Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

»Francija favorit, Hrvaška pa ...«

14. jul. 2018 | 15:26
Dark Theme

Paolo Condò, 58-letni Tržačan, sodi v samo elito italijanskega športnega novinarstva. Piše za dnevnik La Gazzetta dello Sport in je obenem komentator na televiziji Sky Sport. Z njim smo se pogovorili pred današnjim finalom svetovnega prvenstva v nogometu.


Na predstavitvi se je govorilo o »mundialu« in seveda Hrvaški. Ali ste pričakovali, da se bo hrvaška reprezentanca uvrstila v finale?
Lagal bi, če bi vam izjavil, da sem pričakoval tak razplet. Pravzaprav vsakdo bi ti lagal, če bi to izjavil. Bržkone niti največji optimist med hrvaškimi navijači od samega začetka ni verjel, da bi se lahko Dalićevi fantje uvrstili v finale.
Kako bi opisali letošnje svetovno prvenstvo?
Letošnje svetovno prvenstvo bi primerjal s kriminalko. Sproti so izginjali protagonisti. Najprej španska izbrana vrsta. Nato Argentina, Brazilija, Cristiano Ronaldo in tako dalje. Do finala sta se sicer uvrstili dve zelo močno ekipi, ki sta uspeli »preživeti«. Predvsem Hrvaška, ki je uspela premostiti številne težave in se je vsakič izmazala iz zagate na najboljši način. Francija pa je precej bolj suvereno preskočila vse ovire.
Kdo je vaš nedeljski (današnji) favorit?
Na papirju je to Francija, ki ima odlične napadalce. Hrvaški nogometaši pa so izjemno izkušeni in lahko presenetijo. Predvsem s fanatično borbo. Podobno kot so igrali v drugem polčasu proti Angliji.
Pogovor lahko preberete v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava