Torek, 23 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: V Repnu delitev točk, na derbiju v Sovodnjah zmaga Brega

16. sep. 2017 | 20:42
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA
Kras Repen - Gemonese 0:0
Kras: D'Agnolo, Simeoni, Stanic, Hazdic, Parola, Dulić (Pagliaro), Maio, Facchin, Stromajer, Grujič, Germani (Klančič). Trener: Kneževič.
Kras se je na prvi domači tekmi moral zadovoljiti le s točko. V napadu so glavno besedo imeli gostje, ki so si več priložnosti priigrali v prvem in drugem delu. K sreči je bil vratar D'Agnolo vedno pozoren in ubranil vse strele. Edino resno priložnost so si Kneževičevi fantje priigrali v prvem delu, a je bil strel Maia previsok.
Tekma ni poskrbela za kdovekako zanimiv dvoboj, je po tekmi še povedal predsednik Krasa Goran Kocman.
Varovanci trenerja Kneževića so sicer


PROMOCIJSKA LIGA
Primorje - Tarcentina 5:0 (3:0)
Strelci: 12. Danieli, 20. Metullio 11-metrovka, 25. Zubin, 80. Castellano, 84. Girardini
Postava: Modesti, Miot, Surez, Lapaine (Tomizza), Furlan, Pacherini, Metullio, Gerbini (Semani), Zubin (Casseler), Girardini (Lombardi), Danieli (Castellano). Trener: Ravvalico.
Primorje je že v prvem polčasu dokazalo, kdo je gospodar igrišča. Po treh golih so vendarle umirili nekoliko igro, pred koncem prvega dela bi lahko dosegli še četrti gol (saj so napadali pred vrati brez čuvaja), a se jim je ta strel ponesrečil.
V drugem polčasu so razliko še povečali. Nasprotniki jim niso bili kos, dvakrat so streljali proti vratarju, a je bil ta vedno na pravem mestu.

Pro Romans Medea - Sistiana Sesljan 3:2 (2:1)
Strelca: 15. Petracci, 70. Miklavec
Sistiana Sesljan: Gon, Crosato, Tawgui, Bric, Del Bello, Farosich, Podgornik, Miklavec (Bossi), Sammartini, Petracci, Castellano (Goriup). Trener: Biloslavo.
Sistiana Sesljan je po dveh krogih še vedno brez točke. Prvih 20 minut prvega dela so sicer varovanci Biloslava igrali zadovoljivo, po prvem golu Petraccija v 15. minuti (gol je dosegel po protinapadu) pa so nerazumljivo popustili. Ključ do poraza je bila predvsem slaba igra v obrambi.
V drugem polčasu so sicer po 11-metrovki Miklavca izenačili 2:2, a je v zadnjih minutah Pro Romans spet zatresel mrežo in se na koncu veselil polnega izkupička točk.


1. AMATERSKA LIGA
Aquileia - Mladost 1:1 (1:0)
Strelec: 80. Buo
Mladost: Ballerino, Peric, Iodice (67. Sangalli), Tabai, Candusio, R. Frlan, S. Frlan (59. Buo), Sarr (46. Retucci), Simeone, Ferletič, Bressa. Trener: Caifa. 
Mladost se iz zahtevnega gostovanja vrača z dragoceno točko proti ekipi, ki je v prvem krogu povsem povozila Zarjo (4:0). Domača ekipa je sicer po redkih priložnostih povedla ob koncu prvega dela, kar pa ni potrlo dobrdobskih nogometašev. V drugem delu je Mladost nadaljevala z dopadljivo in napadalno igro (v napadu je igralo kar 5 napadalcev). Priložnosti so si priigrali Ferletič, Retucci in Sangalli, v 80. minuti pa je mrežo vendarle zatresel Buo. »Veseli smo z nastopom fantov. Ves čas smo imeli vajeti v svojih rokah, kar je proti tako kakovostni ekipi seveda zelo spodbudno,« je povedal predsednik Mladosti Cadez. Naslednji teden čaka Mladost najprej tekma pokala Italije (proti Isontini), nato pa še prvenstvena tekma proto Ponziani Chiarboli.

Ponziana Chiarbola - Zarja 3:2 (0:1)
Strelca: 11. Ilić, 65. Vascotto
Zarja: Bernabich, Varglien, Spinelli, Markovič, Spadaro, Ilić, Franco (Racman, F. Bernobi), Cottiga, Vascotto (Mandorino), Cepar, Norante. Trener Kalc. Izključen: 91. Spadaro (zaradi ugovarjanja).
Zarja je po dveh krogih še brez točke. Tokrat so k neugodnemu izidu bržkone prispevale tudi sodniške odločitve v drugem delu, ko je sodnik dosodil tudi 11-metrovko, ki pa je bila po mnenju Zarje povsem izmišljena. Sicer pa so bazovski nogometaši proti kakovostni ekipi Ponziane Chiarbole začeli zelo prepričljivo. Prvi gol je padel že v 11. minuti, ko je Ilić zatresel mrežo z razdalje 25 metrov. Napadalna igra se je z Ilićem in Ceparjem še nadaljevala, a je izid ostal nespremenjen.
V drugem delu je Ponziana Chiarbola izenačila, nato je Zarja spet povedla z Vascottom. Sporne sodniške odločitev so nato dovolile, da so Tržačani spet izenačili (2:2), nato pa z 11-metrovko tudi zmagali. V taboru Zarje (ekipo je zaradi diskvalificiranega trenerja Campa vodil Robert Kalc) so sicer zadovoljni z napredkom, ki ga je pokazala ekipa.

San Giovanni - Primorec 0:0
Primorec: Sorrentino, Burolo, Parovel, Curelli (Nicorato), Frangini, Di Leo, Procacci (Buonpane), Grego, Moriones, Caselli, Krasniqi (Iadanza). Trener: De Sio.
Primorec je tudi v drugem krogu izenačil. Tokrat se je točke lahko veselil proti kakovostni ekipi San Giovannija. Tudi tokrat je mreža ostala nedotaknjena, zaslugo za to pa ima predvsem vratar Sorrentino, ki je med drugim ubranil tudi enajstmetrovko tik pred končnim žvižgom. San Giovanni je igral sicer v primerjavi s Primorcem bolj napadalno, a je bila obramba Primorca tudi tokrat na mestu.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - Breg 0:1 (0:1)
Strelec: 36. Scheriani
Sovodnje: Fabrizio, Altran. S. Tomšič, Kogoj, Galiussi, Cimone, Peteani (Trevisan), Noto, Milatović (N. Tomšič), Falcone (Piva), Visintin. Trener: Simon Feri.
Breg: Giusti, Calabrese, Maselli, Spinelli, Bobbini, Belladonna, Schieriani (Bampi), Dari, L. Nigris, Marinelli, Selaković (Kafol). Trener: Nicola Lacalamita.
Derbi v Sovodnjah se je končal z zmago Brega, ki je sicer igral v zelo okrnjeni postavi (tener je imel na razpolago samo 14 igralcev). Kljub temu so dolinčani znali strniti moči in izkoristiti eno izmed redkih priložnosti pred vrati. Sovodnje so sicer pokazale napredek, z Visintinom in Sašo Tomšičem so bile večkrat nevarne, a je bil vratar Brega vedno pozoren.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava