Torek, 23 april 2024
Iskanje

»Mi smo velika družina«

19. jul. 2018 | 17:52
Dark Theme

Nogometni klub Kras bo v prihodnji sezoni imel kar pet mladinskih ekip, ki bodo igrale v deželnih prvenstvih: mladinci, dve ekipi naraščajnikov (eno moštvo bodo vpisali v poskusno deželno prvenstvo) ter ekipi najmlajših (prav tako ena ekipa bo nastopala v poskusnem prvenstvu).

»Prvič v zgodovini Krasa bomo imeli vse ekipe U14 in U16, ki bodo nastopale na bolj zahtevni deželni ravni. Da smo prišli do tega, je bil zelo dolg proces. Dejansko smo dohiteli vodilna tržaška kluba San Luigi in Trieste Calcio. Slednjega smo morda celo prehiteli,« je dejal trener in glavni koordinator Krasovih mladinskih ekip Andrej Pahor, ki se je repenskemu društvu pridružil leta 2006. Takrat je začel od nič. Treniral je le peščico cicibanov. Kmalu pa so v Repnu sestavili celotno mladinsko piramido.

Kako bi ocenili letošnjo pred kratkim končano sezono?
Za nami imamo zelo pozitivno leto. Dosegli smo dobre rezultate, čeprav, kot sem že večkrat poudaril, naša filozofija je, da ne stremimo izključno po rezultatih. V prvi vrsti želimo, da fante vzgojimo v čim boljše nogometaše. Hkrati pa sploh ne zanemarjamo človeškega faktorja. Če stremiš samo na rezultat, pozabiš na igralca.
V kategoriji naraščajnikov ste osvojili tržaški pokrajinski naslov?
Vedeli smo, da imamo dobro ekipo naraščajnikov. To pa še ne pomeni, da zmagaš prvenstvo. V skupini smo namreč imeli hudega konkurenta, Triestino Victory, ki nas je na povratni tekmi tudi premagala. Kljub temu smo se uvrstili na prvo mesto. Pohvaliti moram trenerja Pierpaola Gargiuola. Poleg moštva v pokrajinskem prvenstvu smo ekipo imeli tudi v poskusni deželni ligi U16, ki je zelo kakovostna, saj nastopajo vsa najboljša deželna moštva.

Celoten intervju lahko preberete v današnji (petkovi) tiskani izdaji našega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava