Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Najbolj mi odgovarja A2 liga«

20. avg. 2018 | 16:57
Dark Theme

Namiznoteniško igralko Ano Bržan smo za kratek pogovor zmotili med reprezentančnimi pripravami italijanske namiznoteniške izbrane vrste v kraju Angolo Terme blizu jezera Iseo, kjer je bila na začetku avgusta v vlogi sparing partnerja. »To ni novost, s štabom državne reprezentance sodelujem že nekaj let,« nam je razložila Bržanova. »Predvsem so to fizične priprave, igralke veliko trenirajo na moči v fitnesu, po uro in pol dopoldne in popoldne, ko je na vrsti tudi igra. Priprave so močno intenzivne, tako da smo vsi precej utrujeni,« je še dodala. V minuli sezoni je Podlonjerka igrala v B-ligi v kraju Muravera (Cagliari) na Sardiniji, kjer je tudi trenirala mladinske ekipe.
»Letos sem nekoliko »zaspala«, saj je raven v B-ligi precej nizka. Igralsko namreč nisem več na nivoju A1-lige, B-liga pa je zame premalo. Zmagala sem na vseh tekmah prvenstva, kar sem si tudi zadala kot osebni cilj. Samo dve, tri tekme so bile bolj zahtevne, druge pa sem odigrala z levo roko.«
V naslednji sezoni boste ponovno igrali z Muravero?
Ne, ne bom v Muraveri. Razlog so ekonomske težave, kar je že stalnica v namiznoteniškem okolju, vendar sem se za prihajajočo sezono že dokončno dogovorila z drugo ekipo.
Najbolj vam odgovarja A2-liga?
Po mojem ja. A1-liga sicer ni nedosegljiva. Lahko bi bila tretja igralka v kateremkoli društvu. Vendar za igranje v prvi ligi moraš veliko več trenirati in biti fizično zelo dobro pripravljen.

Več v jutrišnji (torkovi) tiskani izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava