Nagrada šport in šola: 34 nagrajencev

V dvorani Zadružne kraške banke na Opčinah je ZSŠDI podelil nagrade dijakom in dijakinjam, ki so bili uspešni med šolskimi klopmi in v športu

A

petek, 27. oktobra 2017 | 09:08

Nagrajenci v dvorani ZKB na Opčinah (FOTODAMJ@N)

Letošnjih 34 nagrajencev nagrade šport in šola je dokaz, da je binom šola – šport res mogoč. O tem se je pred 27. leti prepričal že profesor Franko Drassich, ki je bil idejni snovalec nagrade, po številnih podelitvah in več kot 787 nagrajencih pa je jasno, da so dobri dijaki lahko tudi uspešni športniki. Nagrado podeljuje od leta 1991 Združenje slovenskih športnih društev v Italiji v sodelovanju z bančnima zavodama Zadružno kraško banko (ZKB) in Zadružno banko Doberdob Sovodnje (ZBDS). Letos sta se bančna zavoda združila pod skupnim imenom ZKB. Med nagrajenci je bilo letos 24 dijakov in dijakinj s Tržaškega, 10 pa z Goriškega. Tolikšna množica, je v uvodnem pozdravu poudaril tudi profesor in predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, je tudi dokaz, da so tudi nove generacije uspešne in utišal vse tiste, ki so drugačnega mnenja.
Pred dijake in dijakinje je stopil tudi nekdanji nagrajenec Iztok Furlanič, bivši odbojkar, sicer pa politik, ki se je v svojem nagovoru predvsem obregnil ob italijanski šolski sistem, ki po njegovem mnenju premalo skrbi za športno kulturo in vzgojo, premalo je poslušen do vrhunskih športnikov, na koncu pa pozval starše, naj ob slabih ocenah mladim ne prepovedujejo udeležbe treningov, saj to ni pot do boljših ocen.
Na večeru v dvorani ZKB na Opčinah so vendarle prišli na svoj račun tudi nagrajenci, ki so prejeli umetniški fotografski izdelek treh amaterskih fotografov Vanje Cunja, Jasne Kouta in Danila Pahorja, predsednik bančnega zavoda Adriano Kovačič in podpredesenik Roberto Devetta pa sta jim podelila denarno nagrado.
Pred koncem je ZSŠDI podelil tudi dve posebni nagradi dijakoma, ki sta se izkazala na športem, šolskem in tudi kulturnem področu. Plaketo in praktične nagrade sponzorjev ZSŠDI sta prejela Emil Antonutti, dijaka liceja Gregorčič v Gorici, ki je uspešen odbojkar OK Val, ob tem pa uspešno igra trobento pri Pihalnem orkestru Kras iz Doberdoba, ter Neža Zobec, dijakinja liceja F. Prešeren, ki ob treniranju ritmične gimnastike tudi uspešno igra vijolino.
Nagrajevanje, ki so se ga udeležili športni, predvsem pa politični predstavniki slovenske manjšine, starši, predstavniki klubov in profesorji, je povezoval tajnik ZSŠDI Evgen Ban, za glasbeno kuliso pa je poskrbela glasbena skupina Love guns. Scenografijo je krasila tudi umetniška kompozicija rož, ki jo je pripravila članica nadzornega sveta ZSŠDI Loredana Prinčič. 

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Obramba, met za tri točke in igra v globino

Danes v Primorskem dnevniku pogovor z novim Jadranovim trenerjem Bobanom Popovičem

9. avgusta 2018 | 10:03

Noemi Batki evropska podprvakinja

Z 10-metrskega stolpa je članica Triestine Nuoto osvojila srebrno kolajno

8. avgusta 2018 | 17:30

Alen Carli snel kopačke s klina

Branilec bo nastopal za ekipo Sistiana Sesljan

9. avgusta 2018 | 00:26

Ekipa Sistiana Sesljan se je izkazala na nogometni tržnici

Nogometaši so začeli priprave v Vižovljah pod vodstvom potrjenega trenerja Alessandra Musolina

9. avgusta 2018 | 11:35

Ta teden pred 10 leti (32)

V tiskani izdaji Primorskega dnevnika smo natanko pred desetimi leti objavljali ... o življenjski odločitvi Sandre Vitez

9. avgusta 2018 | 16:00

Najlepši je slovenski gol

Zadetek vezista Mure si je prislužil video v italijanski RepubbliciPriložen videoposnetek

9. avgusta 2018 | 13:15

Sokol se je odpovedal D-ligi

Nabrežinsko društvo bo v prihodnji sezoni igralo v košarkarski promocijski ligi

8. avgusta 2018 | 13:02