Športna nedelja: važna zmaga Jadrana, poraz Krasa

Športna nedelja je minila v znamenju nogometnih in košarkarskih tekem.

A

nedelja, 11. februarja 2018 | 20:26

Košarkar Brega Stefano Crotta (FOTODAMJ@N)

V današnjem krogu je repenski Kras izgubil pomembno tekmo v Manzanu. Mladost in Gaja nadaljujeta zmagoviti pohod. V košarkarskih prvenstvih je Jadran ukrotil močni Oderzo, medtem ko je Breg nepričakovano izgubil v Gradežu.

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Jadran Ispem - Oderzo 61:48 (13:17, 32:28, 47:38)
Jadran: Batich 8 (-, 1:5, 2:7), I, Gregori 1 (1:2, 0:1, -), De Petris 19 (5:8, 7:11, -), Malalan 2 (-, 1:2, 0:2), Daneu  6 (0:2, 3:6, 0:3), Zidarič 4 (0:1, 2:5, 0:1), Rajčič 8 (0:5, 1:4, 2:4), Ban 13 (3:4, 5:10, 0:5); Cettolo, Terčon, J. Ferfolja in Laurenčič nv. Tener: Dean Oberdan.
Jadran je v domači telovadnici Aldo Cova na Opčinah osvojil pomembne točke. Oberdanovi košarkarji so premagali drugouvrščeni Oderzo. Tokrat so vsi jadranovci dali vse od sebe. V fazi napada je izstopal Carlo de Petris, ki je zbral 19 točk in 10 skokov.

D-LIGA
Grado - Breg 68:63 (20:9, 41:25, 54:43)
Breg: Kos, Zobec, Pigato 13, Pregarc nv, L. Gregori, D. Zettin 5, Spolaore 14, Giuliani nv, Cigliani 12, Crismani 10, Gelleni 7, Crotta 2. Trener: Miroslav Jurić.
V Gradežu so košarkarji Brega nepričakovano izgubili proti na lestvici nižjepostavljeni peterki. Gostje so začeli tekmo zelo slabo in v prvi četrtini dosegli le 9 točk ter po 10 minutah igre zaostajali za 11 točk. V drugi četrtini je prišlo do ključnega dogodka. Zaradi ugovarjanja je bil izključen center Crotta, kar se je v boju pod košema  še kako poznalo.

NOGOMET
ELITNA LIGA
Manzanese - Kras Repen 1:0 (1:0)
Strelec: 12. Bergamasco (M)
Kras Repen: D'Agnolo, Cislario, Radujko, Simeoni, Hadžić, Carlevaris (Juren), Baskera (Maio), Venturini, Ciriello, Grujić (Parola), D'Aliesio (Stanich). Trener: Radenko Kneževič.
Rdeč karton: 85. Parola.
Kras Repen očitno ni prebrodil krize. Rdeče-beli so se iz Manzana vrnili praznih rok. Zmagal je nesporedni tekmec v boju za obstanek, ki je zmagoviti gol zadel v 12. minuti. Proti koncu tekme je Kras igral z možem manj, saj je sodnik po zračnem dvoboju izključil Parolo. Ta naj bi z komolcem udaril nasprotnika. Kras bo v prihodnjem krogu igral proti Cordenonsu. V sredo, na valentinovo, ob 15. uri pa bo v Repnu zaostala tekma z ekipo Brian.

PROMOCIJSKA LIGA
Juventina - Pro Cervignano 0:0
Juventina: Braini, F. Marini, N. Marini, Racca, Popovič, Zorzut, Dragosavljević (Della Ventura), Kožuh, Madonna (Pinatti), Dornik (Hriberšek), Kerpan (Vidoz). Trener: Nicola Sepulcri.
Neodločen izid v Štandrežu je bil pravilno plačilo za prikazano igro obeh ekip. V prvem polčasu je bila boljša Juventina, v drugem pa gostje iz Červinjana.

Trieste Calcio - Sistiana Sesljan 1:1 (0:1)
Strelca: 14. Petracci; 78. Paliaga (TC) 11-m
Sistiana Sesljan: Gon, Crosato, Tawgui (od 84. Pojani), Farosich, Delbello, Delrosso, Podgornik, Bossi (od 76. Pocecco), Cannone, Miklavec, Petracci (od 87. Sammartini). Trener: Alessandro Musolino.
Sistiana Sesljan je v uvodnem delu tekme povedel s Petraccijem. Gostje so v prvem polčasu prikazali lep nogomet. V drugem polčasu pa je Trieste Calcio uspel izenačiti in izid se do konca srečanja ni več spremenil.

Aurora - Primorje 1:2 (1:1)
Strelca: 13. Casseler; 76. Loperfido
Primorje: Gita, Pacherini, Millo (Castellano), Benvenuto (Loperfido), Lapaine, Tomizza, Lombardi (Tonini), Semani, Sain, Gerbini, Casseler. Trener: Riccardo Allegretti.
Primorje je v gosteh povedlo že v 13. minuti, toda Aurora, ki se bori za obstanek v ligi, je reagirala in proti koncu polčasa s pomočjo najstrožje kazni izenačila. Primorje je v drugem polčasu prevyelo pobudo v svoje roke in doseglo zmagoviti zadetek v 76. minuti. Primorje je po seriji porazov znova okusil slast zmage.

1. AMATERSKA LIGA
Mladost - Mariano 1:0 (1:0)
Strelec: 18. Simeone
Mladost: Cantamessa, Patessio, Comar, Tabai, Iodice, E. Cadez, S. Furlan, Marusic (Sarr), Simeone (Malaroda), R. Furlan, Sangalli (Milič). Trener: Caiffa.
Mladost je osvojila tri pomembne točke v boju za play-off in hkrati tudi za obstanek v ligi. Zmagoviti gol so gostitelji zadeli v uvodnem delu tekme s Simeonejem. V nadaljevanju so gostje pritisnili na plin, toda niso uspeli premagati domačega vratarja.

Zarja - Isonzo 1:1 (0:0)
Strelec: 50. Zucchini 11-m
Zarja: Persich, Franco (Spadaro), Racman, Marković, Varglien, Cottiga (R. Bernobi), Cappai (Vascotto),Tarable (Mandorino), F. Bernobi, Zucchini, Cepar. Trener: Michele Campo.
Nogometaši Zarje so znova zamudili lepo priložnost, da bi osvojili vse tri točke. Gostitelji so povedli z Zucchinijem, ki si je najprej izboril in nato tdi uspešno streljal najstrožjo kazen. Zarja je imela še nekaj lepih priložnosti za gol. Pet minut pred koncem tekme pa so uspeli izenačiti gostje, ki bi lahko tik pred sodnikovim žvižgom še zmagovito povedli.

2. AMATERSKA LIGA
Fiumicello - Sovodnje 1:0 (1:0)
Sovodnje: Fabricijo, Piva, Falcone, Tomsič, Galliussi, Simone (N. Terpin), Petejan, Milatović (Osmani), Lutman, Kočina, N. Tomsič (Kogoj). Trener: Simon Feri.
Po trinajstih zaporednih pozitivnih izidih je Sovodnje utrpelo poraz. Fiumicello je zmagal po zaslugi enajstmetrovke, ki jo je sodnik dosodil v 12. minuti. »Tekma je bila vse prej kot lepa,« je ocenil športni vodja belo-modrih Marko Fajt.

3. AMATERSKA LIGA
Gaja - Malisana 4:0 (2:0)
Strelci: 23. Saule, 37. Saule; 6. avtogol, 34. Ferluga
Gaja: Gesmundo, Carli (Lauro), Spena, Palermo, Frediani, Miniussi, Jurissevich, Ferluga (Canziani), Saule, Urbani (Tuccio), Sovic (Čubej). Trener: Danilo Venanzi.
Na proseški Rouni je Gaja osvojila pomembno zmago v boju zakončnico prvenstva. Malisano so rumeno-zeleni premagali kar s 4:0. Gaja je bila vseskozi boljši nasprotnik.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Ob stoletnici kluba so Triestinine ambicije večje

Danes v Primorskem dnevniku pogovor s fizioterapevtom tržaškega nogometnega kluba Emilom Bukavcem

10. avgusta 2018 | 09:26

Jubilejna 100. kolajna za Slovenijo

Plavalec Peter John Stevens je bil bronast na 50 m prsno

8. avgusta 2018 | 18:17

Najprej pokušnja vin na Oslavju, nato trening z Ronaldom

Juventusov trener Massimiliano Allegri se je po povratku iz ZDA zadržal v Trstu in Brdih

9. avgusta 2018 | 06:15

Obramba, met za tri točke in igra v globino

Danes v Primorskem dnevniku pogovor z novim Jadranovim trenerjem Bobanom Popovičem

9. avgusta 2018 | 10:03

Noemi Batki evropska podprvakinja

Z 10-metrskega stolpa je članica Triestine Nuoto osvojila srebrno kolajno

8. avgusta 2018 | 17:30

Alen Carli snel kopačke s klina

Branilec bo nastopal za ekipo Sistiana Sesljan

9. avgusta 2018 | 00:26

Ekipa Sistiana Sesljan se je izkazala na nogometni tržnici

Nogometaši so začeli priprave v Vižovljah pod vodstvom potrjenega trenerja Alessandra Musolina

9. avgusta 2018 | 11:35