Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Državni prvakinji

2. nov. 2017 | 20:12
Dark Theme

Jadralki Giorgia Sinigoi (Čupa) in Sara Zuppin (Sirena) sta na ženskem državnem prvenstvu v razredu 420, ki je v preteklih dneh (od 30. oktobra do 1. novembra) potekal v kraju Talamone v Toskani, pripluli na najvišjo stopničko. Dekleti sta nastopili v izbrani konkurenci devetnajstih izkušenih posadk, med katerimi je bilo vseh pet najvišje uvrščenih ženskih jadralnih parov na skupni državni lestvici.
Jadralki sta jadrali v razmerah, ki so za tržaške jadralce relativno zahtevni. Vse tri dni je sicer pihal zmeren veter, vseskozi pa je bil prisoten dolgi val, ki je mladenkama povzročal nemalo težav. Tekmovanje je bilo zahtevno tudi zato, ker sta jadralki nastopali z izposojenin plovilom, ker je njuna barka že na poti v Avstralijo, kjer bo konec decembra potekalo svetovno jadralno prvenstvo. A to nadarjeni jadralki ni zmotilo. Na vseh sedmih odjadranih plovih sta bili v samem vrhu. Prva dva dneva sta vse plove opravili več kot odlično in bili vedno med prvimi štirimi posadkami. Zadnji tekmovalni dan je bil malenkost slabši, a vseeno ne toliko slab, da ne bi obdržali zasluženega prvega mesta. »S tem, kar sta dekleti pokazali v Toskani, sem izredno zadovoljen. Če pomislim, da sta nastopali z izposojeno barko in da sta se borili z visokim valom, potem lahko rečem, da sem presrečen. A časa za odmor ni. Takoj po državnem prvenstvu smo se odpravili proti Trstu, prišli domov ob dveh ponoči, že ob 9. uri naslednjega jutra pa smo startali v Pulj, kjer bomo do nedelje na pripravah,« je ponosno dejal trener Matia Ugrin, ki je izpostavil tudi podatek, da sta bili dekleti vpoklicani v državno reprezentanco. »V okviru te bosta med 16. in 19. novembrom opravili nekaj regat, nato ju čaka še ena pomembna regata, potem pa - tako Ugrin - pot v Avstralijo.«
V Toskani je nastopila tudi jadrnica, na kateri sta jadrali članica Čupe Elena Lo Cascio in Alessia Perazzi (SVOC). Mladi jadralki sta zaključili nastope na 15. mestu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava