Burjin tek navkreber in navzdol

Najzahtevnejša preizkušnja je dolga 167 kilometrov, namenjena pa je tekačem, ki jih ni strah posebnih izzivov

A

ponedeljek, 6. novembra 2017 | 16:45

Burjin tek 2016 ob tramvajski progi na Opčinah (FOTODAMJ@N)

Hitro spreminjanje terena, strmi prehodi, spusti po meliščih, ki spominjajo na na visokogorje, in dih jemajoči razgledi. To so glavne značilnosti gorskega teka La Corsa Della Bora (Burjin tek), ki bo 6. januarja prihodnje leto doživel tretjo izdajo. Izkušeni gorski tekači bodo tekli na treh različno dolgih trasah: na 21-, 57-, in 167-kilometrski progi. Novost letošnje prireditve, ki jo prireja združenje ASD SentieroUno, pa bo 8-kilometrska trasa, ki bo namenjena širšim množicam, udeležijo se je lahko tudi mladostniki od 14. leta dalje.
Podrobnosti tekaške prireditve so predstavili na množično obiskani novinarski konferenci v Mestni hiši, kjer so povedali, da je zanimanje za tekaški dogodek izredno veliko, saj so nekatere kategorije že skoraj »razprodane«. Za najbolj ekstremno obliko teka se zanimajo tekači iz sosednjih držav, pa tudi iz daljne Brazilije. Predsednik združenja ASD SentieroUno in glavni pobudnik dogodka Tommaso de Mottoni je veliko zanimanje za gorski tek pripisal dejstvu, da lahko na Tržaškem tekači izkusijo prav posebne podnebne razmere in edinstveni teren, ki jih je mogoče najti samo v Trstu. »Pokrajina tik nad morjem je mestoma alpska, kar je mogoče videti samo pri nas. Podoben teren v drugih krajih je v tem letnem času zasnežen in kot tak neprimeren za tek,« je dejal organizator, ki je spomnil tudi to, da je njihova prireditev samosvoja in edinstvena tudi zato, ker spodbuja skrb za okolje, obenem pa skrbi za turistično promocijo.
Burjin tek se bo dotaknil dolinske, zgoniške, repentabrske in devinsko-nabrežinske občine, tekači pa bodo tekli tudi po slovenskih gorskih potek, ki se nahajajo v občinah Hrpelje-Kozina in Koper.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Jadran Motomarine bo domače tekme igral ob sobotah

Ob sobotah bo Jadran igral na Opčinah ob 20.30, Bor Radenska na Stadionu 1. maja ob 18.30, Kontovel pri Briščikih ob 18. uri, Breg v Dolini pa ob 20.30

11. septembra 2018 | 19:47

Ferrari in Kimi Raikkonen se bosta razšla

Finski dirkač bo v prihodnjih dveh sezonah nastopal za Sauber Alfa Romeo

11. septembra 2018 | 10:23

Iz Doberdoba v Buenos Aires ... in nazaj

V Doberdobu so predvajali dokumentarni film o argentinski pisateljici Alejandri Laurencich

11. septembra 2018 | 08:23

Giorgia Sinigoi in Sara Zuppin državni podprvakinji

Na mladinskem državnem prvenstvu dvosedov uspešna tudi dvojica Pernarčič - Sterni

11. septembra 2018 | 00:15

Članica Mladine z izbrano vrsto na svetovnem pokalu

Selektor Italije Michel Rainer vključil Dano Tenze na seznam atletov, ki bodo nastopili na tekmah svetovnega pokala v Trentu in v Val di Fiemme

11. septembra 2018 | 09:25

Obetajo se zanimiva prvenstva

Trener Milan Micussi o letošnji sezoni deželnega amaterskega nogometa

8. septembra 2018 | 19:30

Tina Maze gostja Sirene in ZSŠDI

Na letošnji Barcolani

8. septembra 2018 | 09:33