Športna nedelja: derbi Juventini,  Jadran zmagal, gladek poraz Sloge Tabor

Pestra športna nedelja na več frontah.

A

nedelja, 12. novembra 2017 | 10:00

Jadranov košarkar Matija Batich (FOTODAMJ@N)

NOGOMET
ELITNA LIGA -
Lignano - Kras Repen 2:0 (1:0)
Kras: D'Agnolo, Simeoni, Ciave, Radujko, Hadzic, Pagliaro, MAio, Facchin, Štromajer (Grujić), Carlevaris, Germani (Klančič). Trener: Kneževič
Kras je ostal četrtič praznih rok, tokrat pa si poraza ni zaslužil. Med tekmo je veliko napadal in ustvaril več priložnosti, a zadetka naposled ni dosegel. Tudi po vnovičnem porazu ostaja na klopi Radenko Kneževič.

PROMOCIJSKA LIGA -
Primorje - Zaule 3:3 (1:3)
Strelci: 10. Tonini, 35. Zubin, 94. Danieli
Primorje je v 10. krogu v končnici tekme iztržilo točko. Začetek tekme je bil zelo spodbuden, saj so proseški nogometaši prevzeli vajeti v svoje roke. Priigrali so si tudi več priložnosti, uspešen pa je bil Tonini (letnik 2000). V nadaljevanju pa je igra Primorja zastala, to pa so s pridom izkoristile Zaule, ki so povedle s kar 1:3. Primorje pa se ni vdalo in z serijo menjav je trenner Ravalico uspel skorajda spreobrniti izid. Zadnji gol je Primorje doseglo v zadnji minuti sodnikovega podaljška: »Dokazali smo, da smo verjeli do konca.«

Pro Gorizia - Juventina 1:2 (1:0)
Strelca: 55. Madonna, 80. Kožuh po 11-metrovki
Juvetina: Štergulc, F. Marini, Oremellese (Veljkovič), Racca (Popovic), N. Marini, Zorzut, Hriberšek, Kožuh, Della Ventura (Kerpan), Innocenti, Madonna. Trener: Sepulcri.
Pro Gorizia: Zanier, A. Cantarutti, Iansig, Manfreda (Pussi), Bolzicco, Klun, L. Cantarutti (Hoti), Catania, Božič, Černe, Predan (Bečirević). Trener: Coceani.
Juventina, ki jo pestijo številne poškodbe - ob štirih poškodovanih se je tik pred tekmo poškodoval še Zamora - je goriški derbi začela zelo previdno, skorajda v strahu. To je hitro izkoristila Pro Gorizia, ki je že v uvodnih minutah povedla po napaki obrambe Juventine. Že od polovice prvega dela pa so gostitelji vendarle reagirali, še najbolje pa so igrali v drugem delu, ko so tudi dosegli oba gola. Prvič je bil uspešen Madonna, nato po 11-metrovki že Kožuh. Trener Pro Gorizie Coceani je s kar petimi menjavami skušal spremeniti potek igre, a zaman. Tudi v dodatnih petih minutah igre je Juventina zadržala prednost in Pro Gorizii zadala drugi prvenstveni poraz.

1. AMATERSKA LIGA -
Primorec – Ruda 0:0
Primorec: Sorrentino, Burolo, Cudicio, Skolnik (Prestifilippo), Di Leo, Frangini, Di Corato, Grego, Moriones (Piras), Caselli, Iadanza (Krasniqi). Trener: De Sio.
Izključen: 75. Burolo.
Primorec se je moral zadovoljiti le s točko, četudi bi si zaslužil vse tri. Sodnik je namreč razveljavil kar dva gola, češ da sta bila Iadanza in Krasniqi v nedovoljenem položaju, v Primorčevem taboru pa se sodnikovo odločitvijo ne strinjajo in sami gostje so priznali, da sta bila zadetka regularna. Primorec je vsekakor dokazal, da je lahko tudi višjeuvrščenim ekipam povsem enakovreden.

Domio - Mladost 2:1 (0:1)
Mladost: Ballerino, Patessio, Comar, Tabai, Candusso, Iodice (E. Cadez), S. Furlan (Colja), R. Furlan, Milič, Mainardis (Retucci), Sangalli.
Mladost je proti vodilnemu Domiu začela zelo prepričljivo: v 10. minuti je Comar zadel vratnico, 15 minut kasneje pa so dobrdobski nogometaši tudi povedli s Tabaiem. Z vodstvom Mladosti se je nato tudi končal prvi polčas: Domio ni pokazal kdovekakšne igre, Mladost pa je pridno ohranila prednost. »V drugem polčasu pa smo v bistvu ostali v slačilnici,« je metaforično povedal predsednik Mladosti Cadez. Domio je že v uvodnih minutah drugega dela zaigral zelo napadalno, v 15. minuti izenačil, nato pa povedel še pet minut kasneje. Oba gola sta padla zaradi napak v obrambi Mladosti. »Res škoda, mislim, da smo izgubili priložnost za zmago,« je po tekmi povedal Cadez. Mladost je v zadnjem delu drugega polčasa skušala vsaj izenačiti, a neuspešno, saj je bil Domio v obrambi vedno na mestu.

Gradese - Zarja 2:1 (1:1)
Strelec: 15. F. Bernobi
Zarja: Bernobich, Spinelli (40. Franco), Racman, Varlglien, Bečaj, Ilić, Tarable (72. Cepar), Cottiga (91. R. Bernobi), F. Bernobi, Vascotto, Mandorino. Trener: Campo.
Zarja je srečanje začela prepričljivo in povedla z Bernobijem 1:0. Odločilna za zmago Gradeseja pa je bila sporna 11-metrovka, ki jo je sodnik dosodil v začetku drugega polčasa. »Res škoda, saj smo bili boljši tekmec, plačali pa smo našo neizkušenost,« je po tekmi povedal Robert Kalc, odbornik Zarje. Vratar Bernobich je ubranil kar tri neverjetne strele, napadalci Zarje pa so si priigrali tudi več priložnosti, a neuspešno.

2. AMATERSKA LIGA -
Breg - Montebello Don Bosco 1:2 (0:0)
Strelec: 75. D. D’Alesio 11-m
Breg: Parovel, Bampi, Spinelli, Maselli, Bobbini, Belladonna, Madrussani (Selaković), Daris, L. Nigris, D. D’Alesio, Scheriani (Mauro D’Alesio). Trener Lacalamita.
Breg je proti nižjeuvrščenemu Montebellu ostal praznih rok, zaslužil pa bi si vsaj točko, saj je bil nasprtnikom povsem enakovreden in tudi boljši tekmec. Prvi je povedel Montebello, sicer s sporno 11-metrovko, nato pa je imel Breg na razpolago celo dve najstrožji kazni, s katerima bi lahko spreobrnil rezultat. A je prvo 11-metrovko zapravil Belladonna, drugo pa je uspešno izvedel Davide D’Alessio. Izenačeno je bilo nato vse do končnice, ko je Montebello v zadnjih izdihljajih tekme dosegel še zmagoviti gol.

3. AMATERSKA LIGA -
Pieris - Gaja 0:0
Gaja Gesmundo, Carli, Vidoni, Palermo, Frediani, Minussi, Iurissevich (Mosetti), Ferluga, Saule, Tuccio (Urbani), Sovic (Čubej). Trener: Venanzi.
Izključen: 73. Palermo 
Gaja je bila boljši tekmec, a je točka vsekakor dobrodošla. Varovanci trenerja so napadali, a žoga ni hotela v gol. Tekmo je označil tudi neljub dogodek, saj je igralec Pierisa užalil igralce Gaje s protislovenskimi žaljivkami; klub se je sicer po tekmi s trenerjem in predsednikom vred opravičil.

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD -
Jadran Ispem - Dueville 66:56 (15:15, 29:25, 43:39)
Jadran Ispem: M. Batich 9 (1:2, 1:5, 2:7), Cettolo 0 (-, -, 0:2), De Petris 14 (-, 7:12, -), Malalan 4 (0:4, 2:5, 0:1), Daneu 2 (0:1, 1:3, 0:2), Gregori nv, Zidarič 10 (1:1, 3:4, 1:2), Ferfolja nv, Rajčič 4 (2:2, 1:2, 0:3), Terčon nv, Ban 18 (3:3, 3:8, 3:6), Ridolfi 5 (5:6, 0:1, 0:2). Trener: Dean Oberdan. Skoki: 41 (28 + 13); podaje: 11; izgubljene žoge; 8; pridobljene: 6. SON: 19. PON: Ridolfi.
Jadran Ispem je v osmem krogu C-lige gold vknjižil drugo zmago v letošnji sezoni. Po izenačeni tekmi so košarkarji trenerja Oberdana strli odpor trdoživega moštva Basket Sportschool iz kraja Dueville, ki je prav tako pred tem osvojilo le eno zmago. Gostje so na Opčinah v drugi četrtini že povedli s 15:23, tedaj pa je Jadran odreagiral in sklenil prvi polčas z delnim izidom 14:2 in posledičnim rahlim vodstvom. Dueville je v tretji četrtini spet povedel (32:37), Jadran pa je odgovoril in s trojko Matije Baticha zbežal na 43:37. Gostje so se zadnjič resneje približali pri izidu 51:48, tedaj pa sta dve zaporedni trojki prispevala Ban in Zidarič (ob De Petrisu in Batichu sta bila v napadu najboljša), ki sta tako združeni ekipi zagotovila dragocen uspeh.

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA -
Sloga Tabor Televita - Prata 0:3 (14:25, 12:25, 15:25)
Sloga Tabor Televita: Bolognesi 4, Ivanović 8, Cettolo 4, Biribanti 13, Kante 0, Princi 0, Agnello (L1), Čavdek (L2), Rimbaldo 1, Vattovaz 0, D'Orlando 0, Iaccarino 0, Antoni 0, nv Collarini. Trener: Jerončič.
Vodilna in še neporažena Prata je v Repnu upravičila vlogo favorita in brez težav zmagala. Sloga Tabor Televita ji ni nudila večjega odpora, odpovedal pa je predvsem sprejem. Zagotovo je na gladek poraz vplivala tudi poškodba kapetana in vodje ekipe Vasilija Kanteja takoj na začetku prvega niza.

ŽENSKA D-LIGA -
Volley Club - Zalet 0:3 (19:25, 17:25, 22:25)
Zalet: Vattovaz 4, Bert 9, Feri 10, Colsani 15, Vitez 5, Kovačič 5, Balzano (L), Grgič nv, Ferfoglia, Breganti nv, Grilanc nv.
Zalet je prvi del prve faze prvenstva zaključil na prvem mestu. V Trstu je premagal doslej vodilni Volley club, to pa kar z okrnjeno postavo. Tako je na centru zaigrala Jasna Vitez, sicer podajalka v ekipi, ki pa se je v drugačni vlogi dobro znašla.
Tokrat je zelo dobro deloval začetni udarec, sprejem in obramba, tako da je bil napad lahko raznolik in učinkovit. Prva dva niza sta si bila podobna, saj je bilo izenačeno do 15. točke, nakar so igralke Zaleta brez težav povedle in osvojile 25. točko. V tretjem nizu so varovanke trenerja Bosicha popustile. Tržačanke so povedle s 6:12, a je po hladni prhi sledila reakcija Zaleta. Predvsem s prodornim servisom so gostje izničile naskok in izenačile. Pri rezultatu 21:21 je na servis stopila podajalka Vattovaz, ki je spravila v težave nasprtonice, s centra pa je štirikrat zapored uspešno napadala Colsani.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Katero nastanitev izbirate za poletni dopust?

ostale novice

Ministri na vladni seji v dresih hrvaške reprezentance

Dan po polfinalni zmagi proti Angliji na nogometnem svetovnem prvenstvu

12. julija 2018 | 17:04

Cittadini še naprej za Almo

Center bo igral v Trstu tudi v prihodnji sezoni

12. julija 2018 | 15:22

Luka Dončić prihaja v Slovenijo

Spremljal ga bo Dallasov trener Rick Carlisle

12. julija 2018 | 18:48

Sloga Tabor se je odrekla odbojkarski B-ligi

V prihodnji sezoni bo skoraj gotovo nastopala v nižji, deželni C-ligi

11. julija 2018 | 20:21

Sanje ostajajo olimpijske igre

Lokostrelka Karen Hervat o nedeljski zmagi in bodočih ciljih

10. julija 2018 | 20:52

Uspela mednarodna Trofeja Zarje

V ženski konkurenci ja zmago slavila Karen Hervat

9. julija 2018 | 20:02

Harmonikar Novato, dobrodelna tekma in zvezdniki

Dobrodelna tekma ob 30-letnici glasbenega delovanja harmonikarja Denisa Novata

9. julija 2018 | 19:31