: Fabricijo, Piva, Galliussi, Mandini, Falcone (Sorbara, Milatović), Kogoj, S. Tomsič, Černe (N. Tomsic), Petejan, Visintin, Lutman. Trener: Simon Feri.
Rdeči karton: 78. Lutman
Nogometaši Sovodenj so začeli prvenstvo 2. amaterske lige, potem ko so lani izpadli iz 1. AL, z visokim porazom v Štarancanu. Domači so povedli v 15. minuti, drugi zadetek pa so dosegli v 33. minuti. Tekmo so nato zapečatili v 72. minuti, pet minut kasneje pa je sodnik pokazal rdeči karton zaradi ugovarjanja Elii Lutmanu, tako da so se morali v taboru Sovodenj predčasno sprijazniti z neuspehom. Naj še omenimo, da se je poškodoval Sorbara, ki so ga morali odpeljati v bolnišnico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava