Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Pokazali smo, kaj zmoremo«

12. apr. 2018 | 18:48
Dark Theme

Patrik Kojanec je februarja sklenil študijsko izkušnjo na Portugalskem. Vrnil se je domov in spet okrepil Sokol. Za nabrežinsko ekipo je odigral šest tekem, zadnjo v soboto proti Perteolam. Košarkar in študent bioinformatike na Univerzi na Primorskem je nato v nedeljo spet stopil na letalo, saj se je odpravil v Coimbro, kjer so mu ponudili delovno prakso. Na današnjem derbiju proti Kontovelu ga torej ne bo.

Portugalska kliče torej.
Tako je. Mislil sem, da bom do konca sezone igral za Sokol, profesor v Coimbri pa mi je ponudil zanimivo priložnost. Mudil se bom nekaj časa na Portugalskem, lahko pa bi se vrnil, če se bodo moji soigralci uvrstili npr. v polfinale play-offa.

Kakšno je bilo stanje Sokola, ko ste se ekipi pridružili februarja?
Našel sem različno ekipo v primerjavi s tisto, ki sem jo zapustil po koncu lanske sezone. Bilo je več novih obrazov, tako da se je ravnovesje na igrišču spremenilo. Tisto obdobje pa ni bilo enostavno. Doživeli smo več zaporednih porazov in smo tvegali play-out. Naposled pa smo odreagirali, pokazali, kaj zmoremo in smo se zasluženo uvrstili v končnico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava