Torek, 09 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Primorju pirotehničen derbi, Kras in Vesna praznih rok

28. okt. 2017 | 21:09
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA
Chions - Kras Repen 5:0 (2:0)
Kras: D'Agnolo, Stanich (Germani), Cappello (Ciave), Simeoni, Hadzić, Carlevaris (Pagliaro), Juren (Kocman), Radujko, Štromajer, Grujić, Maio (Klančič). Trener: Radenko Kneževič.
Repenski Kras ni prekinil zmagovitega niza brezhibnega Chionsa, ki je na osmih tekmah prav tolikokrat zmagal in zasluženo zaseda vrh lestvice elitne lige. Domači so povedli že v peti minuti, prvi polčas pa so sklenili z dvema zadetkoma prednosti po zaslugi gola, ki je padel v 36. minuti. Na začetku drugega polčasa je trener Kneževič zamenjal Stanicha z Germanijem in Jurna s Kocmanom, Chions pa je zapečatil tekmo s tretjim zadetkom v 71. minuti. Gostje so nato popustili, tako da so domači v končnici dosegli še dva zadetka, drugega po zaslugi enajstmetrovka.

PROMOCIJSKA LIGA
Primorje - Juventina 3:2 (1:2)
Strelci: 28. Girardini, 41. Dornik, 43. Hriberšek, 55. Zubin (11-m), 84. Zubin

Primorje: Modesti, Miot, Surez (Millo), Lapaine, Furlan (Benvenuto), Pacherini (Danieli), Metullio (Tonini), Tomizza, Zubin, Girardini, Lombardi. Trener: Davide Ravalico.
Juventina: Štergulc, Innocenti, Ormellese, Racca, N. Marini, Della Ventura (Veljković), Hriberšek, Kožuh, Zamora (Madonna), Dornik, Dragosavljević. Trener: Nicola Sepulcri.
Primorje je zmagalo derbi proti sicer odlični Juventini, ki bi zaslužila kaj več, in ohranilo prvo mesto na lestvici promocijske lige. Gostje so tekmo začeli zelo dobro, povedlo pa je Primorje v 28. minuti, ko je Girardini s krasnim zadetkom premagal Štergulca. Juventina pa je odgovorila v končnici drugega polčasa, ko je v treh minutah izenačila in povedla. Junak je bil Jan Dornik, ki je v 41. minuti premagal vratarja Primorja Modestija, v 43. minuti pa je žogo lepo podal Hriberšku, ki je usnje potisnil v mrežo. V 54. minuti je sodnik spregledal enajstmetrovko v korist Juventine zaradi dotika z roko v kazenskem prostoru Primorja, najstrožjo kazen pa je takoj zatem dosodil v korist domače enajsterice ob padcu Zubina v kazenskem prostoru Juventine. Isti igralec je brezhibno izvedel najstrožjo kazen in izenačil. Izkušeni napadalec je nato šest minut pred koncem dosegel svoj deveti gol v osmih krogih, s katerim je Primorje nanizalo sedmo zmago v letošnji sezoni.

Sistiana Sesljan - Costalunga 0:0
Sistiana Sesljan: Košuta, Crosata, Tawgui, Farosich, Sessi, Donato (Del Bello), Podgornik, Disnan (Petracci), Cannone, Miklavec (Bossi), Menichini. Trener: Alessandro Musolino.
Po solidnem prvem polčasu, ko je Sistiana Sesljan v 10. minuti zapravila enkratno priložnost za zadetek, je v drugem delu srečanja uprizorila boljšo predstavo Costalunga, ki se je morala soočati tudi z izključitvijo nogometaša. Domači so se sicer uspešno branili vse do končnega sodnikovea žvižga, tako da so bili v taboru Sistiane Sesljana s točko zadovoljni.

Pro Romans Medea - Vesna 3:2 (0:1)
Strelca za Vesno: 28. Kerpan, 48. Zlatič
Vesna: Donno, Štulac (Miljković), Bevilacqua (Inchiostri), Kerpan, Renar, Zlatič, Gajšek, Vasques, Zatkovič, Božičič, Rodič (Antonič). Trener: Aldo Corona.
Vesna je dvakrat vodila, naposled pa doživela hladno prho. Publika se je v Romansu nedvomno zabavala. Kriška enajsterica je povedla v 28. minuti z golom Kerpana in sklenila prvi polčas v vodstvu. Domači so se do izenačenja dokopali že v prvi minuti drugega polčasa, Vesno pa je po le dveh minutah zopet popeljal v vodstvo Zlatič. Tekme pa ni bilo konec. V 73. je Pro Romans Medea zopet izenačil, sedem minut pred koncem dvoboja pa so domači dosegil zmagoviti zadetek, tako da je Vesna kljub solidni predstavi ostala praznih rok.

1. AMATERSKA LIGA
Isontina - Mladost 0:1 (0:0)
Strelec: 55. Sangalli
Mladost: Ballerino, D. Peric (Patessio), Comar, Tabai, R. Furlan, Iodice, S. Furlan, Baci, Simeone, Bressan (Sarr), Sangalli (A. Cadez). Trener: Stefano Caiffa.
Nogometaši Mladosti so dosegli drugo letošnjo zmago in nekoliko zadihali na lestvici. Ekipo je pohvalil predsednik Claudio Cadez, saj je doberdobska enajsterica uprizorila skorajda brezhibno predstavo v obrambi. V napadu sta Sangalli in Simeone v prvem polčasu zapravila nekaj priložnosti za zadetek, Sangalli pa je v 55. minuti premagal nasprotnikovega vratarja. Mladost je nato brez večjih težav upravljala rezultat in se veselila celotnega izkupička točk.

Primorec – Turriaco 0:0
Primorec: Sorrentino, Greco, Parovel, Di Corato, Di Leo, Fangini, Piras, Skolnik (Prestifilippo), Moriones, Caselli (Buonpane), Iadanza (Taglialatela). Trener: Vincenzo De Sio.
Nivo igre na tekmi med Primorcem in Turriacom ni bil zelo visok, gledalci v Trebčah pa so se dolgočasili, saj nobena ekipa ni ustvarila večjih priložnosti za zadetek, tako da je delitev točk pravičen izid.

Serenissima - Zarja 1:0 (0:0)
Zarja: Bernabich, Spinelli (Chizzo), Racman, Markovič, Cottiga (Spadaro), Ilić, Cepar, Tarable (Carrese), F. Bernobi, Vascotto, Mandorino. Trener: Michele Campo.
Po tekmi proti Serenissimi so bili v taboru Zarje zelo jezni. Domači so namreč osvojili tri točke po zaslugi edinega strela v Zarjina vrata, ki so ga dosegli 10 minut pred koncem tekme z akcijo, ki naj bi jo pogojeval nedovoljen položaj. Zaradi ugovarjanja je sodnik po tekmi izključil trenerja Micheleja Campa in predsednika Zarje Sašo Kralja. Bazovsko moštvo je sicer pred prejetim zadetkom kraljevalo na igrišču, zapravilo pa je več priložnosti za zadetek, saj so bili tako Mandorino kot Cepar in Francesco Bernobi neuspešni.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - Roianese 2:0 (1:0)
Strelca: 30. Lutman, 87. Mandini
Sovodnje: Fabricijo, Piva, Falcone, Kogoj (Milatović), Galliussi, S. Tomsič, Petejan, Noto (G. Tomsič), Lutman (Mandini), Černe (Trevisan), Visintin. Trener: Simon Feri.
Sovodnje so vknjižile drugo zmago v letošnji sezoni. Domači so v prvih tridesetih minutah nadigrali goste, premoč pa so kronali z zadetkom Lutmana v 30. minuti. Tudi v drugem delu srečanja so bili nogometaši trenerja Ferija večkrat nevarni, tekmo pa je zapečatil v 87. minuti Mandini, ki je z lepim lobom ukanil nasprotnikovega vratarja.

3. AMATERSKA LIGA
CGS - Gaja 1:2 (0:1)
Strelca: 6. B. Sovič, 70. Saule
Gaja: Desmudo, Carli, Spena (Vidoni),Palermo, Freddiani, Minussi, Iurissevich (Paoletti), B. Sovič. Trener: Danilo Venenzi.
Gaja je proti moštvu CGS takoj povedla s zadetkom Soviča, nato pa zapravila več priložnosti za zadetek. Domači so v drugem delu srečanja izenačili, gostje pa so odreagirali in osvojili celoten izkupiček točk po zaslugi zadetka, za katerega je poskrbel Saule.

KOŠARKA
ŽENSKA C-LIGA
Polet - Starenergy U20 78:36 (20:7, 37:17, 59:29)
Polet: Orel 8, Pregarc 4, Reppi 5, Perčič 10, Piccini 5, Sosič, Gantar 12, N. Daneu 13, Lella 3, Furlan 4, M. Danev 7, Di Lenardo 7. Trener: Mario Gerjević.
Polet je začel prvenstvo s prepričljivo zmago proti mladei ekipi Starenergy U20 v kraju San Daniele, kjer je danes košarkarska zveza organizirala »Baske Day« ženske C-lige. Košarkarice trenerja Gerjevića so bile hitrejše od mladih nasprotnic, ki sta jim pod košema največ preglavic povzročali Martina Gantar in Nastja Daneu, na splošno pa so se izkazale vse igralke, kot priča enakomerna razporeditev točk.

ODBOJKA
MOŠKA D-LIGA
Sloga Tabor - Prata 3:0 (25:19, 26:24, 25:21)
Sloga Tabor: Collarini 2, Umek 10, Vattovaz 9, Rimbaldo 24, Calvino 2, Antoni 9, Millo in Benet nv. Trener: Ivan Peterlin.
Mlada ekipa Sloge Tabor je vknjižila prvo prvenstveno zmago. Tokrat sta zelo dobro delovala blok in napad, tako da je bilo moštvo iz Prate v prvem in tretjem setu brez moči. Bolj izenačen je bil le drugi niz, ki so ga po napeti končnici osvojili domači odbojkarji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava