Državni prvakinji

Jadralki Čupe in Sirene Giorgia Sinigoi in Sara Zuppin sta državni prvakinji v razredu 420.

A

četrtek, 2. novembra 2017 | 20:12

Sara Zuppin (Sirena) in Giorgia Sinigoi (Čupa)

Jadralki Giorgia Sinigoi (Čupa) in Sara Zuppin (Sirena) sta na ženskem državnem prvenstvu v razredu 420, ki je v preteklih dneh (od 30. oktobra do 1. novembra) potekal v kraju Talamone v Toskani, pripluli na najvišjo stopničko. Dekleti sta nastopili v izbrani konkurenci devetnajstih izkušenih posadk, med katerimi je bilo vseh pet najvišje uvrščenih ženskih jadralnih parov na skupni državni lestvici.
Jadralki sta jadrali v razmerah, ki so za tržaške jadralce relativno zahtevni. Vse tri dni je sicer pihal zmeren veter, vseskozi pa je bil prisoten dolgi val, ki je mladenkama povzročal nemalo težav. Tekmovanje je bilo zahtevno tudi zato, ker sta jadralki nastopali z izposojenin plovilom, ker je njuna barka že na poti v Avstralijo, kjer bo konec decembra potekalo svetovno jadralno prvenstvo. A to nadarjeni jadralki ni zmotilo. Na vseh sedmih odjadranih plovih sta bili v samem vrhu. Prva dva dneva sta vse plove opravili več kot odlično in bili vedno med prvimi štirimi posadkami. Zadnji tekmovalni dan je bil malenkost slabši, a vseeno ne toliko slab, da ne bi obdržali zasluženega prvega mesta. »S tem, kar sta dekleti pokazali v Toskani, sem izredno zadovoljen. Če pomislim, da sta nastopali z izposojeno barko in da sta se borili z visokim valom, potem lahko rečem, da sem presrečen. A časa za odmor ni. Takoj po državnem prvenstvu smo se odpravili proti Trstu, prišli domov ob dveh ponoči, že ob 9. uri naslednjega jutra pa smo startali v Pulj, kjer bomo do nedelje na pripravah,« je ponosno dejal trener Matia Ugrin, ki je izpostavil tudi podatek, da sta bili dekleti vpoklicani v državno reprezentanco. »V okviru te bosta med 16. in 19. novembrom opravili nekaj regat, nato ju čaka še ena pomembna regata, potem pa - tako Ugrin - pot v Avstralijo.«
V Toskani je nastopila tudi jadrnica, na kateri sta jadrali članica Čupe Elena Lo Cascio in Alessia Perazzi (SVOC). Mladi jadralki sta zaključili nastope na 15. mestu.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Opčine, Zgonik ... Tokio

Kar ni uspelo nekdanji italijanski namiznoteniški državni prvakinji Sonji Milič, bi lahko v drugačni meri uspelo mlademu Matteu Parenzanu (ŠK Kras).

14. septembra 2018 | 10:55

Tek na planiško velikanko

Prijavljenih je že več kot 1100 tekmovalcev

14. septembra 2018 | 14:16

Vesni točka, Primorcu zmaga

V drugem krogu deželnega pokala 1. amaterske lige.

12. septembra 2018 | 22:49

Jadranovo predstavitev spremljale košarkarske legende

Danes v centru za dobro počutje Avalon pri Briščikih.

12. septembra 2018 | 21:14

Za akcijo Postani fit tudi ti 3.0 samo še do jutri ...

Na našo akcijo Postani fit tudi ti 3.0 se lahko prijavite še do vključno jutri.

13. septembra 2018 | 13:29

Andrej Don predsednik tržaškega odbora FISI

Med izvoljenimi odborniki so tudi Erik Tence, Bernard Purič, Nicola Sudano, Carlo Francesco Rossi in Ivan Kerpan

12. septembra 2018 | 13:49

Jadran Motomarine bo domače tekme igral ob sobotah

Ob sobotah bo Jadran igral na Opčinah ob 20.30, Bor Radenska na Stadionu 1. maja ob 18.30, Kontovel pri Briščikih ob 18. uri, Breg v Dolini pa ob 20.30

11. septembra 2018 | 19:47