Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Tour, Froome, doping in uspehi domačih kolesarjev

7. jul. 2018 | 20:24
Dark Theme

Ivo Doglia ni samo športni vodja tržaškega kolesarskega kluba Team Eppinger. 68-letni Prosečan je še vedno dober kolesar. Pa tudi podjetnik in še bi lahko naštevali. Njegovo življenje teče na relaciji Trst-Stockholm, kjer živi njegov sin Christian, uspešen finančnik.
Za vami je polovica sezone. Kako bi jo ocenili?
Zelo dobro. Zmagali smo na petnajstih dirkah. Zimski del sezone je bil za nas odličen. Daniel Pozzecco je osvajal zmago za zmago. Po Pozzeccu se je izkazal Miljčan Garbiele Facco. Nato moram omeniti Tomaža Čefuto, ki je osvojil pet dirk. Stalno je kolesaril na visoki ravni. Zadnji mesec pa je v izjemni formi Miran Bole. Ciljamo, da osvojimo čim več prestižnih majic. Tako bi pridobili nove sponzorje. Na primer lani je naš kolesar Emil Papić osvojil srbsko prvenstvo, kar nam je bilo v veliko finančno pomoč, saj smo uspeli privaditi medse številne srbske pokrovitelje. V Italiji je podobno. Sponzorji zahtevajo, da imaš v svoji sredini vsaj državnega ljubiteljskega prvaka.
Naslov svetovne in državne prvakinje je že osvojila vaša kolesarka Mateja Rogliča, ki je Primoževa sestrična.
Samo dejstvo, da imamo v naši sredini kolesarko s tem priimkom, smo že veliko pridobili na vidljivosti. Vsi me sprašujejo, če je v sorodstvu s Primožem. Povedal vam bom še nekaj.
Prosim.
Veliko nam pomagajo tudi Primoževe zmage na dirkah World Tour in na velikih etapnih dirkah kot so Giro, Tour in Vuelta.
Team Eppinger je ...
Vsem pravim, da je to slovenska ekipa. Od vedno načrtujem, da v svoji sredini izberem najboljše tržaške in goriške slovenske kolesarje. V prihodnji sezoni bi rad privabil medse Nabrežinca Roberta Vidonija, ki je odličen kolesar in letos tekmuje za klub iz Trevisa. Naš klub, ki smo ga ustanovili leta 2004, je zelo poznan po Italiji in Sloveniji.
Celoten daljši intervju si lahko preberete v jutrišnji (nedeljski) tiskani izdaji našega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava