Športna nedelja: Jadran Ispem, Sloga Tabor Televita in Kras praznih rok

Vesna se je končno dokopala do zmage, repensko moštvo izgubilo pomemben dvoboj, Primorje pa zrdsnilo na drugo mesto na lestvici

A

nedelja, 3. decembra 2017 | 20:07

Košarkarji Jadrana med minuto odmora (FOTODAMJ@N)

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Verona - Jadran Ispem 79:68 (21:16, 37:33, 51:44)
Jadran: M. Batich 18 (2:6, 5:10, 2:4), Malalan 11 (1:2, 5:7, -), Rajčič 3 (-, 0:1, 1:4), Daneu 9 (-, 3:5, 1:3), Ban 13 (7:7, 3:5, 0:3), I. Gregori 0 (-, 0:2, -), Ridolfi 5 (3:4, 1:2, 0:4), Cettolo 0 (-, -, -), De Petris 9 (1:1, 4:9, -), Laurencic nv, G. Terčon nv. Trener: Dean Oberdan. Skoki: 34 (27 + 7); podaje: 8; izgubljene žoge: 15; pridobljene: 12. SON: 17.
Verona je prekinila niz treh zaporednih uspehov Jadrana Ispem. Dvoboj je bil od samega začetka izenačen, kar je sicer stalnica letošnjih Jadranovih tekem. Gostje so v prvi četrtini povedli s 5:10 po zaslugi koša Daneua, s trojko Bertanija pa so se domači v drugi četrtini dokopali do najvišjega vodstva na tekmi (37:31) dve minuti pred koncem prvega polčasa. Jadran bi lahko stanje zopet izenačil v tretji četrtini, a je pri izidu 39:37 zgrešil met in zapravil napad, nasprotniki pa so goste kaznovali z delnim izidom 10:0. Jadran je ohranil stik z domačimi košarkarji po zaslugi petih zaporednih točk Matije Baticha, ki je bil nedvomno eden izmed najboljših na igrišču. Gostje so se v zadnji četrtini večkrat približali na pet točk zaostanka, več pa niso zmogli, saj jim je Verona (izstopali so Bovo, Soave, Croce in Bertani) vedno odgovorila in se nato veselila svoje četrte zaporedne zmage.

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA
Delta Porto Viro - Sloga Tabor Televita 3:0 (25:15, 25:20, 25:14)
Sloga Tabor: Princi 2, Bolognesi 6, Ivanović 5, Cettolo 3, Antoni 1, Rimbaldo 11; Umek 7, Čavdek (L), nv: Vattovaz, Agnello, Collarini, D’Orlando, Iaccarino, Kante. Trener: Gregor Jerončič.
Moštvo iz kraja Porto Viro upravičeno zaseda prvo mesto na lestvici skupine C moške B-lige. S tem so se seznanili tudi odbojkarji Sloge Tabor Televita, ki so med drugim tekmo odigrali brez dveh stebrov, kakršna sta Francesco Biribanti in Vasilij Kante. Vasilij je celo srečanje sicer presedel na klopi, tako da okreva po zvinu gležnja in bo soigralcem lahko nedvomno pomagal na naslednjih tekmah, ko bodo na sporedu dvoboji proti nekoliko slabšim nasprotnikom. Kljub opisanim razmeram so se odbojkarji Sloge Tabor Televita borili, še najbolj izenačen pa je bil drugi set.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Kras Repen - Fontanafredda 0:1 (0:1)
Strelec za Fontanafreddo: 92. Osso Armellino
Kras: D'Agnolo, Radujko, Ciave (Maio), Simeoni, Parola, Pagliaro (Juren), Stanic, Carlevaris, Germani (Kocman), Grujič, Klančič. Trener: Radenko Kneževič.
Rdeči karton: 75. Carlevaris (dva rumena kartona)
Ko so vsi mislili, da se bosta Kras in Fontanafredda razšla s točko, so se gostje v sodnikovem dodatku dokopali do dragocenega zadetka, s katerim so nogometašem trenerja Kneževiča zadali nov poraz. Domači v drugem polčasu sicer niso izkoristili dveh priložnosti z Jurnom in Germanijem, v 75. minuti pa je moral igrišče zaradi zelo spornega drugega rumenega kartona zapustiti Carlevaris. Kras se je nato uspešno branil vse do 92. minute, ko je za hladno prho poskrbel Osso Armellino.

PROMOCIJSKA LIGA
Juventina - Valnatisone 0:2 (0:1)
Strelca: 17. Miano, 52. Oviszcach
Juventina: Stergulc, F. Marini, Ormelese (Liberti Cruciano), Racca, N. Marini, Della Ventura (Braini), Kerpan (Hriberšek), Kožuh, Dragosavljević (Radev), Dornik, Madonna (Copetti). Trener: Nicola Sepulcri.
Rdeči karton: 47. Stergulc
Juventina je morala priznati premoč Valnatisoneju, ki je srečanje začel silovito in povedel z res lepim zadetkom Miana v 17. minuti srečanja. Najbolj zrelo priložnost za domače je nato imel mladi Kevin Kerpan (letnik 2000), a je imel nekaj smole pri zaključevanju. V drugi minuti drugega polčasa je sodnik pokazal rdeči karton vratarju Juventini Stergulcu, ki ga je nato nadomestil mladi Gregor Braini (1998). Gostje so nato izkoristili številčno premoč, dosegli drugi zadetek in iz Štandreža odnesli tri točke.

Vesna - Aurora Buonacquisto 2:1 (1:1)
Strelca za Vesno: 11. Rodič, 60. A. Kerpan
Vesna: Zucca, Bevilacqua, Ravalico, A. Kerpan, G. Kerpan, Renar, Gajšek, Vasques, Zatkovič (Inchiostri), Božičič, Rodič. Trener: Paolo Soavi.
Vesna je prekinila niz šestih zaporednih porazov s pomembno zmago proti Aurori Buonacquisto. Po začetnem vodstvu Rodiča so gostje izenačili v 22. minuti. Nogometaši začasnega trenerja Paola Soavija so nato uprizorili odličen drugi polčas. Za novo vodstvo je poskrbel Albert Kerpan z lepim volejem v 60. minuti, Vesna pa je nato kraljevala na igrišču, saj je zadela dve vratnici. Rezultat se sicer ni spremenil, celoten izkupiček točk pa je tokrat ostal v Križu.

Trieste Calcio – Primorje  2:0 (1:0)
Strelca za Trieste Calcio: 35. Paliaga, 90. Davanzo
Primorje: Modesti, Miot (Casseler), Millo (Castellano), Gerbini, Lapaine (Danieli), Tomizza (Lo Perfido), Girardini (Metullio) Benvenuto, Zubin, Tonini, Lombardi. Trener: Davide Ravalico.
Po porazu proti moštvu Trieste Calcio je Primorje zdrsnilo na drugo mesto na lestvici, saj je bila Pro Gorizia uspešna proti Fulgorju, tako da sedaj sameva na vrhu skupnega seštevka promocijske lige. Igralci trenerja Ravalica so sicer napadali in ustvarili več priložnosti za zadetek, ki jih niso izkoristili. Bolj konkretni pa so bili domači nogometaši, ki so povedli v 35. minuti. V drugem polčasu je trener Ravalico opravil več menjav, rezultat pa se ni spremenil vse do 90. minute, ko je Trieste Calcio dokončno zapečatil srečanje.

Zaule - Sistiana Sesljan 0:3 (0:1)
Strelca: 28. Cannone, 69. Cannone, 83. Petracci
Sistiana Sesljan: Košuta, Crosato (Pocecco), Tawgui (Pojani), Del Bello, Sessi, Farosich, Podgornik, Bossi (Pacor), Cannone (Petracci), Miklavec, Menichini (Sammartini). Trener: Alessandro Musolino.
Nogometaši moštva Sistiana Sesljan so nadigrali Zaule in ga dohiteli na lestvici. Tekma je bila povsem enosmerna, saj so bili gostje bistveno boljši tekmec. Za vodstvo je poskrbel Cannone v 28. minuti prvega polčasa. Isti igralec je nato še enkrat zatresel nasprotnikovo mrežo v 69. minuti. Nato ga je nadomestil Petracci, ki se je tudi sam v 83. minuti vpisal med strelce in priboril Sistiani Sesljanu visoko in zasluženo zmago.

1. AMATERSKA LIGA
Mladost - Villesse 1:1 (0:0)
Strelec za Mladost: 60. Ferletič
Mladost: Ballerino, Patessio, Comar, Mainardis (E. Cadez), Candusso, R. Furlan, Sarr, Tabai, Simeone, Ferletič (Milič), A. Cadez (S. Furlan). Trener: Stefano Caiffa.
Rdeči karton: 80. R. Furlan
Nogometaši Mladosti so pravo hladno prho doživeli v 92. minuti. Pred tem so namreč zasluženo povedli z lepim zadetkom Mateja Ferletiča v 60. minuti. Nato so domači še napadali, v 80. minuti pa je sodnik, ki se na tekmi ni preveč izkazal, pokazal sporen rdeči karton Riccardu Furlanu. Kljub temu je v 91. minuti Simeone zamudil enkratno priložnost za zadetek, Villesse pa je izkoristil protinapad in izenačil.

Zarja - Ruda 2:0 (2:0)
Strelec: 14. F. Bernobi, 26. F.Bernobi
Zarja: Bernabich, Franco (Spadaro), Spinelli, Markovič (Bečaj), Varglien, Disnan, Tarable (Ilić), Cottiga, F. Bernobi (R. Bernobi), Mandorino (Cepar), Racman. Trener: Michele Campo.
Zarja je presenetila solidno Rudo in osvojila tri dragocene točke. Domači so se do zmage dokopali po zaslugi odličnega prvega polčasa, ko je dvakrat zadel v polno Francesco Bernobi, ustvarili pa so več nevarnih priložnosti za zadetek. Uspešna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, tako da Ruda v bistvu ni nikoli ogrozila Bernabichevih vrat.

Aquileia - Primorec 1:0 (1:0)
Primorec: Sorrentino, Taglialatela, Cudicio, Dicorato, Frangini, Di Leo, Prestifilippo (Curelli), Piras, Moriones, Caselli (Krasniqi), Buonpane (Procacci). Trener: Vincenzo De Sio.
Rdeči karton: 50′ Taglialatela
Primorec, ki je tokrat nastopil brez več nogometašev začetne enajsterice, je izgubil v Ogleju. Domači so povedli v prvem polčasu, gostje pa so odreagirali, saj so ustvarili več priložnosti za gol, ki pa jih niso unovčili. Pot do zmage je domači ekipi na začetku drugega polčasa olajšal sodnik, ki se je odločil za radodarno izključitev Taglialatele.

2. AMATERSKA LIGA
Romana - Sovodnje 0:1 (0:1)
Strelec: 38. Lutman
Sovodnje: Fabricijo, Falcone, Galliussi, S. Tomsič, Ribolica, Milatovič, Petejan, Piva (Noto), Visintin, Lutman (N. Tomsič), Altran. Trener: Simon Feri.
Sovodnje so osvojile dragocene tri točke v Tržiču. Odločilni zadetek je prispeval Lutman v 38. minuti, čeprav so gostje v prvem polčasu ustvarili več priložnosti za zadetek. V drugem delu srečanja pa so nato uspešno upravljali rezultat. »Osvojili smo res tri dragocene točke v gosteh,« je po tekmi dejal predsednik Sovodenj Ladi Tomsic.

San Canzian - Breg 4:0 (1:0)
Breg: Parovel, Bampi, Pischianz, Spinelli (Bolcic), Bobbini, Belladonna, Selaković (Madrussani), Maselli (Marinelli), M. D'Alesio, D. D'Alesio (L. Nigris), Gelsi. Trener: Nicola Lacalamita.
Breg je v Škocjanu igral zelo slabo in visoko izgubil proti predzadnji sili prvenstva. Tekma je bila vseskozi enosmerna, po novem spodrsljaju pa je stanje v skupnem seštevku nogometašev trenerja Lacalamite vse prej kot spodbudno.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Terzo 1:0 (0:0)
Strelec: 85. Spena
Gaja: Gesmundo, Chinnicci (Martini), Spena, Palermo (Saule), Freddiani, Miniussi, Iurissevich (Mosetti), Ferluga, B. Sovič, Urbani, Čubej (Canziani). Trener: Danilo Venanzi.
Igrišče na Padričah je prineslo srečo Gaji, ki je uspešno sklenila prvi nastop pred domačo publiko. Kljub ne najboljši predstavi so namreč nogometaši trenerja Danila Venenzija osvojili celoten izkupiček točk po zaslugi zadetka, ki ga je prispeval z glavo Spena pet minut pred koncem dvoboja.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Kdo bo zmagovalec svetovnega prvenstva v nogometu 2018?

ostale novice

Sanje ostajajo olimpijske igre

Lokostrelka Karen Hervat o nedeljski zmagi in bodočih ciljih

10. julija 2018 | 20:52

Uspela mednarodna Trofeja Zarje

V ženski konkurenci ja zmago slavila Karen Hervat

9. julija 2018 | 20:02

Harmonikar Novato, dobrodelna tekma in zvezdniki

Dobrodelna tekma ob 30-letnici glasbenega delovanja harmonikarja Denisa Novata

9. julija 2018 | 19:31

Tour, Froome, doping in uspehi domačih kolesarjev

Športni vodja tržaškega kluba Eppinger, Prosečan Ivo Doglia.

7. julija 2018 | 20:24

»Svetujem zmernost tako pri vadbi, kot pri prehrani«

Pred kratkim sta fitnes trenerka Mateja Bagari in nutricionistka Erika Ridolfi pri Poletu na Opčinah organizirali zanimivo delavnico in predavanje Vadim zdravo, jem pametno. Odziv je bil dober.

7. julija 2018 | 10:10

Jadran: Matija Batich odhaja

Košarkar bo odslej nastopal za Centro Sedia Basket

6. julija 2018 | 18:32

Denis Novato, knez Albert II. Monaški in tekma zvezd

Denis Novato je organiziral jutrišnjo tekmo zvezd v Kopru.

6. julija 2018 | 11:11