Športna nedelja: Prva zmaga Sloge Tabor Televita, Jadran Ispem izgubil

V Križu na derbiju med Vesno in Primorjem padel samo en gol, polom Krasa

A

nedelja, 22. oktobra 2017 | 10:55

V Križu se bosta udarila Vesna in Primorje (FOTODAMJ@N)

NOGOMET
ELITNA LIGA -
Kras Repen - Lumignacco 0:6 (0:5)
Kras: D'Agnolo (Stranieri), Stanič, Ciave, Simeoni (Pagliaro), Hadžić, Juren, Grujić (Dulić), Klančič (Carlevaris), Štromajer (Kocman), Radujko, Maio. Trener: Kneževič.
Kras je na domačem igrišču povsem popustil in dovolil Lumignaccu prosto pot do gola. Gostje so pritisnili na plin že od 2. minute dalje, ko je padel prvi gol, razmerje sil pa se ni spremenilo. V drugem polčasu prav tako ni prišlo do reakcije, Kras je sicer zadržal visok zaostanek do konca, v zadnji minuti podaljška pa je padel še šesti gol. »Smo razočarani, a taki porazi so del športa,« je po tekmi priznal predsednik Krasa Goran Kocman.

PROMOCIJSKA LIGA -
Vesna - Primorje 0:1 (0:0)
Strelec: Zubin 81. Vesna: Donno, Bevilacqua (Miljković), A. Kerpan, Štulac (Inchiostri), G. Kerpan, Zlatič, Gajšek, Vasquez, Zatkovič, Božičič, Rodić (Renar). Trener: Corona.
Primorje: Modesti, Miot, Tomizza, Furlan, Lapaine, Pacherini, Metullio (Lombardi), Semani (Benvenuto), Zubin (Danieli), Girardini (Casseler), Rudes (Tonini). Trener: Ravalico.
Triintrideseti medsebojni kriško-proseški obračun se je zaključil z zmago Primorja, ki je tako potrdilo prvo mesto na lestvici. Zmaga rumeno-rdečih pa je bila vse prej kot zaslužena. Zmagoviti zadetek je padel v zadnjem delu srečanja, ko se je vratar Vesne Donno na blatnem igrišču zdrsnil po sprva nenevarni dolgi podaji Tomizze. Žogo je nato roparsko zaustavil veteran iz Brtonigle, Emil Zubin, ki je brez težav streljal v prazna vrata. Dotlej je Primorje igralo podrejeno vlogo. Vesna je diktirala tempo igre in ustvarila več priložnosti, ki pa jih niso plavi znali izkoristiti. Če je bil vratar Vesne protagonist v slabem, je bil za zmago Primorja odločilen kolega Modesti, ki je ubranil več nevarnih strelov. Derbi si je kljub muhastemu vremenu ogledalo veliko število gledalcev. Na kriški tribuni jih je bilo okrog 500.
IZJAVI PO TEKMI
Športni vodja Vesne Paolo Soavi: »Igrali smo v glavnem mi in žal je zmagalo Primorje. Nogomet je večkrat nepravičen šport. Tokrat smo dokazali, da smo dobra ekipa.«
Trener Primorja Davide Ravalico: »Nogomet je pač tak. Morda smo danes nekoliko trpeli, toda na koncu smo se lepo izmazali in iz Križa odnesli celoten izkupiček. Vedel sem, da bo Vesna igrala dobro. Bilo je tako. Svoje fante moram pohvaliti, ker so igrali potrpežljivo in zbrano.« Videointervjuja (ni šlo brez polemik) s Soavijem in Ravalicom si lahko ogledate na naši facebook strani Primorski_sport.

Juventina - Tolmezzo 0:0 po prvem polčasu.
Tekmo so nato prekinili zaradi razmočenega igrišča pred začetkom drugega polčasa.

Aurora - Sistiana Sesljan 0:3 (0:1)
Strelci: 34. Cannone, 55. Crosato, 66. Podgornik
Sistiana Sesljan: Košuta, Crossato (Petracci), Tawgui, Farosich, Sessi, Donato (Del Bello), Podgornik, Disnan, Cannone, Miklavec, Menichini (Sammartini). Trener: Musolino.
Sistiana Sesljan je končno vknjižila prvo prvenstveno zmago in to tudi prepričljivo. »Kaže, da je zamenjava trenerja obrodila zaželjene sadove,« je komentiral športni direktor Kristjan Pacor. Igralci Sisitane Sesljana so zaigrali zelo prepričljivo. Prvi gol je padel v sredini prvega dela, potem ko je Cannone strelal z 18 metrov. V drugem delu so gostje zadeli še dvarkat, prvič s Crosatom v protinapadu, Podgornik pa je izkoristil odbito žogo v obrambi za še en zadetek. Zdaj razmišljajo v Sesljanu že na pokalno tekmo, ki bo v sredo.

1. AMATERSKA LIGA
Mladost - Sant'Andrea San Vito 1:1 (0:0)
Strelec: 60. Simeone
Mladost: Ballerino, Patessio, Comar, Baci, Tabai, Iodice, Retucci (Milič), Bressan, Simeone, Sarr (A. Cadez), Sangalli. Trener: Stefano Caiffa.
Mladost je zapravila dve točki. Domači so vseskozi napadali in zasluženo povedli s čudovitim zadetkom Simeoneja v 60. minuti, zamudili pa so veliko priložnosti za zadetek. Gostje niso nikoli streljali v Ballerinova vrata, izenačili pa so po zaslugi enajstmetrovke v 90. minuti.

Primorec – Gradese 2:3 (1:2)

Strelca: 7.Skolnik; 75. Krasniqi
Primorec: Sorrentino, Di Leo, Cudici, Skolnik, Parovel, Frangini, Piras (Di Corato), Grego, Moriones, Caselli (Krasniqi), Iadanza (Taglialatela). Trener De Scio.
Četudi sta si bili ekipi enakovredni, je moral Primorec na koncu predati vse tri točke nasprotnikom. Varovanci trenerja De Scia so imeli številne priložnosti za gol, ki pa jih niso izkoristili. Prvi so povedli gostje, nato je Skolnik izenačil. Spet so gostje prevzeli naskok, ki ga je Primorec izničil v drugem delu (2:2). Odločilni gol za zmago je Gradese dosegel v 90. minuti. in še tega z avtogolom.

Zarja - Isontina 6:1 (2:1)

Strelci: 20. in 23. F. Bernobi, 48. Marković, 60. F. Bernobi, 68. Čepar, 92. Tarable
Zarja: Bernabich, Spinelli, Racman, Markovic (Matera), Bečaj, Cottiga, Cepar, Tarable, F. Bernobi, Vascotto (Chizzo), Mandorino (Carrese). Trener: Campo.
Zarja je tokrat zaigrala kot prerojena. Četudi so naspotniki povedli že v 4. minuti, se ni predala in nadaljevala napadalno. Med 20. in 23. minuto je izenačila in nato še povedla 2:1. V 25. minuti je sodnik izključil nasprotnikovega igralca zaradi grobe napake, naposled pa se je igra umirila. Šele v drugem delu se je igra spet razživela in padli so še štirje goli. Isontina je skušala s protinapadi omiliti poraz, a neuspešno.

2. AMATERSKA LIGA -
Opicina - Breg 0:0
Breg: Karan, Calabrese, Spinelli, Maselli, Bobbini, Belladonna, Selakovic (Pischianz), Daris (Marinelli), Scheriani, D. D’Alessio (L. Nigris), M. D’Alessio. Trener: Lacalamita.
Breg je z gostovanja odnesel točko, bil pa je na pragu poraza. Opicina je v zadnjih minutah zaigrala zelo napadalno, dvakrat streljala mimo gola, še pred koncem pa je strel ubranil vratar Brega Karan. »Morda so si na koncu oni zaslužili kaj več,« je še priznal spremljevalec Burscih. Sicer pa je bila tekma z izjemo zadnjih minut zelo izenačena.

Campanelle - Sovodnje 2:2 (2:0)
Strelca: 63. in 90. Visintin
Sovodnje: Fabricijo, Altran (S. Tomsič), Galliussi, Ribolica, Falcone (Noto), Petejan, Kogoj, Milatović, Černe (Trevisan), Piva (Lutman), Visintin. Trener: Simon Feri.
Po prvem delu tekme je bil položaj Sovodenj že zasrkbljujoč, saj je Campanelle vodil z 2:0. V drugem polčasu pa je prišlo do reakcije nogometašev trenerja Ferija. Junak gostov je bil Jason Visintin, ki je v 63. minuti zmanjšal zaostanek, v izdihljajih dvoboja pa prispeval še izenačujoči zadetek.

3. AMATERSKA LIGA -
Gaja - Castions 6:0 (3:0)
Strelci: 20. Ferluga (11-m), 30. Jurissevich, 47. SAule, B. Sovic 55., Saule 85., Mosetti 95.
Gaja: Gesmudo, Carli, Spena (Čubej), Palermo, Frediani, Miniussi, Jurissevich (Mosetti), Ferluga, Saule, Tuccio (Paoletti), B. Sovic (Canziani). Trener: Danilo Venanzi.
Gaja (2 točki) je nadigrala Castions, ki je do tega kroga osvojil kar sedem točk. V prvem polčasu jim je burja sicer pomagala in brez težav so povedli s 3:0. V drugem polčasu pa so se morali igralci Geje boriti proti nasprotnikom, predvsem pa proti burji. To je trenerja Venanzija tudi zaskrbelo, a so bile vse skrbi zaman. Gaja je tudi v nadaljevanju zaigrala zelo prepričljivo in stalno napadala. Vseskozi je predvajala lep nogomet. Nasprotniki v bistvu niso sploh prišli do gola, le v zadnji minuti so si priigrali priložnost za gol, a je bila Gaja na mestu in ubranila visoko prednost.

KOŠARKA
C-LIGA GOLD
Oderzo - Jadran Ispem 58:55 (20:18, 33:30, 42:44)
Jadran: M. Batich 13 (0:2, 2:5, 3:9), Ban 9 (2:2, 2:8, 1:5), De Petris 15 (3:4, 6:10, -), Malalan 2 (0:1, 1:7, -), Daneu 4 (0:2, 2:5, 0:1), Gregori nv, Zidarič 0 (-, 0:2, 0:1), Ridolfi 8 (-, 1:5, 2:4), Cettolo nv, Rajčič 4 (-, 2:4, -), Laurencic nv, Terčon nv. Trener: Dean Oberdan. Skoki: 40 (30 + 10); podaje: 11; izgubljene žoge; 7; pridobljene: 8. SON: 19.
Jadran Ispem je bil proti odličnemu Oderzu vse do zadnje minute v igri za zmago, naposled pa se je moral sprijazniti s porazom. Dvoboj je bil od samega začetka zelo izenačen. Za prvi manjši beg je poskrbel Oderzo v drugi četrtini, saj je v sedmi minuti povedel z osmimi točkami prednosti (31:23). Tedaj pa je odgovoril Martin Ridolfi s trojko, gostje pa so prvi polčas zaključili z delnimi izidom 2:7, tako da so se domačim povsem približali. Jadran je zopet povedel v tretji minuti drugega polčasa s košem Boruta Bana. Naslednje minute so bile izenačene, gostje pa so sklenili tretjo četrtino z rahlim naskokom predvsem po zaslugi obrambe, ki je Oderzu dovolila le 9 točk v 10 minutah. V zadnji četrtini je Jadran vodil vse do izida 47:47, domači so odgovorili z delnim izidom 7:0, gostje pa so nato imeli žogo za izenačenje pri 56:53, a je Ban zgrešil trojko, Oderzo pa se je veselil dveh točk.

D-LIGA
Grado - Kontovel 74:61
Kontovel: Zaccaria, Bufon 4, Starc 13, S. Regent 10, Lisjak 13, Sossi 2, Emili, G. Regent 15, Zgur, Mattiassich 4, Rudes, Trener Popovič.
Kontovel je v prvi četrtini vodil, usodna pa je bila tretja četrtina, kjer so gostje popolnoma prevladali.

ODBOJKA
Sloga Tabor Televita - Kioene Padova 3:0 (25:16, 25:20, 25:19)
Sloga Tabor Televita: Princi 1, Bolognesi 24, Ivanović 7, Cettolo 10, Biribanti 14, Kante 5, Agnello (L) 1, Vatovaz, Čavdek (L2), D'Orlando, Iaccarino, Antoni, Rimbaldo, Umek. Trener: Gregor Jerončič.
Proti mladincem Padove (under 20) so slogaši brez težav vknjižili vse tri točke (tekma se je končala po dobri uri in 15 minut). V vseh treh nizih so varovanci trenerja Jerončiča imeli vajeti v svojih rokah. V prvem nizu so povedli 16:12, nato še 21: 16 in brez težav zmagali. V drugem in tretjem nizu so se mladim perspektivnim nasprotnikom nekoliko prilagodili, tako da so se s težavo odlepili, v končnicah pa so izkušnje naredile svoje. V primerjavi s prvo tekmo je Sloga Tabor skratka odločno reagirala, napak je bilo res malo, zelo učinkoviti pa so bili predvsem na servisu, precizni pa v sprejemu.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Katero nastanitev izbirate za poletni dopust?

ostale novice

Sanje ostajajo olimpijske igre

Lokostrelka Karen Hervat o nedeljski zmagi in bodočih ciljih

10. julija 2018 | 20:52

Uspela mednarodna Trofeja Zarje

V ženski konkurenci ja zmago slavila Karen Hervat

9. julija 2018 | 20:02

Harmonikar Novato, dobrodelna tekma in zvezdniki

Dobrodelna tekma ob 30-letnici glasbenega delovanja harmonikarja Denisa Novata

9. julija 2018 | 19:31

Tour, Froome, doping in uspehi domačih kolesarjev

Športni vodja tržaškega kluba Eppinger, Prosečan Ivo Doglia.

7. julija 2018 | 20:24

»Svetujem zmernost tako pri vadbi, kot pri prehrani«

Pred kratkim sta fitnes trenerka Mateja Bagari in nutricionistka Erika Ridolfi pri Poletu na Opčinah organizirali zanimivo delavnico in predavanje Vadim zdravo, jem pametno. Odziv je bil dober.

7. julija 2018 | 10:10

Jadran: Matija Batich odhaja

Košarkar bo odslej nastopal za Centro Sedia Basket

6. julija 2018 | 18:32

Denis Novato, knez Albert II. Monaški in tekma zvezd

Denis Novato je organiziral jutrišnjo tekmo zvezd v Kopru.

6. julija 2018 | 11:11