Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Zavijem desno ali levo?

10. okt. 2017 | 16:26
Dark Theme

Pri razpotju zavijem desno ali levo? Moramo še malo dlje? Je smer prava? Take in podobne naloge so morali v jutranjih urah reševati učenci in dijaki slovenskih šol na Tržaškem. V gozdiču med Prosekom in Križem je danes nekaj manj kot 500 otrok in mladostnikov merilo moči v orientacijskem teku, ki ga je 12. zapored organiziralo Slovensko planinsko društvo Trst v sodelovanju z orientacisti Gaje in ZSŠDI. Športni dogodek je že vrsto let najbolj množičen v naši okolici: na tekmovanju je sodelovalo 10 osnovnih šol (skupno 192 učencev), šest nižjih srednjih šol (136 dijakov) in 5 višjih šol (165 dijakov).
Vsaka starostna skupina je imela prilagojeno traso, tako da je vsaka dvojica ali trojica morala preteči progo med 1200 metri in 2130 metri. Traserji so prilagodili število kontrolnih točk in težavnosti na progi.
Tekmovalnemu delu je sledilo nagrajevanje po kategorijah, najboljših deset ekip vsake kategorije pa si je letos prvič priborilo pravico do nastopa na uradni deželni tekmi 12. novembra. Za vpis bo poskrbel SPDT v sodelovanju z Gajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava