Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Iz Pulja skozi Križ do Pjongčanga

10. feb. 2018 | 21:20
Dark Theme

Na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu imamo tudi ... »Kržana«. Nekdanji atlet Dražen Silić, doma iz Pulja, se je v vas na kraškem robu preselil lansko poletje skupaj s partnerico, ki je v jesenskem času dobila službo na šoli v Trstu. Silič je star 32 let in je študiral na športni fakulteti v Guminu, kjer je spoznal dekle in nekaj novih prijateljev iz okolice Trsta. Križa sicer ni še imel prilike spoznati, saj je od lanskega poletja zaradi treningov preživel veliko časa stran od doma. Dražen Silić je namreč član hrvaške reprezentance v bobu in bo letos prvič nastopal na tako pomembnem tekmovanju.

Vemo, da izhajajo številni tekmovalci v bobu prav iz atletike. Kako ste se vi približali tej nevsakdanji panogi?
Povabil me je prijatelj in bivši sotekmovalec iz Pulja, ki se je že začel ukvarjati z bobom. Predlagal mi je, naj se mu pridružim na vožnji z bobom, iz radovednosti sem sprejel. Prijatelj mi je dejal, da je vožnja z bobom enkratna izkušnja. Prvič sem v bob sedel na stezi olimpijskih iger 2006 v Cesani. Takratni pilot hrvaškega boba je bil Ivan Šola, ki je danes naš trener. Po vožnji mi je dejal, da bi me v hrvaški ekipi potrebovali in da bi lahko nekega dne postal celo pilot ter ga nasledil. Ne vem, kaj je on takrat videl v meni, saj nisem nikoli imel izkušenj s tako hitrostjo.

Kateri so vaši cilji za zimske olimpijske igre v Pjongčangu?
Želimo priti v cilj na drsalkah, vsaj v treh tekih. Šalo na stran, se o ciljih nismo še pogovorili z ekipo, saj je že uvrstitev na igre za nas velik uspeh. Ne razmišljamo še o končni uvrstitvi, saj olimpijske steze ne poznamo. Lani se zaradi velikih potnih stroškov nismo udeležili tekme svetovnega pokala v Južni Koreji. Bogatejše ekipe so imele lani na razpolago tudi dvotedensko testiranje steze. Mi smo se takrat osredotočili na trening in tehniko vožnje na stezah v severni Ameriki. Stezo v Pjongčangu poznamo le iz tehnične skice in iz opisov konkurentov: vemo, da je tehnična in da ni pretirano nevarna. Na kritičnih ovinkih lahko veliko izgubiš, če ubereš napačno linijo.

Celotni intervju z Draženom Silićem je na voljo v včerajšnji (nedeljski) tiskani izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava