Športna nedelja: Jadran v play-offu, Sloga Tabor KO, točka za Kras

Danes na sporedu sedem nogometnih tekem

A

nedelja, 15. aprila 2018 | 19:43

Odbojkarji Sloge Tabor Televita (FOTODAMJ@N)

NOGOMET
ELITNA LIGA
Ronchi - Kras Repen 1:1 (1:0)
Strelec: 34. Bardini (R); 88. Juren
Kras Repen: D'Agnolo, Radujko, Ciave, Simeoni, Hadžić, Stanich, Juren, Venturini, Ciriello, Grujić, Baskera. Trener: Radenko Kneževič.
Kras je v gosteh v Ronkah dosegel le točko proti neposrednemu tekmecu za obstanek. Domača ekipa je sicer vodila skoraj vse do konca srečanja, ko je za rdeče-bele uspel izenačiti Martin Juren. Gostje so sicer v prvem polčasu imeli številne priložnosti za gol, ki pa jih niso izkoristili. Kras čaka v prihodnjem krogu izjemno pomembna tekma proti Virtusu Corno, ki ima tri točke več na lestvici.

PROMOCIJSKA LIGA
Tarcentina - Vesna 4:0
Vesna: Zucca (Paoli), Nabergoi, Renar, Zlatič, Vasquez, Pazzaglini (Rodič), Antonič (Grilanc), Inchiostri (Gajšek), Zatkovič, Božičič, A. Kerpan. Trener: Paolo Soavi.
Rdeč karton: 55. Nabergoi
Vesna je tudi v Čenti ostala praznik rok. Že po desetih minutah je bil izid 2:0. Druga dva gola sta padla v drugem polčasu, ko je Vesna igrala z možem manj. Sodnik je predčasno poslal v slačilnico Nabergoia. Vesni so sicer v prvem delu razveljavili gol (Renar) in Božičič je zadel prečko.

Primorje - Fulgor 3:1 (0:0)
Strelci: 61. Sain, 65. Loperfido, 79. Millo
Primorje: Modesti, Casseler, Millo (Janjic), Gerbini, Benvenuto, Tonini (Herlinger), Miot, Semani (Loperfido) , Sain, Lombardi (Kuniqi), Metullio. Trener: Riccardo Allegretti.
Primorje je premagalo Fulgor in obdržalo drugo mesto na lestvici v družbi z Juventino. Vsi zadetko si na Rouni padli v drugem polčasu, ki se je začel z zgrešeno enajstmetrovko Saina. Slednji se je oddolžil deset minut kasneje, ko je Primorje povedlo. Nato sta bila natanačna še Millo in Loperfido. Gostje so v 90. minuti zgrešili najstrožjo kazen. Častni gol pa so zadeli v sodnikovem dodatku.

1. AMATERSKA LIGA
Gradese - Mladost 1:1 (0:0)
Strelec: Simeone 68.
Mladost: Cantamessa, Patessio, Comar, Tabai, Iodice, E. Cadez, Malaroda (S. Furlan), R. Furlan, Simeone, Mainardis (Bressan), Sangalli (A. Cadez). Trener: Stefano Caiffa.
Kljub delitvi točk na težkem gostovanju v Gradežu, je Mladost obdržala vodstvo na lestvici, čeprav je doberdobske rdeče-modre na vrhu dohitela tržaška Chiarbola Ponziana, ki je zmagala v gosteh proti Serenissimi 0:1. Obe ekipi imata po nivem 45 točk na lestvici. Na »otoku« je Mladost v drugem delu povedla s Simeonejem. Že pet minut kasneje so gostitelji izenačili. Zadnji del je bil precej živčen. »Točko posvečamo našemu odborniku Egonu Fondi, ki je bolnišnici. Že ga zelo pogrešamo in želimo mu, da bi se čimprej vrnil med nami,« je dejal predsednik Mladosti Claudio Cadez. Mladost bo v prihodnjem krogu, v soboto, igrala doma proti Primorcu.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - La Fortezza 3:1
Strelca: 20. in 40. J. Petejan; 65. Milatović
Sovodnje: Petranca, Piva, Falcone, Petejan, Galliussi, Kogoj, Terpin (Peressini), Milatović, Lutman (Kocina), Trevisan (Černe), Visintin. Trener: Feri.
Rdeč karton: J. Visintin 88.
Sovodnje so prepričljivo premagale gradiško La Fortezzo in obdržale četrto mesto na lestvici. Prva dva gola je v prvem polčasu zadel Janez Petejan, ki se je letos prvič vpisal med strelce. Proti koncu tekme so belo-modri ostali z možem manj, saj je sodnik predčasno poslal v slačilnico Jasona Visintina. V prihodnjem krogu čaka Sovodnje težko gostovanje v Krminu: domači Cormonese ima le dve točki več na lestvici.

Breg - Campanelle 0:1 (0:0)
Breg: Parovel, Marchetti (Bertolini), Pischianz (Calabrese), Bolcic, Spinelli, Baselli, Gelsi (L. Nigris), Daris, Scheriani (Marinelli), D. D’Alesio, S. Nigris. Trener: Nicola Lacalamita.
Rdeč karton: Bolcic.
V Dolini so po porazu proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek zaskrbljeni. Lacalamitove nogometaše je v močvirje znova potegnil Pigato, ki je v polno zadel v 69. minuti. Bregovi nogometaši so imeli več priložnosti za izenačenje. Zastreljali pa so tudi enajstmetrovko z Marinellijem. Na koncu srečanja je sodnik izključil Bolcica zaradi prekrška nad Giulianom Cermeljem.

3. AMATERSKA LIGA
Sagrado - Gaja 3:1 (1:0)
Strelec za Gajo: 58. B. Sovic
Gaja: Gesmundo, Vidoni (Čubej), Sovic, Mosetti, Lauro, Miniussi, Iurissevich (Maschietto), Ferluga, Saule, Urbani, Martini. Trener: Danilo Venanzi.
Slab pristop je bil tokrat usoden za Gajo, ki je sicer v drugem polčasu uspela izenačiti, toda na koncu so gostitelji dosegli še dva gola.

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Jadran Ispem - Santa Margherita Caorle 84:66 (21:4, 42:23, 58:45)
Jadran: M. Batich 12 (1:3, 4:6, 1:4), Ridolfi 20 (3:5, 4:8, 3:5), De Petris 9 (1:2, 4:10, -), Malalan 5 (1:5, 2:2, 0:1), Daneu 12 (2:2, 5:7, -), Zidarič 3 (-, 0:1, 1:1), Cettolo 4 (1:2, 0:1, 1:3), Rajčič 0 (-, 0:1, 0:2), Laurencic 0 (-, -, -), Terčon 0 (-, -, -), Švab 0 (-, 0:1, -), Ban 19 (3:3, 2:3, 4:6). Trener: Dean Oberdan. Skoki: 44 (33 + 11); podaje: 16; izgubljene žoge: 14; pridobljene: 7. SON: 23.
Jadran Ispem je premagal tretjeuvrščeno Santa Margherito Caorle in si je dva kroga pred koncem rednega dela C-lige gold zagotovil nastopanje v končnici za napredovanje. Domači so začeli silovito. Po vodstvu s 6:2 v tretji minuti je namreč Jadran sklenil četrtino z dodatnimi 15 točkami, gostom pa ni dovolil niti točke v nadaljnjih sedmih minutah. Vodstvo so Ban in soigralci še povečali do glavnega odmora, Caorle pa so drugi polčas začele z delnim izidom 0:7 in se približale pri izidu 54:45. Tedaj sta takoj odgovorila Ridolfi (na koncu 20 točk, 3 skoki in 5 podaj) in Daneu, pridružili pa so se jima tudi ostali soigralci. Gostje niso več odreagirali, tako da se je Jadran veselil zaslužene zmage in uvrstitve v play-off.

ODBOJKA
MOŠKA B-LIGA
Sloga Tabor Televita - Cordenons 0:3 (17:25, 22:25. 22:25)
Sloga Tabor: Princi 1, Kante 8, Vattovaz 3, Ivanović 5, Umek 15, Bolognesi 3, Prvileggi (L1), Cettolo 7, Iaccarino 0, Collarini 0, Rimbaldo 0; nv: Antoni, D’Orlando, Čavdek (L2). Tener: Gregor Jerončič.
Sloga Tabor je po slabi igri zasluženo izgubila proti Cordenonsu trenerja Luciana Battistija. Gostje so bili v Repnu boljši v bloku in napadu. S hitro igro so povsem zmedli slogaše, ki jih čaka prihodnji teden težko gostovanje proti ekipi Trebaseleghe.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Katero nastanitev izbirate za poletni dopust?

ostale novice

Za Almo hrvaški košarkar

Hrvoje Perić okrepil tržaški klub

13. julija 2018 | 16:35

Sodelovanje na osi Vižovlje - Bazovica

Sistiana Sesljan in Zarja bosta sodelovali na mladinskem področju

14. julija 2018 | 14:30

Alma najela Američana

Tržaški klub bo okrepil Jamarr Rodez Sanders

13. julija 2018 | 00:33

Triestina začela priprave na novo sezono

Ekipa je vadila na tržaškem stadionu Grezar in na proseški Rouni

13. julija 2018 | 09:45

Ministri na vladni seji v dresih hrvaške reprezentance

Dan po polfinalni zmagi proti Angliji na nogometnem svetovnem prvenstvu

12. julija 2018 | 17:04

Cittadini še naprej za Almo

Center bo igral v Trstu tudi v prihodnji sezoni

12. julija 2018 | 15:22

Luka Dončić prihaja v Slovenijo

Spremljal ga bo Dallasov trener Rick Carlisle

12. julija 2018 | 18:48