Petek, 26 april 2024
Iskanje

Zalet z okrepitvama

18. avg. 2018 | 18:54
Dark Theme

Po napredovanju v deželno C-ligo je pri prvi članski ekipi Zaleta, skupnega projekta tržaških slovenskih odbojkarskih društev, že skoraj vse dorečeno. Po lanskem uspehu ostaja na klopi združene ekipe trener Edi Bosich, novost pa predstavlja pomočnik trenerja. To mesto so Marko Ban, Marko Kralj in Paolo Vidoni, predsedniki treh društev (Kontovela, Sloge in Sokola), ki organizacijsko in finančno upravljajo prvo ekipo, poverili izkušenemu trenerju Danilu Berlotu.
Sestava ekipe ostaja skoraj popolnoma enaka lanski. Veteranke Giulia Spanio, Paola Bert, Vera Balzano in Melina Colsani so vse potrdile svojo razpoložljivost. Korektorka Scharon Costantini bo skušala uskladiti delovne in odbojkarske obveznosti. Režija bo še vedno v rokah Demi Vattovaz, članica prve ekipe pa bo tudi mlada obetavna podajalka Karen Breganti. Med mladimi se bosta v najvišji deželni ligi preizkušali tudi Nina Kovačič in Špela Ferfoglia.
Zaletove vrste sta okrepili goriška Slovenka Veronika Winkler in tržaška napadalka Giorgia Arbanassi. Winklerjeva je v minuli sezoni igrala pri tržaški Olympii v 1. diviziji. Pred tem pa je bila mlada blokerka ena izmed nosilnih igralk pri Mavrici Arcobaleno v ženski D-ligi. 28-letna Arbanassijeva je v vrstah tržaških ekip več let nastopala tako v C- kot D-ligi, v lanski sezoni pa je igrala z Volley Clubom, ki je bil skupaj z Zaletom dobršen del prvenstva najresnejši kandidat za prestop v višjo ligo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava