Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Na snegu je preživela 125 dni, čeprav bi jih bila rada več

24. jul. 2018 | 17:56
Dark Theme

Vedno nasmejana Katrin Don trenutno uživa poletne počitnice, kar še ne pomeni, da počiva. Ravno nasprotno. Po vrhunski lanski sezoni, v kateri je smučarka SK Brdina odlično kljubovala številnim spremembam, se Katrin s svojo običajno zagrizenostjo že pripravlja na nove izzive. Tako športne kot študijske. Donova si želi novih vrhunskih rezultatov na belih strminah ter obenem uspešno nadaljevati študij kineziologije na Univerzi v Ljubljani. Junija je za odmeven mednarodni uspeh prejela nagrado zlati let, v ponedeljek pa še nagrado Juventussi, ki jo mladim obetavnim športnikom podeljuje deželno Združenje športnih novinarjev (USSI, Unione stampa sportiva italiana) Marco Luchetta.


Prva zmaga na mednarodni FIS tekmi, tri uvrstitve na stopničke in 14 uvrstitev v prvo deseterico. Kako bi ocenili lansko sezono?
Zelo sem zadovoljna. Na začetku sem bila sicer precej negotova. Nisem vedela, ali izbiram pravo pot, ali bi bilo bolje, če bi vztrajala po stari poti. Imela sem pa dobre občutke. Skupina, s katero sem trenirala pred dvema sezonama, ni imela več pravih ambicij. Jaz pa sem si želela napredovati. Vedela sem, da bi se z ostalimi sotekmovalci, ki so se odločili za učiteljski tečaj, ne bi več tako dobro razumela. Želela sem si tekmovalnega smučanja. Še vedno pa so ostajali dvomi o novem trenerju, novi skupini, različnem načinu dela. Že na prvem skupnem treningu na snegu pa sem razumela, da sem se odločila pravilno in da bo sezona uspešna. Manjšo krizo sem sicer doživela januarja, ko sem mislila, da mi bo uspelo usklajevati smučanje in študij na Fakulteti za šport. A ni bilo tako lahko, kot sem si predstavljala. Zbrala sem sicer vse potrebne prisotnosti (Katrin ima status športnika B, op. av.), a sem potrebovala več časa. Sem pa zadovoljna tudi s študijskim uspehom.
Koliko dni ste v lanski sezoni preživeli na snegu?
Skupno sem jih preštela 125, čeprav sem se zaradi študija nekoliko »bremzala«. Ostali člani moje skupine so preživeli na snegu tudi do 140 dni, so pa bili po koncu sezone povsem izčrpani tako fizično kot mentalno. Jaz sem na srečo prihranila nekaj energije.
Daljši pogovor s Katrin Don lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava