Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: hud poraz Sloge Tabor, derbi Primorju

20. jan. 2018 | 18:34
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA
Kras Repen - Union Pasiano 3:0 (2:0)
Strelci: 28. Ciriello, 36. Hadžić; 63. Grujić.
Kras Repen: D'Agnolo, Radujko, Ciave, Simeoni, Hadžić, Carlevaris (Germani), Maio (Klančič), Venturini (Stanich), Ciriello (Baskera), Grujić, Juren. Trener: Kneževič.
Predsednik Goran Kocman je bil po tekmi zadovoljen: »Tokrat smo igrali, kot je treba. Izkazala sta se Ciriello in Venturini. Zadovoljen sem tudi, ker je dvajset minut igral Rok Baskera. Zanj je prva letošnja tekma. Pozna se, da je dober igralec,« je dejal Kocman. Kras je po prvem polčasu vodil z 2:0. Pri izidu 0:0 je najstrožjo kazen, ki si jo je izboril Ciriello, zgrešil Grujić. Srbski nogometaš se je oddolžil v drugem polčasu, ko je zadel tretji gol za Kras.

PROMOCIJSKA LIGA
Primorje - Sistiana Sesljan 3:2 (1:2)
Strelci: Metullio 3., Pocecco 7. (S), Petracci 25. (S); 82. Gerbini, 95. Semani.
Primorje: Modesti (Gita), Miot, Castellano (Benvenuto), Gerbini, Lapaine, Tomizza, Lombardi (Zubin), Pacherini (Semani), Casseler, Metullio (Sain), Tonini. Trener: R. Allegretti.
Sistiana Sesljan: Gon, Crosato, Pocecco (Tawgui), De Rosso, Farosich, Del Bello, Podgornik, Bossi, Cannone (Menichini), Miklavec, Petracci (Sammartini). Trener: A. Musolino.
Rdeča kartona: Miot 65. in Benvenuto 88. (oba dvojni opomin)
Prvi polčas je minil v znamenju gostov iz devinsko-nabrežinske občine, ki so se nato v slogu Dr Jekyll in Mr Hyde spremenili v plen Primorja. V drugem polčasu so nogometaši trenerja Allegrettija poskrbeli za preobrat, Najprej so uspeli izenačiti z Gerbinijem. Nato pa je zmagoviti zadetek dosegel Semani v peti minuti sodnikovega dodatka. Primorje je poskrbel za »remuntado« z igralcema manj.

Juventina - ISM Gradisca 0:1 (0:0)
Juventina: Stergulc, F. Marini, Popovič, Racca, N. Marini, Innocenti, Hriberšek (Dragosavljević), Kožuh, Pinatti (Madonna), Dornik, Kerpan (Copetti). Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina je dočakala hladno prho v zadnji sekundi srečanja. Po izenačenem srečanju in potem ko so vsi mislili, da se bosta ekipi razšli s točko, je Gradisca v zadnji akciji odlično izkoristila protinapad, tako da je Sangiovanni premagal Stergulca. Takoj po zadetku se je dvoboj zaključil, tako da so se gostje veselili, domači pa so bili razočarani, saj bi nedvomno zaslužili točko.

Trieste Calcio - Vesna 2:1 (1:1)
Strelca: Božičič (V) 15., Palliaga 20.; Palliaga 46.
Vesna: Zucca, Bevilacqua, Renar, Vasquez, Zlatič, Nabergoj, A. Kerpan, G. Kerpan, Zatkovič, Božičič, Inchiostri (Hujić). Trener: Soavi.
Rdeč karton: Zlatič 50.
Vesna je zamudila edinstveno priložnost, da bi na gostovanju v Trstu osvojila vsaj točko. Varovanci Paola Soavija so povedli s Sašo Božičičem po četrt ure. Pet minut kasneje je izenačil Palliaga, ki je zmagoviti zadetek dosegel 35 sekund po povratku s slačilnic. V drugem polčasu je Vesna napadala in skušala izenačiti. Najlepšo priložnost je imel Albert Kerpan, toda njegov strel je mojstrsko ubranil nekdanji vratar Vesne Daniel Donno.

1. AMATERSKA LIGA
Aquileia - Zarja 1:3
Strelci za Zarjo:  25. F. Bernobi, 33. Cappai; 74. Cepar.
Zarja: Persich, Franco, Spinelli, Marković, Varglien (Spadaro), Disnan, Cappai (Tarable), Racman (A. Bečaj), F. Bernobi, Zucchini (Vascotto), Cepar (Mandorino). Trener: M. Campo.
Zarja je v Ogleju odigrala najboljši prvi polčas v letošnji sezoni. »Na igrišču smo bili zelo dobro postavljeni. Fante in trenerja je treba tokrat res pohvaliti,« je dejal športni vodja Robert Kalc. Ekipa iz Bazovice je že po prvem polčasu vodila z 2:0. Piko na i je v drugem polčasu postavil Cepar. Aquileia je častni gol dosegla pet minut pred koncem tekme s pomočjo najstrožje kazni.

Turriaco - Mladost 0:1 (0:0)
Strelec: 56. Simeone
Mladost: Ballerino, Patessio, Comar, Tabai, Candusso, E. Cadez, Malaroda (Bressan), R. Furlan, Simeone (A. Cadez), Ferletič (Mainardis), Sangalli (Colja). Trener: Stefano Caiffa.
Mladost se je v gosteh dokopala do pomembnih treh točk v boju za obstanek. Po slabem prvem polčasu, ko je tudi slabo stanje igrišča onemogočilo kakovostno igranje nogometa, so gostje pritisnili na plin na začetku drugega polčasa. V 56. minuti so tudi zasluženo povedli z zadetkom Simeoneja. Turriaco je nato odreagiral, nogometaši trenerja Caiffe pa so se uspešno branili do konca in se veselili zasluženega uspeha.

Isonzo - Primorec 0:4 (0:3)
Strelci: 19. Dicorato, 28. Cudicio, 34. Piras; 70. Moriones
Primorec: Sorrentino, Grego, Cudicio (85. Suppani), Dicorato, Frangini, Facchini, Moriones, Piras, Kocman (80. Buonpane), Školnik (75. Procacci), Krasniqi (85. Taglialatela). Trener: De Sio.
Nogometaši Primorca so se iz Špetra ob Soči vrnili s »pokerjem« golov. Gostje iz Trebč so že po prvem polčasu vodili s 3:0. Rdeče-beli so dosegli izjemno pomembne tri točke v boju za obstanek.

2. AMATERSKA LIGA
Cormonese - Breg 2:0 (1:0)
Breg: Parovel, Marchetti (Bampi), Rossone, Bolcic, Bobbini, Belladonna (Marinelli), Gelsi (Madrussani), Maselli, Scheriani, D. D’Alesio (Bertolini), Spinelli. Trener: Lacalamita.
Nogometaši Brega so vedeli, da jih v Krminu čaka težka naloga. Gostje so nudili sicer močan odpor, toda z gostovanja so se vrnili praznih rok.

Sovodnje - Staranzano 0:0
Sovodnje: Fabricijo, Altran, Falcone, S. Tomsič, Galliussi, Simone (Noto), Ribolica, Petejan, Lutman, Černe (N. Tomsič), Visintin (Piva). Trener: Simon Feri.
Nogometaši Sovodenj so začeli koledarsko leto z remijem brez zadetkov. V uvodnih dvajsetih minutah so zagospodarili gostje, nato pa so domači odreagirali, tako da je bila tekma izenačena. Najresnejšo priložnost za gol je imel sicer Černe, njegov strel pa je zgrešil vrata. Obe ekipi sta si v drugem polčasu priigrali nekaj manjših priložnosti za gol, naposled pa je rezultat 0:0 pravičen izid.

KOŠARKA
ŽENSKA C-LIGA
Polet - Cussignacco 57:52 (11:9, 25:21, 46:35)
Polet: Croselli nv, Pregarc 2, Danev 0, Piccini 9, Sosič nv, Krečič nv, Reppi 5, Daneu 6, Lella 16, Vernia 0, Zettin 3, Di Lenardo 16. Trener: Gerjević.
Dve zmagi v treh dneh. V petek so košarkarice Poleta premagale Morsangeles. Danes pa so si privoščile kar drugouvrščeni Cussignacco. Poletovke so se odlikovale z dobro skupinsko igro.

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA
Sloga Tabor Televita - Volley Treviso 1:3 (29:27, 23:25, 22:25, 18:25)
Sloga Tabor Televita: Bolognesi 14, Cettolo 10, Ivanović 4, Kante 13, Princi 4, Vattovaz 3, Čavdek (L),  Collarini 1, D' Orlando 2, Iaccarino, Jerončič 2, Rimbaldo 8, Umek 2. Trener: Gregor Jerončič.
Sloga Tabor Televita je utrpela hud poraz v boju za obstanek v državni B-ligi. Premagal jo je neposredni konkurent iz Trevisa. Po maratonskem prvem setu, ki ga je osvojila domača ekipa, so se v nadaljevanju razigrali gostje, ki so izkoristili nezbranost Jerončičevih odbojkarjev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava