Petek, 26 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Jadran uspešen po podaljšku, Kras prekinil niz porazov

18. nov. 2017 | 22:54
Dark Theme

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Montebelluna - Jadran Ispem 70:74 (18:18, 35:38, 47:51, 63:63)
Jadran: M. Batich 12, Gregori 0, Zidarič 5, Ban 27, Ridolfi 2, Cettolo 7, De Petris 8, Malalan 5, Daneu 8, Rajčič 0, Ferfolja in Terčon nv. Trener: Dean Oberdan.
Košarkarji Jadrana Ispem so v Montebelluni vknjižili tretjo letošnjo zmago, drugo zaporedno. Združena ekipa se je morala pošteno namučiti, da je osvojila novi točki v C-ligi gold, saj je strla odpor trdožive Montebellune šele po podaljšku. Tekma je bila vseskozi izenačena, kot pričajo izidi posameznih četrtin. Ban in soigralci so si pomembno prednost priigrali v prvi polovici poslednje četrtine, ko so v štirih minutah postregli z delnim izidom 2:10 in povedli pri 49:61. Še 160 sekund pred koncem četrtine so gostje vodili z 8 točkami prednosti (55:63), tedaj pa se jim je zataknilo v napadu. Montebelluna je namreč poskrbela za delni izid 8:0 in izenačila (63:63) ter tako izsilila podaljšek, saj so gostje zgrešili met za zmago. V dodatnih petih minutah pa je Jadran dosegel skoraj toliko točk (zelo pomembno trojko je prispeval Ban) kot v celi četrti četrtini in zasluženo zmagal. Vsi igralci so tokrat odigrali solidno, izstopal pa je kapetan Borut Ban, ki je prispeval 27 točk in zadel kar pet trojk.

ŽENSKA C-LIGA
Polet - Futurosa 51:59 (9:11, 25:27, 36:42)
Polet: Croselli 0, Orel 14, Pregarc 0, M. Danev 0, Perčič 11, Cotič nv, Reppi 7, Daneu 2, Lella 7, Vernia 2, Zettin 4, Di Lenardo 4. Trener: Mario Gerjević.
Proti Futurosi, ki razpolaga z odlično klubsko strukturo in vodi v ženski C-ligi, je Polet izgubil po zelo izenačeni tekmi. Domače so med drugim nastopile brez Martine Gantar in Mateje Piccini, kljub temu pa so se vse do zadnjega borile za zmago. Na koncu pa so igralke Futurose hladnokrvno izvajale proste mete in iz polne telovadnice na Rouni odnesle dve točki. Vse košarkarice Poleta so tokrat odlično opravile svojo nalogo, izstopala pa je predvsem Gaia Orel.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Kras Repen - Ronchi 1:0 (0:0)
Strelec: 57. Klančič
Kras: D'Agnolo, Simeoni, Ciave, Radujko, Hadžić, Pagliaro, Maio, Carlevaris (Parola), Germani (Stanich), Grujič, Klančič (Kocman). Trener: Radenko Kneževič.
Kras Repen je s prepričljivo predstavo proti solidnemu Ronchiju prekinil niz štirih zaporednih porazov. Prvi polčas se je zaključil brez zadetkov, zaradi poškodbe pa je moral domači trener zamenjati Carlevarisa s Parolo in Germanija s Stanichem. V drugem delu srečanja je Krasu uspelo premagati nasprotnikovega vratarja Furiosa (nekdanjega vratarja Juventine) v 57. minuti, ko je usnje v mrežo potisnil Klančič. Zadetek je bil odločilen, saj so nato domači ohranili vodstvo in zasluženo osvojili tri točke. »Danes je bila pomembna predvsem zmaga. Proti kakovostnemu tekmecu je bilo mogoče v igri opaziti določen napredek, za vzdušje pa so predvsem pomembne tri točke,« je po tekmi dejal predsednik Krasa Goran Kocman.

PROMOCIJSKA LIGA
Fulgor - Primorje 2:1 (1:0)
Strelec za Primorje: 46. Danieli
Primorje: Modesti, Surez (Tonini), Tomizza, Lapaine, Miot, Lombardi, Gerbini, Benvenuto (Semani), Metullio (Lo Perfido), Zubin, Danieli (Casseler). Trener: Davide Ravalico.
Vodilno Primorje je klonilo v Vidmu proti pepelki promocijske lige, ki je z uspehom na lestvici prehitela Vesno. Kljub temu ohranja proseški klub prvo mesto na lestvici, ki si ga deli s Pro Gorizio. Goriško moštvo je namreč izenačilo s Cervignanom z 0:0. »Naša predstava je bila sramotna. Zaslužili smo poraz. Zdelo se je, da so oni prvi na lestvici, mi pa zadnji,« je bil oster trener Primorja Davide Ravalico. Videmski Fulgor je povedel v 42. minuti prvega polčasa po zaslugi enajstmetrovke, ki jo je hladnokrvno izvedel Corrado. Vodstvo pa ni trajalo veliko časa, saj je Primorje izenačilo že v prvi minuti drugega polčasa, ko je Danieli izkoristil podajo Zubina in premagal nasprotnikovega vratarja. Fulgor pa je ponovno povedel v 57. minuti s Scalzom, vodstvo pa je obdržal do konca dvoboja, tako da so se videmski igralci na koncu veselili nepričakovane zmage.

Vesna - Tarcentina 0:1 (0:0)
Vesna: Zucca, Bevilacqua, Ravalico (Maggiore), A. Kerpan, G. Kerpan, Inchiostri, Gajšek, Vasquez, Volk, Zatković, Rodič. Trener: Paolo Soavi.
Po porazu proti Tarcentini in sočasnem uspehu Fulgorja proti Primorju se je Vesna znašla na dnu lestvice promocijske lige. Za kriške nogometaše je bil usoden zadetek, ki ga je Tarcentina dosegla v zadnji minuti rednega dela tekme. Vesna je sicer imela enkratno priložnost, da iztrže pozitiven izid, saj je sodnik že v 30. minuti prvega polčasa pokazal rdeči karton gostujočemu nogometašu. Gajšek in Rodič sta bila nato nenatančna pri zaključevanju, Tarcentina pa je v izdihljajih srečanja poskrbela za hladno prho, ki je potisnila kriško moštvo na dno lestvice.

1. AMATERSKA LIGA
Mladost - Gradese 0:0
Mladost: Ballerino, Patessio, Comar, R. Furlan, Candusso, Iodice, Buo (S. Furlan), Tabai (Bressan), Simeone, Mainardis, Sangalli (Baci). Trener: Stefano Caiffa.
Mladost je tretjič izenačila v letošnji sezoni. Na doberdobski travnati zelenici se je srečanje z Gradesejem, ki ima na lestvici dve točki več od Caiffovih nogometašev, zaključilo brez zadetkov. Domači so imeli enkratno priložnost za gol že v 3. minuti, a je bil Simeone pri zaključevanju nenatančen. V drugem polčasu so domači imeli terensko premoč, niso pa ustvarili večjih priložnosti za zadetek, remi pa je tudi po mnenju predsednika Mladosti Claudia Cadeza pravičen izid.

2. AMATERSKA LIGA
Campanelle - Breg 0:0
Breg: Parovel, Madrussani, Spinelli, Bampi, Bobbini, Belladonna (Scheriani), M. D'Alesio (Selaković), Daris, L. Nigris (Marinelli), Maselli (Pischianz), D. D'Alesio. Trener: Nicola Lacalamita.
Campanelle in Breg sta se razšla s točko. Dvoboj je bil dolgočasen, saj večjih priložnosti ni bilo. Ekipi sta se večinoma borili na sredini igrišča, remi pa je zaradi tega pravičen izid.

La Fortezza - Sovodnje 1:1 (1:1)
Strelec za Sovodnje: 28. Visintin
Sovodnje: Fabricijo, Altran, S. Tomsič, Galliussi, Falcone, Petejan, Milatovič (Piva), Kogoj, Černe (Ribolica), Visintin, Lutman (Maldini). Trener: Simon Feri.
Sovodnje so se morale zadovoljiti s točko proti La Fortezzi. Moštvo iz Vileša je povedlo po samih 13 minutah, gostje pa so takoj odreagirali in izenačili v 28. minuti z Jasonom Visintinom, ki je v zadnjem obdobju v zelo dobri strelski formi. V drugem polčasu je bilo mogoče opaziti le eno ekipo na igrišču, saj so Sovodnje vseskozi napadale. Nasprotnikov vratar pa je ubranil dva Lutmanova strela in strel Ribolice, tako da se kljub prizadevanju gostov rezultat ni spremenil.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Sagrado 7:1 (2:1)
Strelci: 1. Iurissevich, 35. Čubej, 55. B. Sovič, 64. Čubej, 75. Saule, 81. Saule, 86. Saule
Gaja: Gesmundo, Carli (Vidoni), Spena, Mosetti, Frediani, Miniussi, Iurissevich, Čubej, Saule (Liu), Urbani (Mania), B. Sovič (Canziani). Trener: Danilo Venanzi.
Gaja je Sagradu, ki je imel pred srečanjem enako število točk na lestvici, odigral je sicer tekmo manj, nasula kar sedem golov. Prvi polčas so sicer domači sklenili le z zadetkom prednosti, v drugem deu srečanja pa so povsem nadigrali goste, saj so nasprotnikovo mrežo zatresli Sovič, še enkrat Čubej, trikrat pa je bil uspešen Saule. Gaja se je z zmago povzpela na tretje mesto lestvice.

ODBOJKA
MOŠKA D-LIGA
Sloga Tabor - Futura 1:3 (22:25, 21:25, 25:15, 13:25)
Sloga Tabor: Benet 4, Bole, Collarini 4, Cristofoletti, D'Orlando 14, Giusto 2, Millo 1, Umek 18, Vattovaz 7, Zuliani. Trener: Ivan Peterlin.
Mlada ekipa Sloge Tabor, ki je nastopila z nekaterimi odbojkarji, ki igrajo tudi v B-ligi, je izgubila proti Futuri. Ekipo iz Cordenonsa sestavlja perspektivna generacija igralcev U18. Gostje so v setih povedli z 0:2, domači pa so zmanjšali zaostanek v tretjem setu. Futura se je tedaj zbrala in iz Repna odnesla celoten izkupiček točk.

PLAVANJE
Repenski plavalec Kristian Vidali je v tržaškem bazenu Bianchi v soboto osvojil drugo mesto na 100 m prsno s časom 1:03,56, danes (v nedeljo) pa je član kluba Rari Nantes osvojil bronasto kolajno na 50 m prsno s časom 28,97.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava