Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

»Želim biti predsednica Jadrana, ker sem korajžna«

3. jul. 2018 | 18:24
Dark Theme

V dvainštiridesetletni društveni zgodovini ima Jadran prvo predsednico. Ivana Milič je nasledila Marka Kojanca (pred njim so bili predsedniki Adriano Sossi, Boris Cotič, Edi Sosič, Stojan Kafol, Paolo Vidoni, Rado Race, Edi Kraus, Drago Gantar, Peter Starc, Emil Bole in Vojko Kocman), sploh pa je ena izmed prvih žensk v »našem košarkarskem svetu«. Od vseh košarkarskih združenj je le Sokol imel med letoma 1970 in 1972 predsednico Barbaro Gruden, prerano za košarko, s katero se je društvo začelo ukvarjati šele leta 1972. Nekaj mesecev leta 1997 pa je Bregu predsedovala Divna Sancin Čuk. Na čelu KK Bor, Doma, Kontovela in Poleta pa vedno sami moški.
Kdo pa je Ivana Milič? Doma je iz Repniča, rodila se je leta 1977. Izšolala se je v Saležu, Rojanu, v Gradišču je zaključila višješolsko pot iz agronomije, nato je diplomirala na Fakulteti za socialno delo na tržaški univerzi. Z Gregorjem Pericem se je leta 2007 spustila v podjetniške vode, saj je ustanovila podjetje Ispem s sedežem v Sežani, tako da je danes podjetnica in poslovna svetovalka za podjetja. Jadranu se je približala pred dvema letoma, ko je združeno ekipo podprla v vlogi pokrovitelja.


Ivana, v obdobju, ko se vsi izogibajo predsedniškim funkcijam, ste želela biti predsednica Jadrana. Zakaj?

Ker sem zelo korajžna in ker verjamem v razvoj same sebe, društva in družbe, za nameček pa imam prava leta za to. Želim si velikih izzivov v svetu, ki doživlja korenite spremembe. Kar so zgradili naši starši, se zelo hitro spreminja. Komunikacija in odnosi imajo danes povsem spremenjeno vlogo. Po Jadranovi zaslugi sem odkrila košarkarski svet, ki je izraz življenja, v katerem gradiš svojo osebnost, se učiš sožitja in spoznavaš, kaj pomeni delati v skupini. Tukaj sem, da lahko nekaj dam, vnesem določene spremembe in speljem več projektov.

Celotni pogovor z Ivano Milič lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava