Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Sodelovanje na osi Vižovlje - Bazovica

13. jul. 2018 | 16:26
Dark Theme

Nogometni klub Sistiana Sesljan bo v prihodnji sezoni imel v mladinskih prvenstvih deset ekip. Dve skupaj z bazovsko Zarjo. V Vižovljah so predstavili načrt za mladinsko delovanje v sezoni 2018/19. Glavno besedo je imel koordinator mladinskih ekip kluba iz devinsko-nabrežinske občine Alen Carli, ki je podčrtal sodelovanje z bazovskim klubom Zarjo.
»Letos smo se skupaj z Zarjo odločili, da bomo sodelovali pri oblikovanju mladinskih ekip v kategorijah naraščajnikov (U16) in najmlajših (U14). V mlajših starostnih kategorijah (začetniki, cicibani, mali prijatelji in prvi koraki) pa bosta oba kluba delovala samostojno,« je dejal Carli.
Ob njem je sedel predsednik Zarje Saša Kralj, ki je tako utemeljil skupno odločitev: »V kategorijah U14 in U16 smo bili številčno šibki. Povsem normalno je, da smo si izbrali partnerja pri sestavi ekip.« Naraščajniki bodo domače tekme v pokrajinskem prvenstvu igrali v Vižovljah. Najmlajši pa v Bazovici.
Sistiana Sesljan je do lani sodelovala na mladinski ravni s kriško Vesno. Zarja pa se je pri sestavi ekipe naraščajnikov v lanski sezoni dogovorila s Sovodnjami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava